2010 m. birželio 1 d., antradienis

Burnoje tirpstanti kiaulienos papilve


Buna dienu, kad ilgai dirbu ir tada MB ( mano mercedes benz :DDD ) tenka sukiotis virtuveje jei nieko paruosus nesu. Paskutiniu metu jam vis dazniau gaunas skanus patiekalai ir pats atranda nora kazka gaminti ;) Sako ismokstu ir as skaniai paruosti! Ir siaip jau atrado alyvuoges, suri su pelesiu... kas mane dziugina. Taigi , vakar ruosta vakariene buvo jo nuopelnas, kuri verta taip pat iraso. O reikia 2 asmenims

6 kiaulienos papilves juosteliu ( jas itriniau is vakaro su 1 a.s. majonezo, 1 a.s. kmynu, 1 a.s. adzikos prieskoniu, skiltele cesnako, druska bei pipirais)

ir dare taip ( nupasakojo...):

kepimo inda istepa alyvuogu aliejumi, majonezu ir cesnaku, kad butu skystoka mase. Mesyte pakepa biski ant keptuves kad paskrustu. Ja deda i paruosta kepimo inde patala, uzspaudzia truputi citrinos sulciu. Tokia pat mase, kokia yra ant kepimo indo dugno, padaro ir ant paciu kepsneliu, uzbarsto dar suriu ir pasauna i ikaitinta 180° orkaite. Kol kepsneliai kepa, jis pakepa likusiame keptuves aliejuje bulvikes ir jas veliau priglaudzia prie kepsniu, uzdeda pora rozmarino sakeliu ir dar kepa 15 min orkaitej.

P.S. Gaunas burnoje tirpstanti mesyte ♥

10 komentarų:

  1. Atrodo gardžiai, tik jau riebu kaip... :O
    O šiaip sveikintina, kad bando gaminti, mano vyro tai ur su bizūnu prie viryklės nenuvarytum :D Kai aš neturiu laiko gaminimui, tai mintam visokiom silkėm ir dešrelėm :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mieloji S :) man kai pasake jog visur dar majoneo dejo, tai nepatikejau, nes jo nejauciau. O rieboka, taip bet ne taip gal kaip skamba ... daug riebalu lieka kepimo inde, kuri mes tiesiog pastatom taip kad subegtu i viena vieta ir issiimam sausa mesyte ;)
    MB man sako, tu gal nerasyk kad gaminu, nes kiti gal isvis nieko nedaro poto jus moterys isvis uzgrauzit juos :DD Mes anksciau daug maitindavomes is pirktinio maisto, bet ir tas kazkada atsibosta :( silkiu beveik nevalgom, desreles irgi tik pusryciam ... tad tenka stengtis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Linkejimai Mersedesui :), pagarba gaminantiems vyrams, ypač tiems, kurie tai daro retai, tuomet ir stengiasi labiau. O majonezas pats puikiausias mesos minkstintojas. Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ausra cia jam nutekes kaip medus toks tavo komplimentas :) perduosiu ir is tikruju visu 100% sutinku su tavimi kad tada vyrai daug labiau stengiasi!

    AtsakytiPanaikinti
  5. o as sian tokios grazios,liesos sonines nusipirkau,va darysiu pagal sita,aciu!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. MB skaniausias patiekalas, galėtų valgyti kasdieną ir nenusibostų:)bet kad pats pasigamintų, tai jau ne:)nors aš pastangų į šį patiekalą, mažiausiai ir įdedu:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ilona, na koks cia receptas. Tiesiog vyro garbei imeciau :) Srove taip taip, maniskis irgi toks ka padesi tas tiks (dazniausiai!) bet jau kad pats dazniau gamintu... nu ni... bet baigiu issiauklet, jei neskanu kad man nesakytu nes tada tampu ragana :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Isbandziau, jegele! linkejimai TB :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. kiek po tokio maisto jūs sveriate ?

    AtsakytiPanaikinti
  10. O kas sako jog mes po tokio maisto sveriamės? :)o jei ir pasakyčiau, tai manau sunku būtų Jums palyginti nežinant pradinės masės :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails