Labai seniai norėjau pasidalinti šiuo receptu su Jumis mielieji duonos kepėjėliai, nes paplotėliai be galo skanūs gavos ir purūs. Ir va kai jau prisiruošiau šiuos iš naujo išsikepti, tai atsiminiau jog recepto čia dar neįkėliau. Tad kas mėgstate rupesnių miltų duoneles, būtinai bandykite! Nes ir raugo čia nereikia :) 12 didesnių paplotėlių išsikepti reikia:
300 g rupių ruginių miltų (tipo 1150)
300 g rupių kvietinių miltų (tipo 1050)
500 ml vandens
20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
1 a.š. medaus
1 1/2 a.š. druskos
1 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. maltos mėlynosios ožragės
Vandenį susimaišyti su medumi ir mielėmis. Palikti tiek ilgai stovėti, kol matysis rūgimas t.y. burbuliukai. Tada berti į mielių mišinį likusius produktus ir minkyti tešlą. Aš kombainu minkiau, kol gražiai nuo indo sienelių atšokinėjo. Tešla su ruginiais miltais yra be galo lipni, bet jokiu būdu miltų nedėti! Tiesiog palikti kilti. Galima net iki 6 val, tiesiog turi geras pakilimas matytis. Tada išsiversti ant miltuoto stalo, susignaibyti į vienodus gabaliukus ir padaryti iš jų kamuoliukus. Leisti šiems šiek tiek pastoveti ir tik tada paplotėlius padaryti. Apvolioti ruginiuos miltuos ir padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos kilti. 1-2 val. Kepti 220° orkaitėje 20-25 min. Ataušinti ant grotelių ir skanauti. Bet dar šiltos su sviesto gabalėliu ♥
Šaltinis: čia
Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiVa tokias tai būtinai bandysiu!!!
AtsakytiPanaikintiTik turbūt vietoj rupių kvietinių miltų dėsiu rupius kvietrugių miltus (naminiai, parsivežti iš senelių ) :)
Aguonėle, čia kaip tik man:)
AtsakytiPanaikintipuikios bandelės. daviau trimečiui patepus sviestuku, tai jis atėjo ir sako "aš nerandu tokio sausainio niekur" ir rodo į burnytę.
AtsakytiPanaikintiIšėjo puikūs paplotėliai, tačiau užmiršau prieskonius... :DDD
AtsakytiPanaikinti