2010 m. vasario 23 d., antradienis

Netradiciniai kotletai

Bevartydama senus uzrasus, radau siu kotletuku recepta ir sugalvojau vis delto isbandyti. Kam nusirasyti ir nebandyti ? Saltinis bus ko gero SM, bet tiksliai ir negaliu pasakyti ... na bet svarbiausia jog kotletai pavyko :) Ju gavos man 10, o jiems pasidaryti reikia:

450 g farso ( as turejau vistienos)
1 svoguno
2 kiausiniu
1 v.s. krakmolo ( as naudoju kukuruzu)
2 v.s. majonezo
1 a.s. farso prieskoniu
druskos, pipiru & svieziu petrazoliu

I farsa imaisyti iki skaidrumo pakepinta ir jau pravesusi svoguna bei kiausinius suplaktus su majonezu,krakmolu ir visais prieskoniais. Gaunas ganetinai skysta mase, kuria reikia saukstu deti i ikaitinta alieju ir kepti kol graziai paruduoja. 

Mes juos dar pasitusinom tokiam paprastam padaze: svoguna su siaudeliais pjaustyta morka pasikepinau ant skysto sviesto, kol morka jau beveik minksta buvo. Tada uzberiau saukstu miltu ir dar pora min pakepiau, uzpyliau grietinele bei pienu ir paskaninau vistienos buljonu. Sudejau kotletus ir leidau kelias min uzdengtus pasitroskinti. Skanaus! 

11 komentarų:

  1. Kepsiu si vakara jau gal koki 5 karta siuos kotletukus su padaziuku ir bulviu kosyte, kazkodel man primena vaikyste, aciu uz tokius receptus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiske smagu, kad patinka sie kotletukai. Man jie irgi favoritiniai :) Sekmes ir toliau isbandant mano receptukus ir aciu uz atsiliepimus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanus kotletai :) daznai kepam, liuks :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaniai atrodo,ar bandet tik su vistienos farsu,ar kitokiu irgi?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bandžiau tik su vištienos, bet manau turi ir su kitais gautis viskas liuks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Siandien isbandziau,tik ne su vistienos farsu,turejau naminio maisyto,fantastiskas receptas !!! Valgem su bulviu kose ir pomidorais,tirpsta viskas burnoje. Padaziukas super tinka ant bulviu koses,ir kotletukai jame pasitroskine tokie minktuteliai,neapsakomai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aguonele, labai skanus tavo kotletukai. Kas labiausiai man patiko siame recepte, kad jie pagaminami "neissiterliojus" ranku - tesla skystoka, todel ja maisiau saukstu. Svogūnėlį susipjausčiau elektrine pjaustykle, tai irgi paskui nesmirdėjo rankos svogūnais :)))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nerealus šitas receptukas!!! ka tik išsikepiau ir likau laaaabai nustebusi! žiauriai skanu ir paprasta, mmm... aaačiū Aguonėle!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nuo šiol tai mėgiamiausi mūsų šeimos kotletai! :) Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  10. aciu uz recepta,tikrai labai nuostabus kotletai

    AtsakytiPanaikinti
  11. tikrai labai labaiaciu uz recepta !!!dariau su kiaulienos farsu labai skaniai gavosi,o padazas tai super!!!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails