2010 m. gruodžio 7 d., antradienis

Kūčiukai

Fausta, kepiau del taves :) Ko nepadarysi del pastoviu skaitytoju! Nors ne, as kuciukus labiau megstu pries Kaledas pakramsnoti nei paciu svenciu proga :)) Siuos esu kepus ir pernai metais, patiko ta traski plutele ir ganetinai minkstokas vidus. Man skanu jie saldesni, tad as vietoj 1 1/2 v.s. dedu 2 1/2 v.s. cukraus. Jau cia skonio reikalas. taigi reikia:

125 ml silto vandens
10 g svieziu mieliu
1 1/2 v.s. cukraus
250 g miltu
ziupsnelio druskos
1 v.s. aliejaus
25 g aguonu

I silta vandeni suberti cukru, sudeti mieles ir viska issukti kol mieles istirps. Miltus isijoti i skysta mase, suberti druska ir uzminkyti tesla. As minkiau kombainu, tad uztruko ~8 min, rankomis uztruks kiek ilgiau. Paciam gale supilti alieju ir dar paminkyti. Uzdengti ir leisti pakilti dvigubai. 

As pakilusia tesla pasidalinau i 4 dalis, ja isvoliojau i volelelius/virveles kurias supjausciau 1 cm dydzio. 2 blekutes isklojau kepimo popieriumi, sudejau kuciukus ir pasoviau i ikaitinta 180° orkaite 15.20 min. Ataususius susideti ar tai i krepseli ar sandaria dezute ir voila. Sekmes isbandant!

Saltinis: zurnalas "Virtuve.Nuo...Iki" Nr.9.2009 

26 komentarai:

  1. Labai gerai, kad kepei ir idejai recepta :) nereikes man toli ieskot :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. as dar noriu iskepti su sviestu ir pienu, paziuresiu skirtuma ;) nesilaikau tradiciju, tik skaniausius noriu atrasti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. nai nai nai kaip fainaaa,kada kepsi su sviestu :)
    galvoju dar luktert pasakysi kurie skanesni tuos kepciau :)

    ir dar labai labai noriu pasveikinti ,kad jau visus metus tave turiu,mokausi is taves,geriuosi,groziuosi ir skaniai gaminu.Ir toliau neissenkanciu ideju! Buckis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vau! Kaip malonu :)Ačiū!!!
    Gal gali primint tą taisyklę su šviežių ir sausų mielių santykiu? Žinau tikrai, kad Tu rašei, bet neberandu :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepu ir aš tokius. :) Man taip pat saldesni labiau patinka... O šiaip su kūčiukais man amžina bėda - mėgstu juos mažučius, bet kol kepa pirma partija, antroji ir trečioji taip paauga, kad iškepus gaunasi drambliukai. Tavieji labai dailūs - vienodi ir gražūs. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ilona, aukseli tu mano :) Nu ka tu cia mokais is manes, va man pasimokyti reiktu is taves! Kiek pasiekus (pasieke) na gi grazu ziureti. Aciu uz sveikinimus ir lauk kitu kuciuku, gal savaitgali...

    Fausta, gal gali tu man maila parasyti akuniuke@yahoo.de? noriu kai ko paklausti, tai tik budu tai galima :) O mieles santykiu 1:3 ( sausos : sviezios), cia puses pak. sausu reiktu, t.y. 3,5 g

    Vilma delto as juosteles darau plonesnes ir stengiuos ju nekildinti daugiau o vienu metu iskepti sudejus kelias skardeles. Man ir jie skaniau mazesni ;) sitie ne tokie dailus gavos kaip pernai :(

    AtsakytiPanaikinti
  7. O aš kūčiukus valgyčiau, kad ir visus metus :D bet tada jie nebūtų tokie ypatingi per Kalėdas. Labai gražūs tavieji ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. o sitie sukieteje pastoveje ar ne?
    siemet noriu kept, bet as noriu mazuliuku ir kietu tai galvoju kaip cia daryt..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Karolina aciu :* as ir jauciu juos visus metus valgyciau...

    Grange kepk kepk, sitie yra kietoki. Juos tiesiog palik pora min ilgiau orkaitej. O norint gauti maziukus, turi juos atitinkamai plonai iskocioti bei susipjaustyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tikrai taip! :)Vakarykščiai pirmojo mano bandymo kūčiukai gavosi lengvai padidinti :))) Dabar jau žinau ką dariau ne taip. Laiko bandymams dar turiu, tikiuosi iki švenčių išmoksiu kept tokius pat gražius kaip ir Tavieji:)
    Ačiū už receptą, nepaisant išvaizdos gavosi labai skanūs.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nu tavo ir operatyvumas!!!
    as jau baigineju savo sukramsnoti ir renkuos recepta su sviestu. Jau vienas tiek isgirtas, supermamose isbandytas kad issikepti butina. tad laukit pratesimo :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pries kiek laiko geriau issikept, kad butu skanus ir nepadziuve?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nu ir uzklausei? is sirdies atsakau jog nezinau... ziurint ka darai tu su jais per sventes.Mes kuciukus dazniausiai dedam i aguonpieni, tad jie turi buti padziuve. As juos laikau sandariai uzdarius tad jie skanus visa savaite yra. Siaip jei tu minkstu nori, turi kepti su sviestu ir tai tik pries kelias dienas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Gerai užklausiau nes nebuvau niekad pati jų kepus, o iš parduotuvės ką gali žinot prieš kiek laiko jie kepti :D

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kaip noreciau, kiek pastangu bedeciau niekur nerandu pirkti aguonu!!! ir baisiausia prblema dar laiko trukumas... bandysiu penktadieni kaip nors laiko rasti, nes ir paciai nagai niezti :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Turetu but indisku parduotuviu, o ten tikrai turetu but aguonu, bent as radau cia indiskoj parduotuvej :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Radau radau siandien pirkti!!! Ryt pulsiu kepti ir tada jau ataiskata duosiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dariau šituos, nes rekomendavai, kad šitie skanesni. Nors mano orkaitėj jie ir nevisai vykusiai gavosi- padas pasvilęs, viršus nelabai iškepęs.. Bet iš tos pačios tešlos dariau pyragėlius keptuvėje keptus su grybais ir aguonomis, gavosi labai skanūs. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  19. Medeja o tu juos pakratei kepant, pavartei? jei matei kad padas spalva igauna daugiau tai reikejo auksciau pakelti skardele :) bet va kokia saunuole ir isradinga esi kas liecia pyragelius!

    AtsakytiPanaikinti
  20. kepu bet kazkas man netaip...kepa bet nedideja.kiek laiko reikia tesla kildint mazdaug..as kildinau an silto vandens(ypyliau y puoda truputi vandens ir ydejau bliuda su tesla)na rytoj bandysiu dar kita jusu receptuka:)

    AtsakytiPanaikinti
  21. As vakar irgi juos kepiau ir viskas puikiai gavos ;)
    Kildinau kambario temperaturoj taip netoli 25° 1 val. Tada issivoliojau ganetinai plonai ir susipjausciau. Kepant jie pakyla minimaliai, bet pakyla. Tik man kepti reikejo siek tiek ilgiau, nes kita orkaite nei seniau kurioj kepiau. Sekmes! nereikia nuleisti ranku.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Gal galite parašyti kokio skaičiaus miltus naudojote kūčiukams? 405 ar 550? Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Labai skanūs kūčiukai, ačiū! Tik man kiek daugiau vandens reikėjo ;) Jaukių ir džiugių švenčių!!! Ugnė

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails