2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Sezaminės juostelės

Prie mūsų pamėgtos vištienos sriubos buvo šios sezaminės juostelės. Dabar pasinešiau prie tokio duonos varijanto :)) Beje, mano namus pasiekė knyga "Duona gurmanams" tad kaip neišbandžius iškart ir vieno recepto! Prašau puikios traškios juostelės. Tik mielių kiekį užsižioplinus padvigubinau... nu bet nesijautė visiškai. 
Norint išsikepti 10 juostelių, reikia imti tešlai:
5 g šviežių mielių
250 g  miltų tipo 550
5 g druskos
175 g vandens

Į miltus įtrinti mieles ir subėrus druską bei vandenį, kombaino pagalba užsiminkyti tešlą. Pirma 2 min lėčiausiu greičiu ir 5 min pagreitinus. Tešlą išsikrėsti ant lengvai miltuoto stalo ir patąsant suformuoti kamuoliuką, kurį dėti į dubenėlį. Neišsigąsti kad tešla bus "palaida". Ji įgaus formą patąsoma bei bekildama ;) taigi, belieka uždengti ir leisti 1 val pakilti, kol padvigubės.
Pakilusią išsiimti ant lengvai miltuoto stalo ir atsargiai rankomis ištąsyti į stačiakampį. Juostelių formavimas panašus į seniau mano gamintų.  Iš viso mums reikia 40 g sezamo. Didesnę dalį užbarstyti ant vienos stačiakampio pusės, šiek tiek paspaudžiant į tešlą. Sulenkus tešlą susipjaustyti juosteles, kurias pasukti ir apvolioti likusiose sezamo sėklose. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir uždengus leisti 20 min pakilti.
Kepti 250° ~ 15 min, apačioje įdėjus skardą su šiek tiek verdančio vandens. Skanaus!
Šaltinis:  knyga "Brot für Genießer".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails