2010 m. birželio 30 d., trečiadienis

Graikiskai troskinta versiena su orkaitej troskintomis svieziomis darzovemis

Reikia labai ne daug, o rezultatas geras! Kol orkaitej troskinas darzoves ( dejau svieziu bulviu, dideliu storu pupeliu, pomidoru, riekelemis pjaustytu svogunu bei cesnaku. Uzpyliau darzoviu sultiniu, kad taip apie 1 cm apsemtu ir pasoviau 180° orkaitej troskintis kol bulves minkstos buvo.) pasidarome mesyte. O reikia:

~ 400 g versienos
200 ml sultinio ( galite ir vyna imti)
2-3 skilteliu cesnako
slakelio alyvuogiu aliejaus
druskos, pipiru, cili pipiriuko

Storu padu puode isikaitinti alieju ir jame gerai apkepti mesyte, pjaustyta plonomis juostelemis. Kai visos sultys isgaruos ir mesyte igaus spalvos, ja padruskinti, pipirinti ir paskaninus cili ppipiriukus issiimti ir atsideti sonan. 

I puoda ispausti cesnaka ir kelias min pakepinti slakelyje aliejaus. Tada uzpilti sultiniu ir sudeti atgal mesyte. Uzdenggus leisti troskintis ~45-60 min. Reikia ziureti kada mesyte bus minksta minksta. Man skystis nelabai nugaraves buvo, tad as mazoj keptuvej pasikaitinau slakeli sviesto su saukstu miltu ir supyliau i mase, kuri tada sutirstejo. Pacioje pabaigoje paskaninau provoncalo zolelemis ;) Skanaus!

4 komentarai:

  1. Oj bandysim! Nors ne šiandien, taip karšta, kad nieko nesinori ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sekmes isbandant ;) pas mus irgi baisiai karsta...nepamenu ka rimto jau kada gaminau, si "troskinuka"tai sekmadieni ... bet ateity vis karsciau ir karsciau pranesa, net iki 36° tad ir blogas aprims :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skanu, mėsytė tokia minkštutė...

    AtsakytiPanaikinti
  4. S del mesos minkstumo pritariu ir dziaugiuos, kad skanu buvo ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails