2013 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Kvietinė duonelė su ruginiu raugu

 Po ilgo laiko išbandžiau naują duonos receptą. Tiksliau visus du net, bet apie kitą receptą kitą kartą. Ši duonelė pavyko mano akimis puikiai, nors ir rugininio raugo prisibijau. O reikia:

Raugui: 115 g rupių ruginių miltų (tipo 1150)
             95 g vandens
             12 g raugo starterio ( ėmiau kvietinį)

Viską užmaišyti (gausis ganėtinai kietoka masė, bet taip ir turi būti. Rūgstant ji iškorės!) ir palikti šiltai (geriausia prie 24°) iki 18 val rūgti.

Plikiniui: 40 g ruginių salyklinių dribsnių
                 25 g stambių avižinių dribsnių
                 130 g verdančio vandens

Vandeniu užplikyti dribsnius ir šiems atvėsus pastatyti šaldytuvan (aš dariau tuo pat metu kaip ir raugą.).

Tešlai: 230 g rupių kvietinių miltų (tipo 1050)
          115 g kvietinių miltų (tipo 550)
          170 g vandens
           viso raugo
          viso plikinio
          9 g druskos

Miltus suberti į kombaino indą ir užpylus vandeniu paminkyti šiek tiek. Leisti 30 min pastovėti. Tada sudėti visus likusius produktus, išskyrus druską, ir lėčiausiu kombaino greičiu minkyti tešlą. 5 min. Suberti druską, greitį padidinti vienu aukščiu ir užminkyti tešlą, kol ši gražiai nuo indo sienelių atšokinės. ~4 min. Uždengti ir leisti šiltai kilti. Po 30 min, 60 min ir 90 min tešlą perlankstyti. Iš pakilusios suformuoti kepaliuką, kurį dėti į kildinimo krepšelį ir uždengus kildinti iki 2-3 val, kol matys geras pakilimas.

Pašauti kepti į 240° orkaitę, duodant garų. Po 15 min orkaitės duris praverti ir palaikyti 1 min. Karštį prisukti iki 200° ir pabagti kepti duonelę. Dar 30-40 min. Skanaus!
Šaltinis: čia

9 komentarai:

  1. Oooo jau kokio gražumo!!! Pasiilgau naminės duonelės...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vau vau...kaip gražu:) Tavo duona tik nuo raugo tamsesnė nei mano su ruginiais miltais:)))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As manau, jog kad tavo miltai kokie suchalturinti buvo :D

      Panaikinti
  3. Sieht toll aus - vielleicht muß ich das doch auch noch nachbacken ;)!

    ...viele liebe Grüße und ein schönes Wochenende

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vielen lieben Dank. Das Brot schmeckt ausgezeichnet! Obwohl ich mit dem Roggensauerteig nicht so richtig befreundet bin, aber dieses Mal hat es funktioniert :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man niekai neiseina iskept geros duonos :( vis tokia slapia, sukritusi buna. Speju raugas vis blogas kazkuo..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O galbut per trumpai kildinate? Galbut temperatura kildinimo per zema? Iki galo neiskepate? Sunku ka ir bepatarti, kai nezinau viso proceso.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails