2010 m. vasario 22 d., pirmadienis

Mieliniai pusryciu rageliai

Zinoma, galima kepti bandeles ar vynioti taip, kaip sirdis geidzia. Tai skoniui tikrai nepakenks ! Tik jiems reikia laiko. Tesla uzminkoma is vakaro o megaujamasi is ryto :D Taigi rageliams reikes:

80 g sviesto

30 g cukraus

160 g pieno

2 kiausiniu

400 g miltu

1 pakelio sausu mieliu ( 7 g)

1/2 a.s. druskos

Piena su sviestu bei druska pasildyti iki 60° kol cukrus istirps. Tada maisant sluotele ar plakant mikseriu imusti i sia silta mase kiausinius ir maisyti maisyti, kad ju nesutrauktu! Didesniame inde susimaisyti miltus su mielemis, i juos pilti skysta mase ir minkyti tesla. Suberti druska ir toliau minkyti ~ 5 min. Gausis gana minksta, bet jau nelabai lipni tesla. Ja ideti i svaru inda, uzdengti ir pastatyti siltai , kad padvigubetu. ( as staciau ant silto radijatoriaus 1 - 1 1/2 val;) Kai pakils, trumpai perminkyti ir vel uzdengus inda, ji si karta deti i saldytuva ir laukti rytojaus. 

Per nakti pakilusia tesla isversti ant miltuoto stalo, issikocioti rutuli, susipjaustyti trikampius ir pasidaryti ragelius. Juos deti ant kepimo popieriaus ar miltuotos skardos ir uzdengus vel pastatyti siltai ~ 15-20 min, kad pakiltu. Kepti 190° orkaitej, kol graziai paruduos 20-25 min. as juos dar karstus aptepiau lydytu sviestu. 

P.S. Dariau is puses normos ir bevalgant jau gailejaus, nes jie labai skanus. Tinka prie desrikes, surio ir pan, nes nera nei saldus nei surus. Man gavos ~10 rageliu.

Saltinis :cia 

10 komentarų:

  1. na labai jau skaniai atrodo...tikri naminiai mieliniai krosonai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu ! i krosonus tikrai is isvaizdos panasus °g°, bet skoniu sitie geresni, na bet ir tikru krosonu namie dar nekepus :D ir ko gero nekepsiu ... ten man per daug vargo.o gal tu bandzius kepti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šitas bandeles kepu kiekvieną savaitgalį nuo jų pasirodymo čia. Dar dedu įdaro. Ačiū !
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  4. matai kokia as cia gerbeja turiu ;)
    koki idara dedi, idomu gi pasidare ?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aha, turi :)
    Dariau su šonine, su grybais ir su daržovėm :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  6. Fausta, na tada malonu ;) ir aciu uz idejas !

    AtsakytiPanaikinti
  7. Prisikepiau šiandien vakarienei. labai minkštučiai, puručiai rageliai. kalnas gavosi, nes neapsižiūrėjau, kad iš pusės normos dešimt gavosi :) nu kaip nors įveiksim :) dalį dariau be įdaro, dalį su uogiene ir kita dalis su fermentiniu sūriu - šitie gal geriausi :)
    Ką darau iš čia - viskas labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oho kiek rageliu ! Bet skanus ir greitai valgos, tad iki ryt pietu jau nebus nei kvapo :D Dziugu, kad patinka receptai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Eksperimentą dariau. Iš pusės tešlos kepiau iškart, vos tik ji pakilo, o likusią dalį pasilikau sekančiai dienai ir laikiau šaldytuve. Mums tie "išlaikyti" labiau patiko. Nors ir pirmieji geruliai buvo - dariau su apelsinų džemo įdaru.
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  10. Skamba tai skaniai su idaru :) as irgi pastebejau jog man daug mieliniu kepiniu skaniau, kai yra ilga laika kildinami.Jie tokie minkstesni gaunas. ir siaip megstu tureti rytais sviezia ir silta duona ant stalo, tad ilgas kildinimas man liuks!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails