2010 m. kovo 9 d., antradienis

Mielinės bandelės su lašinukais

Didelės padėkos eina į Forellės virtuvę už šį nuostabų receptą ! Bandelės tokios purios, tokios skanios, jog neina atsitraukti .... na ko gero tokių skanių, įdarytų bandelių jau seniai nevalgius. Taigi tešlai reikia:

500 g miltų
21 g šviežių mielių arba 7 g sausų
250 ml pieno
40 g cukraus
50 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos

Pieną pasišildyti iki max 38° ir jame įmaišius cukrų bei mieles leisti joms suputoti  pastačius šiltai. Kitame inde susiberti miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, susiberti druską. Suputojusias mieles supilti į miltų mišinį ir užminkyti tešlą. Ją minkyti 10- 15 min. Kai  ji pradės puškuoti, uždengti ir pastatyti šiltai, kad kiltų. Lauke švietė saulė, tai aš tešlą kildinau ~ 2 val pastačius jos spinduliuos ;) laabai gerai pakilo... 

Kol tešla kyla, pasidaryti įdarą iš:
250 g šalto rūkymo šoninės ( ar lašinukų su raumeniu)
3 v.š. džiuvėsėlių
1 svogūno
1-2 v.š. smulkiai pjaustytų petražolių
druskos, pipirų, mėsos prieskonių
Svogūną pasikepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus iki skaidrumo. Tada sudėti smulkiai pjaustytą šoninę ir leisti kelias min pasitroškinti, bet nekepti. Suberti džiuvėsėlius, paskaninti druska, pipirais bei mėsos prieskoniais. 
Pakilusią tešlą iškočioti 1 cm storiu. Stiklinės ar kepinių žiedo pagalba išspausti rutuliukus. Ant kiekvieno uždėti po 1 a.š. įdaro, sulipdyti ir dėti ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio siūle į apačią. Statyti vėl šiltai, kad pakiltų. Aš palikau ~30 min saulės spinduliuos :) tada aptepiau kiaušinio plakiniu, užbarsčiau paprastu ir juoduoju sezamu ir pašoviau į įkaitintą orkaitę 20-25 min, kol gražiai parudavo. 

73 komentarai:

  1. mmm, kokios grazios ir skanios...vis girdziu ir girdziu apie tokias....

    AtsakytiPanaikinti
  2. cia mano irgi debiutas ;)bet labai jau vykes receptas, tai debiutas be nusivylimu ir jau noras dar isbandyti su kitokiu idaru yra :DD
    Dalija raitokis rankoves ir pirmyn, manau jomis tikrai galesi net isrankiausia zmogu nustebinti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geriausia padėka būtų - maišelis bandelių :D Tešlos receptą panaudojau tokį pat kaip saldžioms bandelėms (jose tik daugiau cukraus), nes nei viena tešla pateikta prie bandelių neįtiko. Iš atsiliepimų sprendžiu, kad visiems ši tešla patinka

    AtsakytiPanaikinti
  4. ideciau ir bandeliu, bet paskutines siandien mb i darba sudejau, tad ...teks tik aciu priimti :)
    as dabar planuoju is sios teslos su nugos mase idarytas kepti ;) tik cukraus kieki padauginsiu.nes jos tokios purios !!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai teks su nugos mase bandelių atidėt ir atsiųst ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. o as neminejus esu, kad is Suvalkijos lygumu kilus :DDD viskas kas su nuga, be jokiu pamastymu yra mano sudorojama ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nereali tešla! Turbūt pirmą kartą gavau rezultatą, kokio ilgą laiką tikėjausi!
    Aš dariau dvi dideles bulkas su saldžiais įdarais: varškė+razinos+obuoliai ir Nutella+obuoliai+cinamonas. Fantastika! Purios, minkštos ir labai skanios bulkos gavosi :)
    Jurgita

    AtsakytiPanaikinti
  8. vau Jurgita, tu viska saldziai iskart ;) Forelle ir minejus buvo, kad cia saldziu bandeliu tesla. As ir kita savaite su saldziu idaru darysiu, smagu kad tau pavyko ir patiko !

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kopijuojuos recepta. Geriau buciau neskaicius pries pat pietus.... :)) Atrodo tai super bandeles...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ne tik atrodo, bet ir yra :) as jau ir su saldziu idaru isbandziau!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aš šiuo metu kepu, man kažkodėl teko miltų daugiau dėti, nes itin lipo viskas prie rankų. Tešla puikiai iškilo, suformavau, bet va bandelės kotais jau nenorėjo kilti :( Kepu pirmą blėką, bandau kildinti antrą, gal per mažai kildinau.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pakildinciau dar, kol tikrai padvigubes!
    Man keista kaip tai tesla per skysta gavos... jei tesla limpa, ja paprasciausiai as minkau ir minkau kol ji elsatinga ir nelipni gaunas, retai kada dadedienju miltu, nes bandeles gaunas kietos. laikau kumscius kad pavyktu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  13. oi kokios liuks baneles gavosi!!!! aciu

    AtsakytiPanaikinti
  14. Turim tokią gražią lietuvių kalbą, taip būtų smagu skaityti lietuviškai parašytą tekstą, o ne švepluotą...
    Tik nesupykit, bet tiek daug teksto turėjau persiversti į lietuvišką iš sms'inės rašliavos...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sunshine visiskai nepykstu, bet jau stengiuos stengiuos rasyti bent teksta nuo siu metu lietuviu kalba :) kai is darbo rasau tai komentuosiu ir be "varneliu" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai dekoju uz si puiku recepta

    AtsakytiPanaikinti
  17. nu pavyko fantastiškai! (nors su mielin4m tešlom niekad nedraugavau ir jei bandydavu - nepavykdavo ir paskui kokius 10 metų nebandydavau). Labai skanu, dėkui už receptuką!!!

    AtsakytiPanaikinti
  18. labai puikus receptas!!!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Katik prikepiau puikiu bandeliu!!Labai aciu uz recepta!Dali kelpiau su varske, tai gal kiek pritruko saldumo. Kita karta darysiu tik is dvigubos normos:))

    AtsakytiPanaikinti
  20. Merginos tik skanaus ;) Džiugu kad taip pavyksta visoms, net ir toms kurioms mielinė tešla ne draugė!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Laabai vykes receptas! kepiau su maltos vistienos-surio idaru, pavyko puikiai! Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Puikios bandelės :) Ačiū. O kiek reikėtu dėti cukraus, jeigu norėčiau iškepti saldžių bandelių? :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Manau nuo 70-100 g. Reikia eksperimentuoti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Puikios bandeles :) Aciu uz receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  25. velniava,man tesla visiskai neiskilo,bet viska dejau pagal recepta,sveriau svarstyklemis,ir laikiau siloje vandens voneleje. aiiiiiii,kaip gaila.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. bet tai tikrai mielės neaktyvios buvo arba žuvo, subertos į per karštą skystį ;) gaila :( nes bandelės superinės.

      Panaikinti
  26. man pavyko gerai, pagaliau iskepiau minkstas bandeles. Darbo nemazai, vos ne pusdieni uztrukau ir dar lasinius per surius nusipirkau tai bisk pagaidino skoni. Bet paciu bandeliu tesla nuostabi! tikrai patiko ir regis pavyko.

    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  27. Laba diena.Visada skaitau Jusu bloga.Cia isties nuostabus sedevrai,kurie gimsta virtuveje.Gami bandeles pagal Jusu receptuka.Tesla minkiau gal 40 min.kon nelipo prie ranku,miltu nedejau.Gal del to ji gavosi tokia puri:) Isties didelis jums aciu uz jusu nuostabius receptukus.

    AtsakytiPanaikinti
  28. 2012nuotaka: ačiū labai už mielą komentarą ♥ Džiugu, kad praturtinat savo virtuvę čia rastais receptais(savais pavadinti negaliu, nes jų neišrandu :))

    Būtent, norint išsikepti purias mielines bandeles, jas reikia ilgai ir nuobodžiai minkyti. Bet rezultatas nenuvilia!

    AtsakytiPanaikinti
  29. Sveiki, o kokia orkaites temperatura pasirinkti butu geriausia? Aciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  30. 180-200°. Prašom ;) tiesiog žiūrėkite kaip atrodo, kiek čia tos tešlos yra.

    AtsakytiPanaikinti
  31. jau darosi sekmadienio įpročiu šios super skanios bandelės. Tik iš manęs šeimininkė ne kokia, tai gal galit pasufleruot saldaus įrado receptą skanų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu jau jei sugebat skanias mielines bandeles iškepti, tai esat gera šeimininkė! Žinot kiek metų aš iki to brendau? labai daug :))

      O saldų įdarą aš darau arba su nutella, kepinių džemu, obuoliais, nugos mase. Nu čia kas šauna į galvą, tik reikia žiūrėti, kad gerai visur tešla suliptų, kitaip gali išbėgti šiek tiek ;) Panaršykit pas mane prie bandelių, ten ir keletą saldžių bandelių variantų įmetus esu. Sėkmės toliau kepime!

      Panaikinti
    2. ačiū, jūsų blogas dabar mano lankomiausia vieta :)

      Panaikinti
  32. labai geras receptukas ir labai vykęs. mano šeimynai labai patiko :D

    AtsakytiPanaikinti
  33. Nu va, iškepiau bandeles, tešla labai skani, o į vidų dėjau rūkytus lašinukus su raumenukais, na ir ką galiu pasakyti, kad man per riebu. Reiktų tada dar ir alų iškart į receptą įtraukti su pastaba, kad čia tiems, kurie renkasi gaminti su lašinukais :) Dabar jau daryčiau arba su vien rūkyta šonine, arba pamaišyčiau šoninę su lašinukais, čia turbūt būtų optimaliausias variantas, nei per sausa, nei per riebu. Bet ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  34. Laba diena. Tesla jau kyla, labai jaudinuosi kaip gausis, nes su mieline tesla man nelabai sekasi draugauti (dar jauna seimininke, be jokiu pagrindu), bet labai tikiuosi, kad bus skanu ir nesijaus mieles (nes dazniausiai taip buna).

    AtsakytiPanaikinti
  35. Na va, iskepiau, bet vel turi rugstuma. Pati iskepusi tesla, bandele turi rugstumo. Kodel? Gali buti kalti naminiai miltai (anyta savo turi, bet sakau gal ne tokie geri) ar kazka ne taip darau? Kildinu siltai, ant peciaus, gal per daug silta...

    AtsakytiPanaikinti
  36. gal Jūs naudojat ruginius miltus? nes jie šiaip rūgštumą turi...arba per ilgai kildinta tešla įgauna rūgštumo. Geriau patarčiau arčiau pečiaus statyti nei ant jo. Kildinimo temperatūra neturi 30° viršyti! Ruginei tešlai reikalinga tik aukštesnė.
    žinokit, sunku man kažką pasakyti, nes pati nesusidūrus su šia problema. Galbūt atsiras skaitytojų su geresniu žinojimu :)

    AtsakytiPanaikinti
  37. Ne, kvietiniai miltai. Gal per šiltai kildinu, nes man labai greitai pakyla, per valandą. Nors vieną kartą rugšti buvo ir nekildinant (pagal picos "Minutė" receptą). Jau bijau mėginti :( Anyta sako " aš tai nieko nejaučiu, man nerugštu" :D Bet aš noriu tikrai skaniai pagaminti. Esu kepusi ir gyrusi Jūsu ragelius su nutela, tada kildinau prieš saulę, tai nesijautė mieles, bet tesla tokia nevientisa man gaunasi, nesitempia ji, tokia plystanti, tai lengvai pakocioju, bet tada pats ragelio virsus nelygus kaip Jūsų būna... Nu žodžiu, man dar mokytis ir mokytis :D Bet neatsidžiaugiu tokiais puslapiais kaip Jūsų, mums pradedančiosioms, jie labai svarbūs!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tešla jei ne vientisa gaunas, tai Jums reikia šiek tiek daugiau vandens pilti. Vadinas miltai daugiau sugeria.
      Pabandykit pakeisti mieles. Galbūt šios netikusios kokios...
      Džiaugiuos, kad Jūs semiatės idėjų, nebijot bandyti! Taip ir aš pradėjau. O laikui einant tik ir tobulėjam :)

      Panaikinti
  38. Receptas- pasaka :)
    Nors ir pirma kart gyvenime kepiau,bet gavos tobulai tiesiog. Be galo skanu. Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Puikus receptas :)) šeimyna patenkinta, pirmą kart pavyko iškildinti tešla tai didžiuojuosi savimi,begalo purios bandelės tiesiog tirpsta burnoje :)))

    AtsakytiPanaikinti
  40. Aiste
    Kepu kaip tik ir as tokias :) Tik labai idomiai man su tesla gavosi, supylus piena su mielemis ir cukrumi, jo gavosi per daug mano akiai, nes tesla gavosi gana skystoka, tai minkydama vis dadedavau miltu. Gal recepta per daug pieno nurodyta? Aciu uz atsakyma :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nea, tikrai ne per daug pieno. Galbut blogai atmatavote ar Jusu miltai ne tiek daug geria. Tikiuos, jog padidinus miltu kieki Jums iskepe minkstos ir purios bandeles!

      Panaikinti
    2. Taip, bandelės išėjo pasakiškos :), minkštutės ir purios. Maniau, kad nebeišeis, kai pieną supyliau, nes tesla tikrai gavosi skystoka ir nebuvo ko jos ten minkyti, tai po truputi vis dejau miltu ir minkiau. Ir gavos liuks :)

      Panaikinti
  41. Superinės gavosi,katik išsikepiau... Niam niam niam :D

    AtsakytiPanaikinti
  42. Labai dažnai kepu šitas bandeles. Tik kartais gaunas labai purios,net dar orkaitėj paspaudus yra super minkštos, bet dažniau, kepant yra kietos, nors išėmus iš orkaitės po kokių 10 min, suminkštėja, bet vistiek nėra tokios purios, kaip minėtu pirmu atveju. Kur čia problema?

    AtsakytiPanaikinti
  43. Einu dabar dar kartą užmaišysiu tešlą, tikiuosi kad pasiseks ir Velykos bus su puriom bandelėm.. Visiems gerų švenčių :)

    AtsakytiPanaikinti
  44. Išbandžiau ir aš. Labai super gavosi! Paskelbiau apie tai savo blog'e.

    AtsakytiPanaikinti
  45. didziulis dekui uz puiku recepta! tooookias skanias bandels valgiau tik vaikystej mamos iskeptas o dabar ir pati pabandziau. gavosi super gardzios. as tesla duonkepej kildinau , gavosi skystoka tai isemusi dar idejau miltu isminkiau ir isejo labai puikiai.niam niam

    AtsakytiPanaikinti
  46. Sveiki. Su tokiuo miltu ir skystuju daliu santykiu, tik blynus gaunasi kept. O ir kepimo temperatura neaiski?

    AtsakytiPanaikinti
  47. Apskritai pirma kart gyvenime nors man jau 46 :), kepiau mielinį gaminį :). Kažkaip nepalankiai žiūrėdavau į mielinius keptus produktus. Rizikavau, dariau pagal jūsų receptą iš... 3 normų :D. Gavosi tobulos, minkstos, purios su daug daug spirgučių viduje, beje dariau kuo didesnes, kad kuo daugiau spirgučių tilptų. Tobula!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  48. Gaminau. Tikrai labai skanu. Rekomenduoju 🙂

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails