2010 m. birželio 24 d., ketvirtadienis

Vistienos krutinele voverusku & pomidoru padaze

Lietuviskuos bloguos pasipyle lietuvisku svieziu voveraiciu (: na iki musu jie dar neatkeliave, bet manau jog tikrai laikas kamera atlaisvinti sviezesniems :) kai paziurejau kiek pas mane dezuciu dar tupi joje, tai susimasciau ka cia tokio ziema valgiau... na o toks padaziukas labai puikiai prie visko dera:makaronu, bulviu, ryziu. Pomidoras duoda toki sviezuma ir lengvuma, tad tinka siltiems vasaros vakaras. Nors as i darba pietums nesiaus nemaza indeli :D taigi reikia:

6 vistienos krutineles juosteliu (tas vidines naudojau)
1 didesnio mesinio pomidoro
didesnes saujeles voverusku
1 nemazo svoguno
cesnako skilteles
1 puodelio virinto vandens
1/2 puodelio grietineles
1 a.s. miltu
druskos, pipiru, cili pipiriuko
1/2 a.s. darzoviu buljono milteliu
svieziu petrazoliu

Vistienos juosteles susipjaustyti mazais gabaliukais. 
Svogunus pasismulkinti.
Pomidora nuplikinti verdanciu vandeniu, nulupti skura ir susipjaustyti smulkiai.

Keptuveje ikaitinti skysta sviesta ir jame apkepti voveruskas, kol visas vanduo isgaruos. Tada padruskinti ir pipirinti, atsideti i sona. I ta pacia keptuve pilti vel laseli sviesto ir ant dideles kaitros apkepinti krutinele. Ja padruskinti, pipirinti bei uzbarstyti cili pipiriuku. Taip pat atsideti i sona.

I keptuve jei truksta pilti vel kelis lasus skysto sviesto ir suberti svogunus. Kai sie pasidarys skaidrus, ispausti cesnaka ir kelias min pakepinti. Tada uzbarstyti viska miltais ir minute pakepinti maisant. Uzpilti grietinele bei vandeniu, suberti pomidorus ir paskaninti. Kai prades tirsteti sudeti atgal vistiena bei voveruskas, iberti svieziu petrazoliu ir patiekti prie ko jau sirdis geidzia :) Skanaus! 

8 komentarai:

  1. Hmm, skanu. Yra ir pas mus jau voveraiciu.
    Zinai, krapai dar labai prie voveraiciu dera.Siandienos vakarie suplanuota:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na nemaciau as dar... arba ne ten galva buna kai eina apsipirkti :DD skanaus vakarieniaujant !

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonėle, kaip skaniai atrodo, būtinai išbandysiu šį patiekaliuką, voveraičių kažkaip ir aš dar neužmačiau... Nu bet dabar jau bandysiu pamatyt :)Voveraičių taip supratau apvirti nereikia, tiesiai į keptuvę??? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. 100 metu Linute! Susigedau net, nes prisiminiau jog i tavo nuostabia istorija neatrasiau ...labai nuostabiai aprasei,labai siltai ir tiesiog pavydetinai :) tikiuos tau sekas puikiai toliau, abu sveiki ir laimingi toliau augat :)
    Nea, voveraiciu apvirti nereikia, tik gerai apkepti ;) Sekmes isbandant!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonėle, pas mus viskas puikiai klostosi, aš lauksiu kažkada ir tavosios istorijos :)Juk manau ne už kalnųųųų???? Na bet neterškim tavojo nuostabiojo blogo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Linute, na as nemoku taip graziai rasyti :) o laikas parodys kaip kas ir kada ...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Isbandziau si recepta. Labai patiko, voveruskas visvien gerai nuviriau, ( nes visada ta darau su grybais, visas brudas nuverda ir vanduo baisus buna, tai net nesuprantu kaip kitos gali is kart i keptuve deti). O tada apkepiau ant sviestuko kaip ir buvo parasyta. Recepta okoregavau idedama krapu. Gal ir ne viska is eiles dariau kaip buvo aprasyta, bet man patiko, pomidorai cia is ties labai tinka.
    Vyrui dar pritruko virtu bulviu salia, tai isviriau ir suvalgem su jomis.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiške:
    dziugu kad patiko ir kad receptas aisku tik toks pagalbinis buvo. As irgi keiciu daznai ka... gi reikia pagal savo receptorius pasigaminti.
    o kas del grybu virimo tai vieni daro vienaip, kiti kitaip.Aukstesnes klases restoranuose ar parasytose knygose grybai nera net plaunami o tik sepeteliu gerai nuvalomi nuo visokiu nesvarumu, nes tokiu budu jie neprisigeria vandens ir nepraranda savo aromos. Tad... as pati neapverdu nei voverusku nei baravyku :) tik visus kitus likusius.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails