2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Zuvis pupeliu pataluos...

Tagi musu dvieju asmenu seimynai sunaudojau:

Zuviai:

    400 g zuvies (starkio)

    2 kiausinius

    maza saujele tarkuoto parmezano (~30-40g)

    zuvies prieskoniu, svieziu krapu

    druskos, pipiru

Pupelems:

    nemaza stikline pupeliu

    2 pomidorus

    2 svogunus, 1 cesnako skiltele, 1 lauro lapeli, miltu

    vistienos sultinio

Pupeles uzsimerkti is vakaro! Kita diena nupilti likusi vandeni ir jas sudeti i puoda. Sultinio pilti koki gera 1 cm virs pupeliu ( na jei truks,galima vis veliau dapilti). Tada deti lauro lapeli, cesnaka bei svoguna ir uzdengus virti kol pupeles bus isvire bet dar kietokos. Tai uztrunka ~ 30 min, bet tikrai reikia stebeti. Dabar belieka isimti lauro lapa, cesnaka bei svoguna ir 1/3 pupeliu sublenderiuoti ir sudeti atgal. Taip pat imaisyti pomidorus. O juos pasiruosiame kai pupeles verda. Pomidorams nulupti odele ( nukaitinant karstu vandeniu), svogunus susipjaustyti. Alyvuogiu alieju ikaitinti ir jame apkepti iki skaidrumo svogunus, tada sudeti pomidorus ir dar pakepinti, paskaninti.   

Zuvi pasiprieskoniuoti ir palikti porai val saltai. Kiausinius issiplakti, iberti i juos parmezana. Zuvi apvolioti miltuose, tada i kiausinio plakini ir kepti kol iskeps. Belieka susideti pupeles i lekste, ant ju zuvyte, pasipjaustyti sviezios duonytes ir skanaus ; ) Mums patiko mmmh...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails