2010 m. vasario 6 d., šeštadienis

Didelis aguoninis ragelis :)

Besitvarkant virtuvej, pastebejau jog dar nuo kaledinio aguoninio pyrago like puse pakelio maltu aguonu. Pagooglinus atradau mielini rageli. Su mieline tesla draugauju, ja tiesiog dievinu minkyti ir laukti ar pakils ;) Si rageli kepiau is puses recepte duotu ingridientu ir gavos pakankamai didelis ! Tad jei bus ne daug valgytoju, siulyciau ir visko per puse imti :) Dar man bekepant truko dvejose vietose. Manau arba per auksta temperatura pasirinkau arba per plonai iskociojau, nes butent sutruko ploniausiose vietose. Na bet prekine isvaizda pirma karta ne visada gaunas :) svarbu skanu, ne per saldu ir musu namuose itraukiama i dar ateity kepamu receptu sarasa. Taigi mums reikia:

375 g miltu

425 ml pieno

250 g maltu aguonu

140 g cukraus

140 g minksto sviesto

30 g razinu ( as neturejau, tai dejau kelis a.s. apelsino cukatu)

25 g svieziu mieliu ( as naudoju atitinkamai sausas)

1 a.s. citrinos zieveles

1 kiausinis +1 kiausinio trynys

1 a.s. skysto medaus

keli saukstai romo razinom mirkyti ( as pyliau apelsinini likeri)

ziupsnelis cinamono bei druskos

Darome idara: razinas uzsipilame romu ir paliekame kokia valanduke pastoveti. I maza puoda pilame 275 ml pieno ir uzviriname. Tada sudedame 60 g sviesto, supilame razinas kartu su romu, medu, 70 g cukraus, cinamona bei galiausiai maltas aguonas. Viska gerai maisant uzvirti ir nukelti nuo ugnies,kad atvestu. Idaras gali laukti kol tesla pakils. Jei butu per kartu, galima ideti sukraus. Bet man to neprireike ...

Tesla: I didesni inda suberiam 375 g miltu, padarome viduryje duobele i kuria trupinam mieles , pilam 1 a.s. cukraus bei 2 v.s. silto vandens (max 38°). Mieles paminkyti su trupuciu miltu, vandeniu bei cukrumi ir leisti pora min pastoveti siltai. Tada i tesla pilam 175 ml drungno pieno, dedam 80 g minksto sviesto, 70 g cukraus , musam kiausini bei iberiam ciut ciut druskos ir minkom elastinga tesla. Tai uztrunka ~ 10 min. Na kol tesla nebelimpa prie ranku ir yra blizganti ;) Uzdengiam inda ir statome siltai , kol ji padvigubeja. As dejau inda ant radijatoriaus ir kildinau 1,5 val. 

Kai tesla buna pakilus, ja atsargiai isimame ir ant miltais pabarstyto stalo iskociojame 0, 5 cm storio staciakampi. Ant jos dedame gauta idara, susukame ir vel padedame siltai 10 min. Tada aptepame kiausinio tryniu ir pasauname i ikaitinta 180° orkaite 10 min, po 10 min karsti primaziname iki 150° ir toliau kepame kol iskepa. Tai uztrunka nuo 15-20 min. Viskas, ragaujame ar silta ar salta ;)

Darbo atrodo daug, bet tai netiesa :P

Saltinis : cia

7 komentarai:

  1. oi kaip aš mėgstu tokius pyragus, su daug daug aguonų! Pasaka!
    Čia labai panašu į šimtalapį kur dzūkijoj kepa...niam, niam...Beje, aš dar nė kart nesu kepus kas vat taip 'viniojama' būna.
    O į kiek sausų mielių keitei? Nes aš irgi tik sausas naudoju (nes kitokių neužmačius)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu dalija ;) zinok nepasakyciau kad panasu i simtalapi, simtalapis daug riebesnis, daugiau sluoksniu ir be galo mano akimis daug laiko reikalaujantis kepinys... skanu, bet dar nepribrendau prie jo kepimo... o sis sas rast ir jau iskepes :D
    zinai, man gaunas tik su sausom mielem kepiniai .. cia galima sakyti reikia 8-10g, as puse emiau,t.y. 4 g.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viskas puiku, tik jau tie vokiski standartai 175, 275, 375 - net silpna:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. anonimiskas : as niekada iki siol tu ..5 gale nepastebejau :DD geras!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonele, kepiau jau n kartu, pati nuostabiausia mieline tešla ir beabejo ragelis nepakartojamnas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vau Dana kaip smagu ♥ jei jau tiek dažnai kepi tai galėtumei man kokį gabaliuką atsiūsti :) Aš vis noriu vėl tokio didelio kepinio, bet niekaip neprisiruošiu (: man dabar duonų kepimo manija :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man ziemos metu tokia manija visad uzplaukia :) vaikai jau pirktines duonos kelis men neragavo. Kur esi, kur siust???:)))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails