Yra dalykų, kurių pasiilgstam... pvz. kiekvienu gryžimu užsivežam ir kelis kepaliukus batonų, nes mums jie patys patys skaniausi ir kurių yra tik LT pirkti :) Bet nuo šiandien aš juos pati kepsiuos :P Labai džiaugiuos visai atsitiktinai užtikus SM mamytes diskutuojant apie šį gėrį. Susigundžiau ir ... svaigstu :) kaip paprastas batonas gali žmogų padaryti laimingu ♥ taigi gaunas 2 batonai o reikia (P.S. aš kepiau bandymui iš pusės kiekio, tad aprašau kaip dariau tą vieną ... nesusimaišykite!!!):
500 g miltų260 ml šilto vandens
14 g šviežių mielių
1 1/3 a.š. druskos
1 1/2 a.š. cukraus
40 g sviesto
Aptepimui galite imti kiaušinio trynio & pieno mišinį, ar kiaušinio trynio & aliejaus mišinį. Aš tepiau grietinėle.
Mieles išsitirpinti vandenyje ir palikti minutę kitą kol pasiruošime visa kita.
Miltus susiberti kartu su druska bei cukrumi į didesnį dubenėlį. Į šiuos sausus produktus supilti mielių skystimą ir pradėti minkyti tešlą. Aš tai dariau kombaino pagalba. Po minutės sudėjau gabaliukais pjaustytą sviestą ir užminkiau tešlą. Tai truko ~ 10 min. Suformavau kamuoliuką ir padėjus šiltai leidau 40 min "pailsėti".
Išsiėmiau tešlą ir gerai karts nuo karto "trenkdama" ant stalo ją išminkiau ir jau formavau batoną, kurį vėl uždengus rankšluostėliu palikau šiltai kilti. Man užtruko ~50 min. Bet čia priklauso nuo šilumos ;) Pakilusį aptepiau grietinėle, įpjoviau kelis kartus ir pašoviau į įkaitintą 180° orkaitę 30-35 min. Skanaus!
Taip atrodo dar ganėtinai šiltas prapjautas...
Taip atrodo dar ganėtinai šiltas prapjautas...
O dabar kavoju nuo visų ( tuo pačiu ir nuo savęs :) kad ryt dar pusryčiams liktų ;)
Receptas rastas SM o čia prie jo ir video medžiaga ! Ji tikrai linksma :))
Ačiū už įkvėpimą, einu kepti:), nes namuose duonos lygiai pusė riekės.Dailus.
AtsakytiPanaikintiKaip čia su ta druska ir cukrum nelabai suprantu, vienuolika trečdalių?
AtsakytiPanaikintiO moki tiek trečdalių atskaičiuoti :DD
AtsakytiPanaikintine, čia dedas šaukštelis ir dar biškį ;) sėkmės kepant!
Jau pažiūrėjau video, ten biški aiškiau šaukščiukas ir pusantro ir psio :D, jau būčiau skaičiavusi, einu, jau mielės tirpsta:)
AtsakytiPanaikintiJau bijau pas tave uzsukti, nes zinau, kad butinai kazka nusikopinsiu i word'a, atsispausdinsiu, ir paskui kasdien galvosiu, kad reikia siandien kept, reikia siandien kept, nors ir laiko nera.. :))
AtsakytiPanaikintiBatonas tiesiog tobulas. Nei pridesi, nei atimsi. Saunuole!
O aptepti būtinai grietinėle ? Recepte ji neminima, kiek jos reiktų ir kokio riebumo ?
AtsakytiPanaikintiAJ: ačiū už tokį komplimentą :*
AtsakytiPanaikintiAnonimiške: šiaip org. recepte tepta buvo kiaušinio trynio ir aliejaus mišiniu. Aš tingėjau terliotis tai kaip daug kartų darau, paėmiau grietinėlę. Jos visada turiu namie, tinka bet kokia ;) kiekį sunku parašyti, nes reikia tiek, kad gražiai abu batonai apsiteptų ;)
Srovele tikiuos tau pavyko, nes mačiau jog skystį gramais surašius buvau. Nu bet tu gi profė!!!
gal galite pasidaryti ir facebook`ine puslapio prieiga???
AtsakytiPanaikintiwow! cia tai man patiktu! cia tavo masiniuikas toki uzmaise?
AtsakytiPanaikintiMan atrodo, kad vieną kartą tu užsidirbsi uz tas "profes" ir rimtai, oi pasieksiu kada nors pamatysi:DD.Nu žinok gramais ir pasvėriau, dar pagalvojau, kodėl ne ml, na bet ten labai mazas skirtumas išeina, šiaip normaliai viskas gavosi, tik jis man labiau panašus išejo ne į tarybinį batoną, bet į prancūzišką, nes plutelė gavosi plona ir traški, kepė tai lygiai pusvalandį ir pati masė labai faina, nelimpa prie rankų, greit išsiminko, tokia elastinga.Žodžiu dėkui, kad šį rytą skaniai pusryčiavom.
AtsakytiPanaikintioi.... receptas stovi pas mane irgi, dar nebandziau, bet jau greit greit..
AtsakytiPanaikintivideo pazejau, vargsui vaikui neleido paminkyt :d
ai tiesa, dar norejau klaust, viedo nesupratau ka sake, ka jis ten barste ant virsaus tuos baltus?
AtsakytiPanaikintiAnonimiske, aciu uz ideja, pagalvosiu ;)
AtsakytiPanaikintiDalija: zinok bandyk, man labai patiko. O mano kombainas tai geris. Negaliu atsidziaugti kad turiu, minkau vos ne kasdien ka nors. Jau ir mesai malti nusipirkau antgali :)
Srovele, nea nebaigsiu :p Tu buvai ir esi man kulinare-profe. Man tik mokytis, mokytis ir mokytis is taves ir ko gero vistiek nepasieksiu tokio lygio... (:
O ideja su bagetais man patiko. Kaip sykis pati pagalvojau kad ko gero neblogi turetu gautis ir prasidedanciam griliaus sezonui pats tas nes greitai kyla ir kepa!
Grange: nu nu man tas vaikutis ir labiausiai patiko :DD tiek viska norejo daryti kaip tete kad ojei ojei :DD o barste tai mano akimis sezamo seklas.
Aguonele, skiriau tau "Stylish Blogger Award" apdovanijima :)
AtsakytiPanaikintihttp://aj-receptai.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award-apdovanojimas.html
aha daugiau antra kart kai pasiziurejau gala tai jo sezama, is pradziu galvojau kokosa koki....
AtsakytiPanaikintibeje, spek ka eisiu daryt.. ir butent DABAR o ne kada nors..................
Panašu, kad batonų virusas toliau sėkmingai plinta :D Kepsiu ir aš šiandien :)
AtsakytiPanaikintiAguonele,o kazin galima sausu mieliu deti? Ir kiek ju reiktu?
AtsakytiPanaikintiSiaip, 7 g sausu atitinka 21 grama paprastu.
AtsakytiPanaikintitai pasiskaiciuot reiktu.
as ir galvojau det sausas, bet visgi nuejau ir nusipirkau normalias, kad jei kas , nekaltinciau mieliu :d
Aguonele, bet zinai ka, susidejau visus priduktus, gramas i grama, ml i ml, palikau duonkepei kad ismaisytu, tai ten ir maise, ir dar pakildino kazkiek, ir vel maise, bet nebelaikiau iki galo o persimaisiau pati.bet kai ispyliau is indo, tai ta tesla man gavos tokia grynai poskyste, ir ne pro kur nepanasi pvz i ta video esancia kai jis isima is indo.
tai as dar dejau papildomai miltu, turbut koks 300 g gavos dar, ir vis minkiau minkiau, kad butu minksta ir maloni minkyt, ir visai nebekibo prie pavirsiaus.
susiminke, gavos gerai, bet va kame reikalas, kad man pvz neuzteko to kiekio miltu?
sakyciau jei eitu produktai, kur skirtingus naudojam, priklauso nuo dydzio (kaip kad kiausiniai pvz.) nu bet cia, miltu tiek, vandens tiek, sviesta ir susipjausciau kubeliais, atsveriau tip top, jei ten buvo druskos ar cukraus keliom kruopelem kitaip, bet visa kita. mieles ir. tai kame gali but priezastis? kitokie miltai? hmm any ideas ?
Na as irgi nepatingejau nusipirkau normaliu mieliu :).Bet tesla man gavosi,tokia kaip video ....keista kazkaip.As asmeniskai naudojau karaliskus miltus.Kildinasi dabar mano batonai :)))),ziuresime kas gausis.
AtsakytiPanaikintiOho kiek batonas susidomėjimų sulaukė ! vau! tikra BATOMANIJA
AtsakytiPanaikintiGrange: na žinok negaliu tau pasakyti kodėl tavo tešla tokia skysta gavos. Su duonkepėmis visiškai jokių reikalų neturiu ir tai tik mano paaiškinimas, kad ko gero ja netinkama programa užminkei... matei video, ten irgi duonkepėj darė ir viskas čiki gavos ;) tikiuos kad bent iškepė puikiai ir nuo tiek dadėtų miltų ne per kieta gavos ;) laikau kumščius!
Kristina: ir tau matau vėluoju atsakyti, bet tu nepatingėjai ir nusipirkai šviežiu! Šiaip dedas kaip Srovė pasakytų vienas šaukštelis ir dar ne visai pilnas kitas :DD
Fausta: laukiu atsiliepimų!
AJ: ačiū :*
Gavos viskas gerai, kai iskepe, vieno jau beveik ir nebeliko :d
AtsakytiPanaikintiminkstas skanus, purus.
Nezinau kas ten buvo su tais miltais is ties, gal sakau kartais ka sverdama ne taip nuziurejau ar ka nezinau...
nu bet svarbiausia kad gavos.
Nuostabus!!!!!!!! Greitai,pigu ir skanu,fantastiška.Vienas tai kaip sakau "ore sprogo" :).Ačiū už nuostabius receptus .
AtsakytiPanaikintiBatonai yra absoliutus gėris :)
AtsakytiPanaikintiSkiriu tinklaraščiui stilingo blogo apdovanojimą!
http://zalia-varna.livejournal.com/65633.html
Man irgi viskas pavyko puikiai, tik dar reikia įvaldyti kepaliukų formavimo meną :) Gaminau su sausom mielėm.
AtsakytiPanaikintiAčiū !
Atrodo tikrai labai batoniškai :)
AtsakytiPanaikintiŠaunuolė tu kepėja, smalsu, ką dar kepsi :)
Nu smagu smagu kad patinka batončikas ir vis daugiau kepančiųjų atsiranda!!!
AtsakytiPanaikintiŽalia Varna ačiū iš visos širdies už tokį įvertinimą ♥
Fausta, nu jau čia šitam kepaliuko formavimui tai tikrai jokio meno nereikia :) Aš antrą kartą kai kepiau tai pailgesnį dariau tai irgi liuks.
Jurgita ačiū ir tau už įvertinimą ;) O ką dar ateity kepsiu tai nežinau, kai laisvo laiko turėsiu tai būtinai kepsiu pusiau ruginę duoną, šokoladinių čirvinių blynų labai noriu ... gal idėjų ar pasiūlymų turi?
Aguonėle, pasirodo reikia to meno ar įgūdžių, nes pirmieji mano batonai gavosi plokšti. Dabar jau vaizdas geresnis :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už batoniuko receptą! Labai maloni tešla minkymui. Ir gamyba, ir kvapas, ir skonis - atgaiva dūšiai :) Kad tik būtų laiko dažniau išsikepti...
AtsakytiPanaikintiSveika įstojus Dalia į batomanijos būrelį :))
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą. Mum jis tinka. Ir su sviestu ir su varške, ir su uogiene.
AtsakytiPanaikintiMano bendravarde :)) kaip faina! nedaug kas tokius vardus turi...taip, batonas universalus ;)
AtsakytiPanaikintijau suformavau ir kildinu.aciu uz ideja ;)
AtsakytiPanaikintiPrasom, bet pirma palauk, issikepk, paragauk ir tik tada dekok...gal nepatiks ... hm... ka tada! :DD juokauju!
AtsakytiPanaikintiaciuuu, aguonele, uz sita recepta.. vakar pabandziau, siryt po pusryciu, tai maaazas galiukas beliko :) skanumeeeelis :)
AtsakytiPanaikintio man kazko nesigauna.jau antra karta bandau ir vis ne tas.pirma karta tai plokscias gavos,antra lyg ir geriau,bet dar visvien ne tas.nors siaip draugauju su mieline tesla,bet batonai nesigauna,nors tu ka(neiskyla).
AtsakytiPanaikintio jusu puslapiukas tai-GERIS.kiekviena diena vis paskaitau.sekmes!!!
evelina
Evelina labai gaila kad kažkaip nepavyksta jis (: Jei dar bandysi trečią kartą, tada daryk taip:
AtsakytiPanaikinti1. mieles įmaišyk į šiltą vandenį (jokiu būdu ne karštą!) ir palik 10 min šiltai pastovėti.
2.Sviestą dėk minkštą.T.y. palik jį pora val kambario temperatūroj, kad atšiltų.
3. kai kildinsi, žiūrėk ar ji tikrai visada dvigubai pakilo! Ne pas visus vienodos mielės bei temperatūra, kur kildinama tešla. Dėlto reikia žiūrėti ar tikrai gerai pakilo.Orkaitė taip pat tūri būti gerai įkaitus.
4. kepk su meile ♥ juokinga, bet man irgi duona nesigauna dar tokia kokios norėčiau išsikepti. kartais reikia viskam laiko, kad perprastum tuos keblumus. Aš nepasiduodu dar!Sėkmės ir tau.
Ir ačiū iš visos širdies už TOKĮ KOMPLIMENTĄ!!!
Aguonele,nesuprantu rasai 2 iseina? aprasime nemini,kad i 2 kamuoliukus tesla skirstai,pasimeciau visai taj vienas ar du iseina is 0.5kg miltu... pasidariu teslos, bet man jos kaip vienam batonui...
AtsakytiPanaikintiUskepiau 2,puse jau va suvalgiau...daugiau nekepsiuuu.... pagranduku pavirsiu.... :D
AtsakytiPanaikintiPuikus batonai,aciu!!!
Ai kažkokia išsiblaškius pamiršau parašyti kad iš pusės kiekio vieną jį aš kepiau ... bet jau dadėjau sakinuką. Puiku,kad pavyko nes tai svarbiausia!!!
AtsakytiPanaikintihihi o aŠ IŠ TO kiekio, kur nurodytas du ir formavau, na kažkada ir vieną dariau didesni, bet man visai fainai ir du mazesni tokie, daugiau kampiuku buna :D :D
AtsakytiPanaikinti(bet kaip bebutu, nezinau kame reikalas, bet man miltu reikia pridet dar visgi, kad gerai minkytus, nes is tu 500 g. tai nesigauna, kimba velias ant stalo, o kai pridedu, nu tiesiog jaucias jau kad tampa minskta, nekimba visai prie ranku ar stalo, bet maloniai minkos.)
Bet tai Grange vadinas tavio miltai kitokie, nes as ir su speltos kepus ir su 405 rusies ir su 505... nu zinok niekad nereikejo dadejineti man ;)
AtsakytiPanaikintitai greiciausiai tada, nes kito paaiskinimo nerandu.
AtsakytiPanaikintinu reiks kada kokiu kitokiu nusipirkt, ir pabandyt.
dabar tai nzn eiliniai kvietiniai miltai, dar yra ir foto, kad tinka kepti duona.. hmm
Sveika, norejau paklausti, gal zinai del ko mano batonai kepant sukrenta. Jau kepiau antra karta, kol jie kildinasi viskas gerai, tik as juos aptepu kepimui jie sukrenta ir nebepakyla kepant, jau nebezianau kame reikalas :(
AtsakytiPanaikintiIr dar ar turi jaustis mieliu skonis?
Na mieliu skonis tai tikrai neturi jaustis. Nebent tu dedi ju didesni kieki nei reikia ... nes man tik taip ir duonos sukritimas paaiskinamas. Ji perdaug pakyla, perkyla ir tada jau sukrenta ;) Bandyk ne tiek ilgai kildinti. Galbut namie labai silta, tada ir mieliu kieki mazinti gali ;)
AtsakytiPanaikintiSuuuuuper!!! Vienu prisėdimu pusę batono su pienu ir obuoliene ir sunaikinau. Fantastika. Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiaciu uz recepta kepiau ir super gavosi http://skanuskasneliai.blogspot.com/2011/02/batonas.html
AtsakytiPanaikintireceptukas yra super !!! as jau keli men kepu duonele.tai toki malonuma jauciu kai kvepia namai mano kepta duonele.. o dabar dar ir batona bandysiu daryt :) aciu uz receptuka.o siaip tik dabar radau jusu kulinarini puslapi.. sveikinu saunele! daug geru ideju mano virtuvei ..
AtsakytiPanaikintiBatonai pavyko pasakiški! Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras Aguonele,
AtsakytiPanaikintikepiau batona si, bet kazkol vidus toks apyguminis gavosi...kilt viskas puikiai kilo (su sausom mielem dariau), aisku kaip daugumai pradzioj batonu formavimo meno neivaldzius, tai batonas pasipletes i sonus gavos, bet va tas gumiskumas vietomis, pluta pasakiskai traski... kodel galejo taip nutikti? aciu. p.s. eileje avizine duonele ! laukiu laukiu :)
Net neįsivaizduoju, nes jis tikrai toks negali gautis. Galbūt neiškepė iki galo gerai? Aš paskutinį kartą kepiau su sausomis mielėmis, tai nusivyliau... gavos kieti kad net valgyti nėjo :( žinau, kad jas visada suputoti reikia leisti, bet va.. pamiršti ir nutinka dalykai kurie nepatinka (: Kitą kartą gal ir Jūs ugnį žemesnę padarykite kokia 10° ir kepkite 10 min ilgiau.
AtsakytiPanaikintiP.S. aš tai nesulaukiu rytojaus nes bandysiu su amareto likeriu duonelę !
Sveiki, man gavosi labai labai kieta tesla. tai aisku ir kieta pluta, ir stora tokia - kazin kodel???? skonis nuo to nei kiek nenukentejo :)
AtsakytiPanaikintigal dar kas paaiskintu miltu tipu atitikima GB ir LT, nu gal as zliba, bet niekur nerandu skaiciukiu ant pakuociu.
Manau kad kartais duonos kietumas ir nuo miltu priklauso. Jei uzminkius ar dar beminkant tesla ji kieta rodos, pilciau skysciu. Kaip ir seniau komentavau, man su sausom mielem irgi kieta gavos :(
AtsakytiPanaikintiaciu, as ir kalte miltams suverciau, ir vandens pyliau daugiau ir dar sviesto truputi daugiau idejau, apie mieles nepagalvojau.... bandysiu su svieziom. antra diena skonis buvo kaip tikro tarybinio batono antroj dienoj :) o ir pluta suminkstejo
AtsakytiPanaikintirasete, kad cia is puses kiekio tai jei kepciau is viso viska reiktu didintu 2 kartus, taip pat druska ir cukru?
Taip, viską dauginti iš 2 reikia ;)
AtsakytiPanaikintiSėkmės, o gal ir aš susigundysiu ryt išsikepti...
Sveika,Aguonėle,
AtsakytiPanaikintiKuomet,išsikrauna mastymo baterija,visad užsukupas Tave į svečius.
Šaunuolė esi su išradingais savo receptais.
Šiandiena ruošiuosiu kepti "tarybinį"batoną.
Tikiuosiu pavyks,juk jis toks skanus.
Labas Nepažįstamoji :)
AtsakytiPanaikintiO Tu gal gali dažniau užsukti ir tokius mielus žodžius rašyti? :DD Juokauju! Iš tikrųjų miela girdėti, kad randi idėjų ;) Man irgi jų trūksta dažniau nei dažnai, tad "praeinu" per blogus ir tikrai kažką randu. Tada dalinuos su Jumis visais ir džiaugiuos kai kiti pas mane kažką randa ♥
o labai didelis iseina , jei darai viena? as vakar dariau atskyrus du teslos gabalelius, tai abu tokie ploni ploni isejo. gal kazka ne taip padariau
AtsakytiPanaikintiManau jog kazkas ne taip pavyko,nes man kepant 2 batonus, jie tokio pacio dydzio kaip parduotuvinai gavos ;)
AtsakytiPanaikintiKadangi sis metu laikas ne pats idealiausias mieliniai teslai, butina ziureti kaip tesla kyla. Parasytas cia laikas tik kaip orientacija ;)
As orkaitej kildinau trumpiau ant labai labai zemos temperaturos.Iskilo gerai atrode. O gal zinote kuo skiriasi slapios mieles nuo sausu? Siandien slapiu nebeturiu, noreciau pabandyt su sausom. O gal bandem puse pieno ir puse vandens?:)
AtsakytiPanaikintiJau visai susimaisiau, tai is 500g miltu iseina vienas ar 2?
AtsakytiPanaikintiVisu pirma kildinimas orkaitej, tas yra toks prievartinis. Nezinau, man rodos tada tesla ne tokia turi gautis...nes nors kiek karsciau nei 38° ir vsio...zus mieles ;)
AtsakytiPanaikintiSlapiu mieliu dedas 3 kartus daugiau nei sausu. Siuo atveju reiktu berti 3-4 g sausu. Skirtumo kito nezinau. Sausos kiek kad ilgiau laikos nei slapios ;)
Vandens su pienu nemaisiau, bet galima. Svarbu islieka tas pats skysciu kiekis.
Is 500 g miltu iseina 2 batonai.
Sekmes!
Sveiki,
AtsakytiPanaikintiKepu šį batoniuką jau n-ąjį kartą, bet va išgauti gražią formą vis dar nesiseka. Pasidalinkit paslaptim. Nes man tai perminkius antrą kartą ir paskui kepant prasiskiria per siūles, gaunasi toks apipešiotas. Kaip jį padaryti tokį glotnų dailutį?
Jokios paslapties čia nėra. Aš tik taip visas duonas ir formuoju ;) Pažiūrėkite šias nuotraukėles ir viskas bus aišku :)
Panaikintihttp://farm4.static.flickr.com/3112/2460920871_4c5bac493c_b.jpg
Elementaru :) Ačiū labai. Jūsų receptukai nuostabūs!
AtsakytiPanaikintio jus visa tesla iki pat galo minkote kombaine, ar jaau sudejus sviesta tai darote rankomis?
AtsakytiPanaikintiAs minkau viska tik kombainu ;)
Panaikintibusiu prisizaidus su tuo kombainu (neseniai gavau dovanu, pirma karta pabandziau uzminkyti tesla ) jau beveik valanda stovi tesla siltai, nekyla visai :((. ar daug ji turi iskilti?
PanaikintiNa pakilti turi, nepasakysiu kiek bet tikrtai matos. Zinote, sios teslos perminkyti negalejote. Galbut tiktai mieles nuzudete, ipilant per karsta skysti arba temepratura per zema. Uzvirinkinte vandens, ipilkite i koki inda ant kurio uzdekite kildinama tesla ir ziurekite. Jei jau ir tada nepakils, nu tai tikimybe didele kad su mielem kazkas ne taip ;) Sekmes!
Panaikintiidejau i silta orkaite ir pakilo. Aciu uz nuostabu batono recepta, kuri kepsiu kasdien, kol laiko turesiu!!! nerealus, beveik visa suvalgiau viena, dar viena pakavojau:) sakykik, kaip jus laikot duona, maiselyje, popieriuje, raksluostyje.. kad nesukietetu. dar karta dekoju uz si bloga ir greita pagalba!!
PanaikintiNa va, puiku ;)
PanaikintiAš duoną laikau suvyniojus į rankšluostėlį. Šiaip pastebėjus esu, kad su mielėmis ji džiūsta greičiau, o su raugu iki 4 dienų ganėtinai neblogai laikos.
Man priimtiniausias būdas toks: išsikepu, gerai ataušinu ir tada susipjaustau riekelėmis, kurias suporcijonuoju ir užšaldau. Kai reikia, išsiimu iš vakaro ir ryte "beveik" šviežią duonytę turiu :)
susimaisiau del kiekiu. jei gerai supratau, ingrediantai surasyti dviems batonams? tai jei kepsiu pagal siuos kiekius ir gausis du :)
AtsakytiPanaikintitaip, gausis 2.
Panaikintijau nesuskaičiuojamą kiekį kartų kepiau šitą batoną, visada pavyksta puikiai, tai galvoju, padėkot už receptą būtų neprošal: ačiū. Tik viena bėda - užsiauginau pilvą :). Visoms kepėjėlėms gerų batonų ir gražių barankėlių ant pilvo :)
AtsakytiPanaikintiTai vadinas būtų pats tas laikas tobulėti ir kepti duonas su raugu, nes nuo jų taip pilvas neauga :DD
PanaikintiBandžiau ne vieną kartą, bet niekaip nesusidraugauju su duona. Beje, manau, kad pilvas auga ne nuo maisto, o nuo jo kiekio :)
Panaikintias va jau kelinta karta kepiu ,nusprendziau siandien prie tokio karsio balta batona iskepti ,geriau skradzui ir beto batona labai fainas suvalgomas greit ,as nespeju nei pakavoti.aciu
AtsakytiPanaikintitai recepte 500 gr.miltų nurodyti 1 batonui? jei noriu dviejų, visus ingredientus dvigubinti? ir kokio tipi miltus dėjote? ačiū.
AtsakytiPanaikintip.s.pasinešiau ant bandelių ir batonų, reiks pirkti kombainą, nes su rankom maišyti tai vargelis...
Ktistina, matau seima lepinat savais duonos kepiniais!!! Saunuole! Ir dar be mikserio ar kombaino :o Raumenys ranku tuoj bus kaip pas kulturiste :))
AtsakytiPanaikintiNa kas liecia si recepta. Is nurodytu produktu iseina 2 kepaliukai.
Dejau paprastus 550 tipo man rodos. Bet manau ir 405 tinka is bedos.
AtsakytiPanaikintiačiū labai, bandysiu rytoj kepti:)
AtsakytiPanaikintio kombaino tai reikia, tikrai...nes kantrybė kartais trūksta beminkant:)
na išsikepiau batoną:)viskas kaip ir pavyko, bet pjaunant tuos rėželius man šiek tiek susiplojo batonas:((((ir pasidavė į šonus:( paskui dar kepant kažkiek pakilo, bet forma jau buvo nebe ta...skonis geras! ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintilabai skanu:) kepiau, kepiau ir kepiau. Tik dedu į kekso formą, gaunasi keturkampė.
AtsakytiPanaikinti