2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Pikantiskos bandeles

Siandien pranasauja 31°, tad is leto pakuosimes smutkes ir trauksim prie vandens :) Vakar buvo taip pat labai karsta. Gryzus po darbo jau nelabai ko norejos sunkaus valgyti, tad kazkaip sugalvojom kreveciu pasikepti. Atsiminiau jog turiu dar nebandyta pikantisku bandeliu recepta, kurios cia labai tinkancios pasirode. Taigi uzsiminkiau tesla o ji tokioj silumoj augo kaip nezinau kas :) 4 nemazoms bandelems sunaudojau:

250 g miltu

10 g svieziu mieliu

2 a.s. alyvuogiu aliejaus

1/2 a.s. druskos

150 ml silto vandens

Aptepimui: 40 g labai minksto sviesto

                     druskos bei megiamu zoleliu

                     ( pas mane buvo krapai, bazilikas bei petrazoles)

                     skilteles cesnako

Teslai skirtus produktus susideti i dubeneli ir uzsiminkyti elastinga tesla. Minkiau apie 5 min ir padejus atgal i dubeneli, uzdengti ir leisti kilti, kol padvigubes. Man uztruko 45 min. Tada vel perminkyti ant miltuoto stalo ir dar leisti pakilti uzdengus 30 min. Po antro pakilimo tesla pasidalinti i lygias 4 dalis ir pasidaryti pailgas bandeles. Jas deti i skarda ir uzdengus vel pakildinti ~ 20 min. 

I ta laika, kol bandeles kyla, pasidarykime sviesta: minksta sviesta sakute susimaisyti su trintu cesnaku bei smulkintomis zolelemis bei paskaninti druska. 

Bandeles atsargiai, nelabai spaudziant, peilio pagalba aptepti sviesto misiniu. Sio misinio taip pat biskiuka pasilikti tik ka iskeptoms bandelems aptepti ;) Paruostas bandeles pasauti i ikaitinta 200° orkaite 15 min. As kepiau 180° orkaitej 25-30 min. nepamenu...bet vistiek neigavo tokio rudumo kaip man norejos...ech...gerai, kad skonis nepavede :) 

 Apsivalgymas prie kreveciu ir salto salto alaus! Jos gavos traskios, purios ir be galo aromatingos!

P.S. sesuliukas, nenorit pas mus atvaziuoti?  prizadu ir jus viskuo pavaisinti :) zinau kad seile varvinat beziuredami :))) 

Saltinis : cia 

11 komentarų:

  1. Kaip man vakar šitų bandelių reikėjo ! О аš, višta, atspausdintą receptą darbe palikau ....
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. a namie neturi galimybiu ilysti i interneta? as tai sakiau sias bandeles kepsiu kita karta dar kitaip. Uzsisaldysiu sviesto ir dar i vidu desiu, nes jos mums taip patiko.
    sekmes isbandant Fausta!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neturėjau, nes vyras kompą buvo išsivežęs. O aš jam buvau suplanavusi skanią vakarienę. Pats kaltas :)
    Ačiū :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Butent :)prasove skaniai vakariene! bet ir tu saunuole, kad toliau nenuleidi ranku ir galimi mielinius kepinius, nors jie nevisada itruksta ten kur reiketu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jei nekepsiu, tai kitaip ir neišmoksiu. Vien pažiūrėt Tavo gražių nuotraukų neužtenka :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu uz komplimenta, mielai priemiau :) o ir paciai is tikruju smagu isbandineti ka nors. Kartais ir toks azartas pagauna, ar pavyks ...ar sugebesiu...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sitos bandeles jau orkaitej. Laukiu rezultatu:) Tik dariau su sausom mielem, nes svieziu neturejau, bet tikiuosi viskas pavyks,nes sausom nelabai pratus dirbt, man jos tik i duonkepe det tinkamos.

    AtsakytiPanaikinti
  8. na siaip sausos mieles bent man ilgiau kyla, bet siaip jokio kito skirtumo nematau... o dabar laukiu nesulaukiu atsiliepimo :)as jas taip seniai valgiau....

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kristina, o as tau buvau lygtai minejus ir zadejus atsinesti duonike su graikiniais riesutais? Zinok nieko gero man ten su jai nesigavo, tad net neviesinau i viesuma :( bet jau kelis receptus bandeliu su riesutais turiu, tad kai pavyks kuri ir patiks butinai pasidalinsiu receptu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Oi kokio skanumelio bandeles, super :) tikrai bus pakartotos, o dar valgem su cili sriuba-troskiniu tai is vis puikus derinukas

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tai lauksim pavykusiu riesutiniu kepiniu recepteliu :) nors dar prahos pyrago neprisiruosiu pabandyt, nes sita esu pirkus vienoj kepyklelej ir buvo ka tik iskeptas tai labai patiko, bet su namie keptu manau nepalyginsi :) namie visada viskas skaniau, bent man ...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails