2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Vistienos blauzdeles su siltomis darzovemis

Jau greit greit vaziuosim namuciu :) Jus visi perkates, pildotes savo saldytuvus o as atvirksciai: ji tustinu! Ir is tu visokiu likuciu labai skani vakariene gavos. Emiau:

7 vistienos blauzdeles, kurias itryniau 1/2 a.s. harisos, 1 a.s. pomidoru pastos, 1 a.s. majonezo, medumi, druska, pipirais, citrinos sultimis bei dziovintu paprastuoju raudoneliu (oreganu) ir palikau pora val pasimarinuoti.  Tada beliko sudeti i kepimo inda, apslakstyti aliejumi ir issikepti iki norimo traskumo. O kol mesyte kepa pasidariau bulviu kose bei darzoves is :

1 skardines avinzirniu
1 cukunijos
2 morku
1 svoguno
poros skilteliu cesnako
indelio pomidoru tyres ( turejau su alyvuogem ir kapareliais)

Svoguna susipjausciau griezineliais ir apkepiau iki skaidrumo slakelyje alyvuogiu aliejaus. Sudejau plonai pjaustyta morka ir toliau kokias 5 min kepiau. Tada sudejau taip pat plonai pjaustyta cukinija ir vel kepiau kokia 10 min. Paskaninau druska bei pipirais, ispaudziau cesnako ir supyliau pomidoru tyre taip pat uzpyliau dar puse puodelio karsto vistienos sultinio. Atidengta troskinau kol vandenukas nugaravo. Beliko tik susideti i lekstes ir skanauti :) 

5 komentarai:

  1. Taip, šiemet žiema nepagailėjo sniego. Juk net pietų Italijoj prisnigo. O aš bridau rožės krūmo apžiūrėti (kiškis įsitaisė graužti), tai įsmigau aukščiau kelių... Geras!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man tai patinka, gerai kad jau atostogos tai nereikia i savo kaima vaziuoti dirbti, nes tada tai nepatiktu (:
    bet siaip tai jo, cia jiems jau krizine situacija :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo puikiai, mielai dabar ant nakties tokių :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aguonele, o kada avinzirnius deti? :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ojei, tuo paciu laiku kaip ir pomidoru tyre

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails