2013 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

Lengvas tortukas su morenginiu sluoksniu

Vienas skaniausių tortų! Bus įtraukiamas į šeimos mėgstamiausių sarašą! Pasigaminti irgi vienas juokas, net nereikia ilgai laukti kol susigers ;) 

Taigi 18cm kepimo formai reikia:

2 kiaušinio baltymų
100 cukraus  
migdolinių riešutų plokštelių

63 g minkšto sviesto 
2 kiaušinių trynių
60 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
75g miltų

1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. pieno

200 g mascarponės
30 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
1 a.š. citrinos sulčių
100 g grietinėlės
aviečių ar kitų uogų

Orkaitę įjungti iki 175°.
Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo. Suberti cukrų ir dar kelias minutes paplakti. Atsidėti į šoną.

Minkštą sviestą išplakti su kiaušinio tryniais bei cukrumi iki purumo. Miltus susimaišyti su vaniliniu cukrumi bei kepimo milteliais ir suberti į sviestinę masę. Supylus pieną trumpai mikserio pagalba išsukti viską, kol miltų nesimatys. 
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ant šio paskleisti pusę sviestinės tešlos masės bei uždengti puse morenginės masės. Užbarstyti riešutų plokštelėmis ir pašauti kepti taip 25-30 min. Traukti lauk, išimti iš formos ir padėti vėsti. Iškepti kitą tortą sluoksnį tokiu pat principu kaip ir pirmą. Leisti šiam taip pat gerai atvėsti.

Mascarponės masę išsukti su cukrumi bei citrinos sultimis. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su mascarpone. 
Į tortinės žiedą dėti vieną torto sluoksnį, paskleisti uogas, ant šių mascarponės masę ir viską uždengti kitu torto sluoksniu. Padėti porai val šaldytuvan ir tada MĖGAUTIS!!!!! Dieviškas skonis ♥
 Šaltinis: čia

43 komentarai:

  1. Oho, atrodo, kad ir aš šitą tortą bandysiu kepti :) atrodo fantastiškai ir turėtų būti tikrai skanus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonele,jeigu forma 26 cm,tai visu produktu imti 1.5 normos? Tada mazdaug kiek riktu kepti biskvita? mazdaug apie 40 min? Dukros gimtadienis sestadieni,tikrai bus pagamintas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Produktu dvigubai tikai reikia. Neissigask jei pasirodys mazai teslos, bet taip ir turi buti ;) o kepime orientuokis i morengini sluoksni, tiesiog sis neturi tamsus buti. Manau iki 30 min uztruks kepimas. Lauksiu atsiliepimu ;) Sekmes!

      Panaikinti
  3. Aciu uz patarimus :) .Atsiliepimai tikrai BUS :)))) Net neabejoju,bus skanu.Pas Tave visada viskas liuks :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aguonele,labai labai aciu uz recepta...jis dieviskassssss :) .Super skanus,super lengva padaryti,super greitai. ACIU!!!!!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dziaugiuos jog pavyko ir patiko ;) Vadinas svente nebuvo sugadinta!

      Panaikinti
  5. L.abai aciu uz recepta, skonis tikrai nerealus ir dar labai svarbu, kad tikrai lengvai pagaminamas. Kita karta gal daryciau storesni morengo sluoksni. O, kad bus kitas kartas tai tikrai neabejoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. reikia daryti mazesneje formoje,kita karta bandysiu mazesneje :) .Labaaai jis skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labas :) Ar galima sluoksnius issikepti is vakaro, kad maziau darbo kita diena butu? Ar visgi geriau, kad jie butu sviezuteliai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai negaliu atsakyti, nes nebandziau. Tai tu visa torta is vakaro daryk, bus paprasciau. Skonis tikrai nenukentes.

      Panaikinti
  8. Viens du ir tortas! Jokio vargo:). Aguonėle, ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nuostabus tortas! Visi gimtadienio draugai is gyrė, o ir labai gražiai žiūrisi. Aciu už puiku receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aguonele, vyro gimtadieniui noriu iskepti si torciuka. Turiu klausimeli, koks skanesnis 1-2 dienas pastoveles, ar ka tik iskeptas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daryciau is vakaro.
      Siaip jam susigerti nereikia, delto kuo svieziau tuo geriau. Mes ji suraitojam labai greitai, kad net nezinau kaip jo skonis po keliu dienu.

      Panaikinti
  11. Laba diena, o šaldytos nuvarvintos nuogos čia matyt laba jau išskystintų kremą... ką manot?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As tortams nenaudoju niekada saldytu uogu, nes man noris to sviezio gaivumo. Manau jog ir cia taip nutiktu, kaip Jus ir rasote, sutiztu viskas.

      Panaikinti
    2. Aguonele, bet ir as nezinau kuo keisti. Apejau kelis miesto parduotuves, radau tik braskiu zaliu (puse braskes balta su zaliu), manau butu ne kas. Viska torciukui nusipirkau. Uogu si karta neradau jokiu. Labai sunku ziema su uogomis. Ir mastau ka daryti. O kaip slyvos, mangai... Ka patartumet?

      Panaikinti
    3. Ojei koks suds..pas mus tai visko rasi, nuo melyniu, avieciu iki braskiu ir dar tikrai viskas neblogo skonio!
      na bandykit tada imti saldytas uogas. Arba rizikuokit ir dekit atsaldytas, manau tikrai nieko nenutiks, tik isvaizda nebus jau tokia puiki arba dar toks variantas: pakaitinkit is siu susidarysi skysti ir su siek tiek krakmolo "suriskite". Paciame gale sudekite ir uogas. Tada nebus palaida bala :)

      Panaikinti
  12. Perziurejau torciukus ir pagalvojau, kad gal geriau si daryti http://aguonele.blogspot.com/2012/01/mascarpones-ir-avieciu-tortukas.html . Saldytu lengviau rasti, nei svieziu.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Anekdotas :D Neradau saldytu avieciu, parduotuvese tik braskes ir vysnios :D Tai pasirinkau vysnias . Begu gaminti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dabar butinai lauksiu atsiliepimu, kaip gi tortukas pavyko! Po tokiu nelaimingu uogu paiesku, tikiuos jog nebus nusivylimo.

      Panaikinti
  14. kaip jus ismaisot maskarpone su cukrum, sluotele ar mikseriu ?, pabandziau mikseriu plakti, tai sukrito kazkaip negraziai :( apskritai nemoku sumaisyti plaktos grietineles su maskarpone, kad butu grazi kremine konsistencija .. gal turit kokiu patarimu siuo klausimu kaip geriau sumaisyti ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, isplaktos grietineles negalima su mascarpoone mikseriu sujungineti. Taigi niekas nesigaus! geriausia tai daryti sluotele, grietinele atsargiai ( is apacios i virsu keliant) sujungiant su mascarpone. Mascarpone palakama pasileidzia.

      Panaikinti
    2. tai vat, man ir pasileido :( tai maskarpone sumaisyti su cukrum sluotele, ir tada atsargiai sumaisyti su plakta grietinele ar ne ? irgi sluotele ir atsargiai :)

      Panaikinti
  15. Laba. Aciu uz recepta. Ismeginau is dvigubos normos 28cm formoje. Dejau gervuoges ir braskes. Turejau pastoveti para saldytuve, tai nezinau ar del to, bet padas nebuvo labai purus, bet toks sunkesnis. Todel mano vyrui dar labiau patiko :D valge ir valge. Per diena 2kg tortas tiesiog isnyko. Visi labai gyre. Visada iskepu torta vyro grizimui (is uzsienio), mastau kuri kita karta kepti :) Aciu dar karteli :*

    AtsakytiPanaikinti
  16. Laba diena,niekada nieko nekomentuoju,bet siuo atveju padarysiu isimti,torciukas tikrai tirpsta burnoje!! ir net man,tikrai, ne virtuves princesei, lengvai pagaminamas.aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Laba diena, ar tiktų dėti šaldytas avietes? Dėkoju už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Nuostabus tortas! Labai lengvai ir greitai pagaminamas, o rezultatas tiesiog pakeri!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails