2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Špargelių sriuba arba kaip sunaudoti likučius :))

Vakar vakarienei išsivirėm špargelių ( liet. smidrų). Kaip dažnai tradiciškai su bulvikėmis, virtu kumpeliu ir riebiu hollandaise padažu. Jų šiek tiek liko... tiek špargelių tiek bulvikių. Tai keletą bulvių sudėjau į duonos tešlą o likusias pora kaip ir špargelių likučius į sriubą ;) O dariau labai paprastai, dėlto tikslių proporcijų irgi surašyti negaliu :( 
Na žodžiu: špargelius išsiviriau (reikia įberti druskos ir šiek tiek cukraus) ir pasilikau nuoviro! Kitą dieną likusius špargelius reikia susipjaustyti gabaliukais, įdėjus pora bulvikių ir užpylus šiek tiek nuoviro sublenderiuoti viską. Nuoviru tiesiog reguliuotis tirštumą. Paskaninti druska ir pipirais. Užkaitinti ir dar pavirti viską. O kad nebūtų vien trinta masė, vieną faršo dešrelę išsispaudžiau ir pasidarius mažus rutuliukus gerai apkepiau šlakelyje alyvuogių aliejaus. Patiekiau sriubikėje ;) Skanaus! 

****************
Seniau gaminti patiekalai su špargeliais: 
  

6 komentarai:

  1. Vis dar neragavau tų smidrų. Bandžiau pasisėti, bet nekas gavosi...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, kad ir pasėsi, šparagų derlius valgomas tik trečiais metais. Greičiau bus nusipirkt parduotuvėj. Nors jie ir nepigūs pas mus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buvau uglį vienmetį nusipirkus, bet per tokius karščius neišgyveno...

    AtsakytiPanaikinti
  4. kodėl špargeliai? pirmą kartą girdžiu... manau, tai šparagai... o gal aš ko nežinau...

    AtsakytiPanaikinti
  5. O Bea, žinok jau man galva susisuko nuo jų pavadinimo neaiškumo... tai smidrai, tai šparagai... pavadinau taip, kaip jie čia vadinas: "Spargel". Sulietuviškinau savaip :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. oi kaip aciu didelis! issisaugau ir kol dar sparagu pilna - bandau,bandau:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails