2011 m. gegužės 21 d., šeštadienis

Nekeptas balto šokolado tortas su oreo sausainiais

Dar vienas balto šokolado tortas. Kas valgė, visi sakė skanu bet aš buvau pati sau didesnė kritikė. Man jis per riebus ( visiems kitiems ne :DD). Kitą kartą šokolado pagrindą daryčiau tik iš pusės kiekio ir tikrai užtektų. Įspūdį paliko oreo sausainių pagrindas. Jį tikrai panaudosiu kitiems nekeptiems tortams daryti. Taigi, jei kas išbandysit, lauksiu atsiliepimų, o 18 cm tortinei formelei reikia:

12-14 oreo sausainių
50 g sviesto
90 g grietinėlės
125 g juodo šokolado
Šokoladiniam mūsui:  225 g balto šokolado
                                 360 g grietinėlės
                                 1 a.š. vanilinio cukraus
                                 3 želatinos lapelių
                                 30 ml vandens
Oreo sausainius dėti į smulkintuvą ir susmulkinti iki miltų. Iš pradžių galvojau... jie gi pertepti, tai kaip čia daryti. Bet taip, smulkinti su pertepimu. Šiaip būna balta pertepimo masė, aš radau ir naudojau su šokoladine :)
Sausainių trupinius susimaišyti su ištirpintu sviestu ir iškloti tortinės formą. Padėti šaldytuvan.
Grietinėlę užsikaitinti ir kai ši pradės virti, nukelti nuo ugnies ir suberti smulkintą šokoladą. Kelias sekundes palaukti ir tada šluotele gerai išplakti viską iki vientisos masės. Supilti ant sausainių pagrindo ir statyti toliau šaldytuvan.
Želatiną išbrinkinti vandenyje. Garų vonelėje ištirpinti smulkintą baltą šokoladą su 120 g grietinėlės ir gerai išsukti. Leisti šiek tiek praaušti. Želatiną išspausti ir sudėjus į 3o ml vandens ištirpinti garų vonelėje. Šią masę iš lėto supilti į balto šokolado masę ir išsukti viską. 
 Likusią grietinėlę išsiplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo ir atsargiai sujungti su šokolado mase. Supilti į kepimo formą ir padėti mažiausiai 6 val šaldytuvan arba geriausiai per naktį ;) Skanaus!

Šaltinis: čia  

18 komentarų:

  1. ojeeeetaauuu.... su oreo sausainiais, niam niam... pamačius tai nukritau nuo kėdės ir vėl atsikėliau:DD Gaila jų Lietuvoje nėra... bet kai būsiu Anglijoj būtinai kepsiu:)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kaip noriu..gal "domino" sausainiai panasios konsistencijos?niekada neragavau oreo..

    AtsakytiPanaikinti
  3. o sakykit ar zelatinos lapeliu buna pirkti? ir kaip suprasti isspausti zelatina? neisprusele esu, bet tokio torto labai norisi, tad ir teiraujuosi :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Wauw!!! :) bet jau tortuko dailumas..GRAŽUOLIS:)
    Niu ti kokia proga torčiukas? a? gal Aguonėlę sveikinti vertėtų?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ineta: prajuokinai :)) tikiuos nesusižeidei :D ir tikrai nėra jų LT? man rodos jų kopija tai tokie būtų...hm... pati juos tikrai LT pirkus buvau.tik kad jie gelsvi...

    http://www.worldofsweets.de/out/pictures/1/35930-hit_minis_130g_le.jpg

    Anonimiške: nežinau tikrai domino sausainių... įdėjau hit nuorodą, kurie mano manymu panašūs yra... o geriausiai tai ko gero šokoladiniai "gaidelio" tipo sausainiai tiktų ;) nes jie minkšti kaip ir oreo.

    Vika: aš geriau draugauju tik su lapelių želatina. Jų pas mus kiekvienoj parduotuvėj prie visų želatinų pridėta. Jei nerasi, tai žinoma galima ir miltelių pavidale imti. Mano mažas dr.oetker želatinos miltelių pakelis atitinka 6 lapelius, tai vadinas reiktų pusės ;) šiuo atveju 4-5g miltelių reiktų.
    O isspausti reiskia, kad kai isbrinksta tie lapeliai, juos galima isspausti. jie lieka tvirti tik isbrinke. Ja tada toliau isydom garu voneleje ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reda: ne ne, jokios progos. Šiaip susitikimui su draugais prie kavos puodelio ;) man nagai vis niežti tortus išbandyti, bet namie valgytojų nėra. Tai naudojuos kiekviena proga kai tik daugiau valgytojų yra :DD
    Ačiū dėl torto dailumo, nes jo iš tikrųjų čia nėra... nepasižymiu ištverme puošime... man tas varijantas šast rast labai prie širdies... :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mmmh, der sieht zum Reinbeissen aus. Am Montag gehe ich Oreos kaufen! ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aguonele, cypiu:D ir va tik pakilau nuo zemes,zo ziuriu isverstom akim, tobulas! tu nereali! darysiu pirmaj progai tik pasitaikius,aciuuuu

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kažkada ulker būdavo, panašoki į oreo. Nors ir namie kažką tokio galima prakepti :]]
    o pats tortukas - tai wow. Nors šiandien ir ledais ir naminiu tortu buvau palepinta akys šito dar irgi norėtų.

    AtsakytiPanaikinti
  10. ka tik idetas i saldytuva stingti.. o pagrindas su oreo nuostabus :) as dar i ji idejau kelis saukstus zemes riesutu sviesto :) kol kas dukryte puodus laizo, saukstas tik barska, rezultata ragausim vakare :)
    keliaujam toliau minkyt tesla sekanciam tavo pyragui, tiksliau tarte..

    AtsakytiPanaikinti
  11. Noriu padekoti uz nuostabu recepta!!! Esu visiska saldumynu nevalgytoja ir nemegeja, norejau vyra pamalonint :) net nemaniau, kad gali buti taaaip skanu ir nesudetinga pagamint! Aciuuu!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveiki,
    Turiu klausima del pado. Ar sausainius kai iskloji tortines forma, reikia suspausti? Nes as suspaudziau juos kad butu stangrus padas, o po to kai uzpyliau sokolado mase man ji i sausainius nesusigere, tad gal ju nereikia suspausti?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails