2011 m. gegužės 28 d., šeštadienis

Veršienos ossobuco

Improvizuota pagal save, bet šiam patiekale nieko nepavykti negali! O 2 asmenims ėmiau:
~650 g veršienos karkos, pjaustytos  3-4 cm storio gabaliukais. Buvo 2 vienetai.
druskos, pipirų, miltų 
3 morkas
svogūną
pora šaukštų paprikos pastos (va netikėtai radau šį gėrį pirkti. Niežtėjo nagai išbandyti tai būtinai dėjau ir tikrai tikrai nesigailėjau!)
1/2 puodelį raudono gero vyno (pyliau juodųjų serbentų raudoną vyną. Taip pat netikėtas pirkinys, kuris tiesiog prašės į šį patiekalą :))
1 puodelį mėgiamo sultinio 
šviežių petražolių
šviežią lauro lapą 
didesnę česnako skiltelę

Mėsytę surišti, kadangi ji pasileisti gali. Padruskinti, pipirinti ir apvolioti gerai miltuose iš abiejų pusių.
Špižiniame puode įsikaitinti keletą lašų alyvuogių aliejaus su geru šaukštu sviesto. Dėti mėsytę ir apkepti iki gražaus rudumo. Atsidėti į šoną.
Toliau puode kepti griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą svogūną bei česnako skiltelę. Po poros minučiu suberti smulkintus petražolės stiebelius, įdėti lauro lapą ir užpilti viską vynu. Leisti pora min nugaruoti, supilti sultinį, užvirti ir išjungti ugnį. Mėsytę dėti atgal į puodą ir uždengus pašauti į įkaitintą iki 170° orkaitę nuo 1 1/2 val iki 2 val. Po pusės laiko mėsytę atsargiai apversti. Ji bet kokiu atveju turi tiesiog byrėti nuo kauliuko ♥ Mes valgėme su bulvių koše ir jau padažas padažas koks gardus ♥ Skanaus!

6 komentarai:

  1. Wow, mano mieliausias mirtų turbūt, jei tokį patiekčiau. Įspūdingai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. da nuo torto cypiu,o cia... raidytes prie petrazoliu priderintos,patiekta tobulai,apie skoni taj tik svajoju, ir viska rasau taip rimtai ir atsakingai. Guru tu mano! (sirdele)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu Aguonelei! Ilona turetu is Tvaes pasimokyti, kaip rasyti be klaidu :) Lnkj

      Panaikinti
    2. Ojei....nu žinot, kiekvienas rašo kaip moka. Mane irgi čia puola iš visų pusių, net ir be keiksmažodžių neapsieina o.O

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails