2010 m. birželio 5 d., šeštadienis

Rupaus malimo miltu bandeles su aviziniais dribsniais

Siu bandeliu recepta ant saldytuvo prisisegus jau ko gero pora savaiciu, bet vis nerasdavau progos ar laiko jas issikepti. Kai is vakaro pastebejau , jog pusryciams nera duonos, uzsiminkiau ju tesla. 

Esu didele megeja rupaus malimo miltu. Man skanu viskas su jais :) kai pirma karta pries 11 metu Vokietijoj paragavau blynu su siais miltais, tai tiesog nenoriu prisiminti savo veido israiskos :DD neisivaizdavau kaip tai galima valgyti... Laikui einant pripratau ir dabar suvokiu, kaip is tikruju jie sveika! taigi, gryztu atgal prie teslos. Jus rupaus malimo miltus galite pakeisti aisku paprastais. Man gavos 6 bandeles, kurias kildinau per nakti ;) O tesla dariau is:

1/8 puodelio rudojo cukraus

10 g svieziu mieliu

1/4 puodelio silto, virinto vandens

1/4 puodelio aviziniu dribsniu, kuriuos reikia virti

2 a.s. minksto sviesto

ziupsnelio druskos

1 kiausinio

1 puodelio rupaus malimo miltu 

1/3 puodelio miltu

Aptepima is: kiausinio trynio & laselis pieno

Dubenelyje susimaisyti cukru, silta vandeni, avizinius dribsnius, sviesta bei druska. Sviezias mieles itrupinti ir gerai saukstu issukti. Kiausini sluoteles pagalba imaisyti. I sia skysta mase pilti pirma 1 puodeli miltu ir minkyti tesla. As toliau suberiau 1/3 puodelio normaliu miltu ir minkiau tesla. Ji man buvo ciut per kieta, tai ipyliau dar 2 a.s. silto vandens. (Siaip rupaus malimo miltai daugiau vandens sugeria nei normalus, tad nebijoti pilant skysti.) Minkiau 8- 10 min, kol tesla elastinga gavos. Uzdengiau ir kildinau kambario temperaturoj ~ 1val, kol padvigubejo!

Tada is pakilusios atsignybiau 6 vienodo dydzio rutuliukus, kuriuos suformavau ir sudejau i kepimo skarda. Uzdengiau ir pastaciau i saldytuva per nakti kilti.

Ryte issiemiau, palaikiau kambario temperaturoj 20 min, aptepiau kiausinio trynio & pieno plakiniu, kai kurias virsuje ipjoviau ir pasoviau i ikaitinta 180° orkaite 20 min. Gavos labai labai skanios, tokios idomios konsistencijos ( kaip kad smelines) bandeles! Skanaus!

P.S. Jei norite bandeles kepti ta pacia diena, tesla kildinkite pirma 2 val, poto suformave bandeles dar kokia 30 min ir tada kepkite. 

Saltinis: cia 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails