2010 m. birželio 4 d., penktadienis

Ketvirtadienio iskyla i Metz'a

Vokietijoj kaip prasideda laisvu dienu maratonas, tai toks jausmas ir nesibaigia ;) Vakar buvo taip pat viena is tu laisvu ( katalikiska kuno ir kraujo svente, ar kazkas tokio panasaus... kurios proga yra ne darbo diena).  Mes nusprendem pakeliauti ir pasirinkome nuo Frankfurto 2,5 val kelio esanti Metz'o miesta Prancuzijoje :) Oras kaip tycia nuostabus pasitaike. Po tokiu lietingu dienu, tie 27° jau net rodos ir per daug buvo, nes po keliu valandu vaiksciojimo jautemes gerai pavarge... Bet dangus zydras zydras su baltais debeseliais taip dailino sypsenas visu veiduos, kad rodos juros tik betruko. 

Taiva, kas po Prancuzija keliave yra, ko gero zino, jog joje viskas atrodo senai. Ka cia atrodo, tiesiog yra sena! Mums grazu pasiziureti, bet ar gyventi as ten noreciau tai nezinau. Kiekvienas cm isnaudotas, nesvarbu ka beziuretumei ar kur benueitum. Vaikstai po parduotuves tarsi po kazkokius labirintus. Susikalbeti neina, sakai jog sneki tik angliskai ar vokiskai, jie vistiek tau prancuziskai aiskina. Turistu simtais, reikia pridurti! Nors zmones labai malonus, ne taip kaip Paryziuj :( 

Dar viena staigmena musu lauke, kai nusprendeme galu gale papietauti. Kavines ir restoranai pietu metu tiesiog perpildyti. Na susiradom viecike, sakom pavalgysim ir ka... 15 val uzsidaro virtuves, belieka tada tik ju sumustiniai, quiche visokios ir pan. Mes atsisedom 14:40. tad dar spejom kazka silto gauti, bet jis buvo ne koks... Belaukdami atnesant maisto isvis galvojom, jog per 5 min reiks viska suvalgyti ir mauti nuo staliuku :DDD bet nereikejo ... Po 15 val, tikrai galejai matyti kaip miestas aptustejo, lauko kaviniu ir restoranu stalai dingo... puse isvis uzsidare. Idomiai, kai mieste tikrai klajokleliu kaip mes pilna :) 

Labai grazu viskas prie Moselio upes. Kazkaip daug jaukiau nei prie musu Maino. Kas patiko, tai jog tiltai papuosti gelemis bet taip kazkaip is kitos puses :o

Arba namai, kurie yra prie upes, turi laiptelius tiesiog i ja! Kai kuriu kiemuos isvis aptikom baseinus sujungtus su pacia upe. Atrode ispudingai! kazkuo man primine Amsterdama jei matydavau mazus laivelius...

Muzieju nelankem jokiu, kazkaip ne tuo tikslu vaziavom. Aplankem Saint-Étienne katedrale. Jau dydis nenupasakojamas. Nesvarbu kur mieste sukiosies, ji is visu pusiu bus matoma. Ji skaitoma viena is didziausiu bei graziausiu baznytiniu pastatu visoje Prancuzijoje. 

Labai idomus kampeliai joje, su visais paaiskinimais. Nezmonisko grozio mozaikiniai langai, visokiu spalvu ir tonu, pritaikytu i kuria krypti jie randasi. 

O aukstis aukstis, tiesiog stulbinantis. Labai maloni tokia atmosfera, taip nesijauti suvarzytas. Siuo metu ir paroda vyko  " Skonis". Tokia lengvai sokiruojanti. 

Kas liecia kainas, tai nera labai jau perdetos. Mums bent nekrito i akis labai... Labai norejau nusipirkti kokiu suriu, bet deja neradau tokios parduotuveles kur galeciau ka rinktis :( prigriebiau i savo virtuve tik porcelianinius-margus indelius su sauksteliais, lininiu serveteliu bei aisku dijon garstyciu su zaliaisiais pipirais. Va taip smagiai praleidom dienike :) Gryzus mus pamaitino Kentucky Fried Chicken. Karts nuo karto skanu!

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails