2010 m. vasario 2 d., antradienis

Astriai troskinta kiaulienos file

Taigi siam astriam ir zemes riesutais kvepianciam patiekalui reikes:

~ 500 g kiaulienos file

1 a.s. mesos prieskoniu, druskos, pipiru

1 svoguno, 3 skilteliu cesnako, sviezio imbierio

300 ml vistienos sultinio

4 v.s. cili padazo

2 - 3 v.s. zemes riesutu sviesto (su gabaliukais skaniau)

gero pundelio ploksciu dideliu zaliu pupeliu

saujeles saldytu zirneliu

zemes riesutu aliejaus ( tinka ir neutralus, tik ne alyvuogiu!)

Mesyte susipjaustyti juostelemis, uzberti mesos prieskoniais, druska & pipirais ir uzdengus padeti saltai kokiai valandziukei.

Svoguna ir cesnaka susismulkinti , imbiero apie 2 cm susitarkuoti ir viska kartu su mesyte gerai apkepti labai ikaitusiame aliejuje kol vanduo isgaruos. Tai uztruks max iki 10 min. Mesyte turi igauti grazia spalva ir bus minksta minksta. I keptuve supilti vistienos sultini, sudeti cili padaza bei zemes riesutu sviesta ir pakaitinti kol sviestas issileis. Suberti juostelemis pjaustytas pupeles bei zirnelius, uzdengti ir troskinti ant silpnos ugnies kol pupeles isvirs ( as vis ragauju, ar jau pakankamai minkstos ir kiekvienu kartu viska pamaisau). Paskaninti jei truksta druska ar tai sojos padazu. Man pasirode dar truputeli per skystas padazas, tai as 1 a.s. kukuruzu krakmolo uzsipyliau keliais lasais vandens ir supyliau i ji, kuri labai gerai sutirstino! Skanumelis prie ryziu ...

Ideja paimta is knygos "Blitzschnelle Gerichte"

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails