2010 m. birželio 28 d., pirmadienis

Mieline pyne

Na pasilepinkim save ir vel savo kepta duonyte :) kai sios atsipjoviau iskart prisiminiau mociutes kepta krosny namine kaimo bulka... oi kokia ji skani, puri ir geltona budavo. Valgydavome su pienu belekiek. Si pynute suzavejo mane savo purumu! Aisku neprilygsta kaimiskai , bet yra lengva ir puri, kad tiesiog tirpsta burnoje. Patinka man GU knygos, nesvarbu ka is ju kepciau- kepiniai nuostabus gaunas. Taigi reikia:

18 g svieziu mieliu
300 g miltu
1/8 l pieno (125 ml)
50 g sviesto
45 g cukraus + 1 a.s.
1 kiausinio
Aptepimui: kiausinio trynio & laselio pieno

Miltus susiberti i dubeneli. Mieles pirstais itrinti i miltus, uzbarstyti a.s. cukraus ir keliais lasais silto pieno, palikti pora min pastoveti kol pasiruosime skysta mase.
Skysta mase: likusi piena, sviesta bei cukru pasildyti kol sviestas istirps. Reikia ziureti, kad nebutu karsta ( ~38°, kad ikisus pirsta ji palaikyti butu galima), tada plakant sluotele imusti kiausini kad sio nesutrauktu. Sia skysta mase ipilti i miltus ir uzminkyti elastinga tesla. Uztruks ~ 10 min, tesla bus lipni, bet jokiu budu nedadeti daugiau miltu! Uzdengti ir palikti kad pakiltu dvigubai. Uztenka siuo siltu metu 45-60min. Po pakilimo tesla pasidalyti i 3 lygias dalis, jas issivolioti voleliais ir supinti. As dejau i keksine forma istepta sviestu bei miltais, bet tai nebutina, galima tiesiog ant kepimo skardeles deti. Svarbu vel pakildinti uzdengus ~20 min.

Pakilusia pyne aptepti atsargiai kiausinio trynio & slakelio pieno plakiniu, pasauti i ikaitinta 160° orkaite 35-40 min. As uzsizioplinau ir pasoviau i ikaitinta 180° orkaite, tai man po 15 min pradejo pyne plysti virsuj, prisukus ugni tuoj pat viskas susitvarke ;) Skanaus!

Saltinis: knyga GU "Kaffee und Kuchen"

13 komentarų:

  1. O dar sakei, kad duona tau nepavyksta...:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. toks keistas dalykas... bandeles ir visokios pynes puikiai gaunas, bet rimta duona ne. jau kokius 3 kartus kepiau ciabata pati pagal skirtingus receptus ir ka? nieko...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man ciabatta labai gerai gaunasi, pagal "Zaidimu aiksteles" recepta :)o tavo bandeles ir pyneles tiesiog fantastiskos .Sian bandysiu sia issikepti.Aciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Truputį nesuprantu, kiek tiksliai reikia pieno???

    AtsakytiPanaikinti
  5. na mazule, 125 ml .jau ir recepte pataisiau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Niu Aguonele:):D geeeeris sis pyragas, ziauriai skanu, bus daznai gaminama, pasigaminti paprasta ir gana greita, bet rezultatas netiketas buvo, o grozis koks gavosi:)trigubai pakilo gal:D tokia puri, tokia tirpstanti burnoje:)as supyniau i kasa ir apibarsciau sezamu, tai super gavosi!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vau ♥♥♥ Šita pynė tikrai skani. O jei dar gražiai iškilo... na geriausias įvertinimas kepėjėlei!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nerealiai skani, puri, tikrai bus dazna ant musu stalo! Beje, tesla ruosiau duonkepeje ir viskas sekmingai. Aciuuuu ne tik uz si, bet ir uz kitus receptelius! Ne viena esu isbandzius, bet si karta jau ir padekoti bei pakomentuoti nepatingejau :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aciu Vitalija uz toki puiki atsiliepima ♥ Dziaugiuos taip pat, kad atrandate kazka savo virtuvei :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai nustebau savo iskeptos pynes isvaizda ir skoniu! Kaip Lietuvoje. :)DEKUI LABAI UZ RECEPTA!!! :)))
    Emigrante.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Emigrante: jei su meile pynei tai ir puiki išvaizda turėjo gautis! Džiaugiuos, kad patiko!!!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sakykit prašau- ar galima dėti sausų mielių. Ir jei galima, kiek jų įdėti...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails