2010 m. birželio 11 d., penktadienis

Marmurinis pienisko sokolado keksas

Asta virtualiai pavaisino marmuriniu pienisko sokolado keksu :) Kai ji pamaciau, zinojau kad greitu laiku bandysiu ir va jis jau ant mano stalo siandien. Labai skanus, labai lengvas ir puikus keksas. Bekepant kuo puikiausiai kilo, tik austant jis man pakrito, net nezinau kodel. As kepiau maziuka keksiuka 8 x 15 cm kekso formoj is:

50 g pienisko sokolado + 30 ml pieno

35 g grietines + 30 ml pieno

105 g miltu + 1 a.s. kepimo milteliu su safranu

55 g minksto sviesto + 80 g cukraus

ziupsnelio druskos

1 kiausinio

> Sokolada kartu su pienu issitirpinti vandens garu voneleje ir atsideti i sona.

> Sviesta kartu su cukrumi isplakti iki purios baltos mases, imusti kiausini ir dar gerai paplakti. Dabar i sia mase sudeti grietine bei piena ir dar viska gerai isplakti. 

> Miltus susimaisyti su kepimo milteliais bei druska, isijoti i sviesto mase ir atsargiai sluotele ismaisyti, kol nesimatys miltu ir tik nepermaisyti!

> Puse teslos deti i sokolado mase ir gerai ismaisyti.

> Kekso forma iskloti kepimo popieriumi, pilti pirma balta tada tamsia mase ir viska dar saukstu ar sakute pamaisyti. Pasauti i ikaitinta 160° orkaite ~ 40 min. 

P.S. Keksiuko tesla gavos man skystoka, net maniau jog ko gero niekas nesigaus... bet klydau, viskas kuo puikiausiai kilo ir iskepe. Tikrai vertas demesio keksas.. Sekmes isbandantiems ir aciu sauletai virtuvei ♥


5 komentarai:

  1. jeee, aš irgi jį vakar kepiau, bendradarbiams pavaišinti. skanu, skanu :) tik kepiau labai jau ilgoj formoj (virš 30 cm). vis dėl to keksas gavosi normalaus dydžio, nesukritęs. tik sunku buvo iš formos gražiai išimti - niekuom netepiau ir nebarsčiau formos, todėl mažumėlę prilipo dugnas. bet kad ir recepte apie jokius patepimus neparašyta :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. na Egidija, mazule, taigi savaime suprantama kad reikia kazkuom forma patepti isskyrus silikonine ;)
    na man jis irgi nesukrito, tik biski :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. et.. o aš, tundra, pagalvojau "jei nerašo, vadinasi nuo sviesto ir taip viskas bus čiki..." bet viskas ok, pyragas valgomas bei skanus ir tai yra svarbiausia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aguonėle, nėra už ką :P Tikras gražuolis! :) Džiaugiuosi, kad išbandei ir džiaugiuosi, kad patiko! :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vakar mano dukrele kepe si keksa, gavosi nuostabiai grazus ir skanus ir visai nesukrito. Aciu uz receptuka.:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails