2010 m. vasario 17 d., trečiadienis

Aioli

Jei kam daug nesako kas tai yra, tai pasakysiu jog sis i majoneza panasus padazas kiles nuo Vidurzemio juros regiono. Kai nueinam valgyti pas ispanus, jis atnesamas prie duonos. Skanumelis... galima net susimusti del paskutinio laselio :D Kas cesnako nemegstate, siulau si posta isvis praleisti ;) Taiva, kuria diena kilo mintis ji ir paciai pasigaminti. O varge varge ... tik is trecio karto pavyko. Bet sunku nera ji pasidaryti, jei zinai kad produktai turi buti visi vienodos temperaturos, sluotele plakti reikia nuolat ir aliejus pilamas is pradziu po lasa ... Labai praverte man sis video. O mums reikia:
2 labai svieziu kiausiniu tryniu
1/2 a.s. garstyciu
2 cesnako skilteliu
1/4 l svelnaus skonio alyvuogiu aliejaus arba saulegrazu aliejaus
druskos, pipiru, citrinos sulciu
As gaminau viska grustuvej . Taigi cesnaka sutrinti kol gausis kosele, tada imusti kiausinio trynius ir plakti plakti sluotele ... ideti garstycias ir plakti ... viena ranka plakti o kita po lasa pilti alieju... na zodziu turi buti tirsta mase, jei matysit kad sluoksniai atsiskyre vadinas nieko nesigaus :(  pagal ideta video nuoroda gaunas viskas liuks! Kai aliejus visas supiltas bus, paskaninti druska, pipirais bei citrinos sultimis. Skanauti prie sviezios duonytes ar labai skanu prie juros gerybiu. Mes valgeme su omaru, krevetemis ir sviezia ciabata ... ;)

10 komentarų:

  1. va cia tai bent! Seiles kaupiasi burnoje, nespeju ryti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. na bet is esmes tai ir yra majonezas, su skoniu. Cesnaka as labai megstu.. O tas vezys tai labai jau viliojanciai atrodo...

    AtsakytiPanaikinti
  3. veziagyvis laaabai skanus ... aciu, pavaisinciau mergaites Jus, bet deja deja ... buvom nesustabdomi :D
    o aioli ir yra majonezas,jei ziuresim sudeti ;) tik vis delto skirias tuo, kad pacios gamintas yra ne tokio sintetinio skonio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jau dėl omaro tai viską atiduočiau, dar su namų gamybos aioli.... jezau, jezau....

    AtsakytiPanaikinti
  5. galvoju ko cia man siuo metu reiktu hm... :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip skaniai atrodo. Reiks būtinai išbandyt.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aciu :) Tikiuos patiks,laikau spygas :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Laba, gaminau su alyvuogių aliejumi ir man nepatiko... Jaučiasi toks aitrumas, nors mėginau kelis kartus ir su vienokiu, ir su labai jau neprastu... Reiks kada dar pamėginti su saulegrąžų aliejumi. Taigi, maža nesėkmė mano virtuvėje... Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tai gamindama aioli nenaudoju jokio gero aliejaus. Man su paprastais, destiliuotais kuo skaniausiai gaunas. Šiame recepte parašius esu, kad alyvuogių aliejus kuo švelniausias turi būti. laikau špygas, kad atrastumei tą aliejų!

      Asmeniškai naudoju tik "geltoną" šį aliejų (nežinau ar LT jų yra..). http://www.fissler.de/typo3temp/pics/bertolli-olivenoel_961x418_01_1271e02681.jpg

      Panaikinti
  9. Na ir kam tiek vargti, kai yra technika. Čia majonezo gamyba, bet matau, kad principas tas pats ;-))
    https://www.youtube.com/watch?v=TR7I54llYvs

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails