1 pundelio zaliu smidru
1 pakelio plonai pjaustyto virto kumpio ( 150 g )
1/2 indelio mascarpones
1/2 puodelio tarkuoto parmesano surio
grietineles bei nuoviro nuo smidru
1 svoguno
svieziu petrazoliu, druskos, pipiru
megiamu makaronu
Daromes padaza: smidrams nupjauname gerai 1-2 cm kotukus, nes jie paprasciausiai neskanus. Dedame i pasudyta vandeni ir nuverdame 5-7 min. Nupilti ir iskart i ledini vandeni pamerkti, kad spalva isliktu grazi! Smidru nuoviro pasistengti pasilikti puse puodelio. Isemus is salto vandens susipjaustyti norimo dydzio gabaliukais.
Kumpi pasismulkinti, svoguna susipjaustyti , suri susitarkuoti. Slakelyje alyvuogiu aliejaus pasikepinti svoguna iki skaidrumo, tada sudeti kumpi ir imaisyti mascarpone. Mase bus labai tirsta tai ja skiesti grietinele bei smidru nuoviru. Belieka susideti smidrus ir suri ir pakaitinti., imaisyti smulkinta petrazole bei pagardinti pipirais bei druska.
Makaronus issivirti al dente ir sumaisyti su padazu. Skanaus! Mano makaronai pasirodo buvo dar ir su cili, tai visai tiko tas astrumas. Tik jau ko ko, bet nuotraukos padaryti grazios niekaip neisejo :(
Nu pavydu, žiūrint į patiekalus su smidrais...Lietuvoj prekybos centruose tik pavyte ir nenormalia kaina...nu gal ateis kada geri laikai...
AtsakytiPanaikintiNepavydek, baiges jau ju normalus sezonas (: gal kitam ir Lietuvon ju grazesniu uzves... o cia taip pat zali brangesni bei balti, bet karts nuo karto galima save pasilepinti :)
AtsakytiPanaikinti