Reikia atsivalgyti smidru, kad vel metus laukti galetume :) Kadangi prie to dar akciju auka esu, tai lasisos namie po paskutinio apsipirkinejimo ir kokiai savaitei valgymo uzteks... Taip sumasciau is siu produktu vakariene pasidaryti. Labai paprasta, bet neprasta! reikia:
lasisos ( pagal valgytoju skaiciu ir alki)
svieziu krapu bei petrazoliu ( butina taip pat isnaudoti si sviezuma!)
druskos, pipiru, cesnako
6 zaliu smidru
2 didesniu pomidoru
1 didelio svoguno
Pasakysiu taip: padazas gavos bent mums laaaaabai skanus, tad patarciau jo nepagaileti pakankamai pasidaryti!
Zuvyte susipjaustyti norimo dydzio gabaliukais, itrinti smukintomis zolelemis, druska, pipirais bei cesnaku ir leisti pasimarinuoti kol gaminsim padaza.
Svoguna susipjaustyti ne smulkiai ir alyvuogiu aliejuje kepinti iki skaidrumo ant letos ugnies. Aliejaus nepagaileti! Kai jie taps skaidrus, sudeti smulkintus pomidorus( jei norite, galite pries tai nulupti jiems odele) ir ant silpnos ugnies troskinti ~15- 20 min. Sudeti velgi svieziu zoleliu, smulkiai pjaustyto cesnako, druskos, pipiru. as paskaninau dar zuvies buljonu bei ipyliau ~ 50 ml grietineles. Kai man skonis jau patinkantis buvo, sudejau nuvirtus ir supjaustytus zaliuosius smidrus ir dar leidau pora min pasitroskinti, kad smidrai igautu skoni. Sia gauta mase supyliau i kepimo inda.
Lasisa apkepiau ant labai ikaitintos grilines keptuves is visu pusiu (uztruko ne daugiau nei 5 min), uzdejau ant darzoviu ir ant apatines lentyneles padejus, pasoviau i ikaitinta 180° orkaite 15 min, kad si iki galo issitroskintu.
Pateikiau prie ryziu bei dar uzsitarkavau parmezano surio... nusipirkau tokio nerealiai skanaus, tai be jo dabar nieko nevalgau :) Skanaus!
ech smirdai,smirdai, kaip jūs man patinkat. tik kodėl jų pas mus nei su žiburiu nerasi? o jei ir randi žmogus, tai būna kažkokie nelabai į valgomus panašūs.
AtsakytiPanaikintiva cia ir as negaliu deja niekuom padeti (:
AtsakytiPanaikintinepatikėjau, kai mama šiemet pasakė, jog smidrai, tai čia tokie krūmai,augantys pas močiutę kaime. vov pavasaris prasidėjo ir pradėjo želt žolė, vis stebėjau, kaip mano "daržovės" auga ir tada ėjau pjaut, kad močiutė nematytų :D
AtsakytiPanaikintitokie nuotykiai :)
tik pirmąsyk šį pavasarį jų ir teragavau, tai net nežinau, koks skonis turėtų būti. nieko ypatingo. be to, jie tokie "kūdi" buvo. o dbr jau visas krūmas suvešėjęs (aukštas ir čiut į papartį panašus, net nzn, kaip jis vadinas)
gali buti, bet siaip si darzove auga po zeme tik po to kai jau ji dalinai istraukta/nupjauta yra, is tu liekanu isauga gero metro tokie laukiniai krumai. Man vaziuojant i darba yra tokios plantacijos, kur matau nuo a-z kaip si is tikruju labai jautri darzove apdorojama yra...
AtsakytiPanaikintio apie pati skoni galiu pasakyti taip. Kai pirma karta pries keleta metu pirma karta baltus smidrus paragavau, maniau ju gyvenime daugiau nebandysiu :) dabar kertam, net ausys linksta! Ypac suzavejo zaliasis, nes jis toki lengvai riesutini skoni turi. Jie yra labai vandeningi ir turintys daug vitaminu, tik gaila kad sezonas toks trumpas...