Ieškau vis naujovių, nes kas per dažnai yra kepama tas greitai atsibosta. Taigi, pristatau forminį batoną, į kurio sudėtį dedas jogurtas. Skanu. Ką čia daugiau bepridursi :)
Reikia:
450 g kvietinių miltų (tipo 550)
15 g šviežių mielių
1 indelio natūralaus jogurto (150g)
45 g neutralaus aliejaus
105 g vandens
20 g cukraus
9 g druskos
Mieles įtrinti į miltus, suberti į kombaino indą likusius produktus (išskyrus druską) ir minkyti tešlą 4 min. Suberti druską ir minkyti dar 6 min, kol tešla gražiai į kamuoliuką sušoks. Uždengti ir palikti šiltai 30 min kilti.
Po šio kildinimo tešlą padalinti į 4 vienodus gabaliukus. Šiuos suformuoti pailgai, panardinti į šaltą vandenį ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą. Uždengti ir palikti iki 1 1/2 val kilti.
Tiesiog žiūrėti kaip atrodo. Pas mane atrodė štai taip pakilęs ;)
Orkaitę laiku įjungti iki 230°. Pašauti kepti ir tuoj pat karštį prisukti iki 200°. Kepti 25 min. Tada batoną išimti iš formos ir toliau kepti ant grotelių dar 10 min. Ataušinti ir skanauti!
Šaltinis: čia
Fantastiškas batoniukas.Tik-Uždengti ir palikti iki 1 1/2 val kilti. t.y 11-12 valandų
AtsakytiPanaikintiJei dedas toks didelis kiekis mieliu, kildinimas uztrunka trumpai. Siuo atveju tik iki max 2 val.
AtsakytiPanaikintiAčiū.
AtsakytiPanaikinti