2011 m. sausio 8 d., šeštadienis

Įdaryti vištienos ketvirčiai


Labai skanus patiekaliukas, tik man biškį pirmą kartą iškaulinant ketvirčius kantrybės daugiau reikėjo :) O dariau paprastai ir 2 asmenims ėmiau:
4 vištienos ketvirčius
druskos, pipirų
provanso žolelių
šviežio imbiero
mocarelos kamuoliuko
miltų bei sviesto & alyvuogių aliejaus apkepimui

Aptepimui: medaus,imbiero, česnako, šaukšto alyvuogių aliejaus
Padažui: vištienos nupjaustytų dalių/karkasų, svogūno, česnako skiltelės bei vandens
Taigi pradedame pirma tuo, kad nusilupame odą. Ji labai greitai ir be  problemų nusiima :) Tada išsimame gražiai kaulą. Gautą mėsytę bei odą nuplauname, nusausiname ir paprieskoniavę druska, pipirais, imbieru, provanso žolelėmis padedame porai val pasimarinuoti.
Mocarelą susipjaustyti i keturias dalis. Aš gabaliukus apvoliojau dar džiovintuose bazilikuose, padruskinau bei pipirau. Ant kiekvieno kumpelio dėjau po jos gabaliuką, gerai paspaudžiau ir sudėjau i skūreles, kurias "subintavau". Man žaidimas su mediniais krapštukais pasirodė čia beprasmis. Kiekvieną gabaliuką apvolioti miltuose ir apkepti gražiai ant sviesto & aliejaus mišinio. Išimti ir persidėti į kepimo indą. 
Gautus suktinukus aptepti mišiniu iš imbiero, medaus, česnako bei aliejaus ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę 20-25 min. Labai derėjo marinuoti burokėliai bei makaronai.
Padaža dariau lengvai paprastą bet neprastą :) Likusią nuo ketvirčių mėsytę sudėjau kartu su svogūnu bei česnaku į keptuvę su šlakeliu sviesto ir gerai apkepiau. Tada užpyliau verdančiu vandeniu, įmečiau lauro lapelį, kelis pipirus, paskaninau druska ir leidau ~40 min ant silpnos ugnies virti. Viską tada perkošiau ir supyliau į keptuvę, kurioje prieš tai pakepinau šaukštą miltų su sviestu. Kai masė sutirštėjo gavos puikus padažas be jokių grietinių! Skanaus! 

4 komentarai:

  1. GERASSSSSS,cypiu,kaip dziaugiuosiiiiii,issiemiau visitenos slauneliu mesyte ir suku galva ka cia idomaus seimynai padarius,odeliu neturiu,bet turiu plonai pjaustytos sonines,beguuuuu,vakare prisesiu priduosiu ataskaita,buckis uz idejas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. O jau grožis, grožis, nekalbant apie skonį, kuris turbūt nuostabus!
    Žinai galėtum užpildyti anketą ir dalyvauti ten su savo kulinariniais šedevrais šeimų konkurse, pirma vieta būtų garantuota, nes kaip mačiau su kokiais patiekalais laimi, tai veje, vaje:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. visa soti ir laimynga skubu pranesti,tobula,labai skanu buvo,aciu dar karteli,imesiu pas save siom dienom ataskaita :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Srove nu jau kam kam bet jau sakyciau paciai reiktu visokiuose konkursuose sudalyvauti, nes kokius tu sedevrus sukuri tai nera lygiu!!! ir parasau nesigincyti! o kitas dalykas: as nespeju susekti koks kur konkursas yra... ir beje nezinau ar tureciau tiek laiko viskam iskepti :) va Ilona tai saunuole! Savo hobi taip isnaudoja, kad net pavydetina :)
    Beje, Ilona as dziaugiuos kad isejo vakarykste vakariene isgenlbeti :*

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails