2010 m. gruodžio 1 d., trečiadienis

Migdoliniai sausainiai

Labai megstu siuos mazus sausainelius prie puodelio espresso kavos :) Uzsibreziau sau, kad tik 3 vienu metu suvalgysiu bet dar nesigauna ivykdyti si plana :)) taigi gaunas ~ 40 mazu trapiu sausaineliu o reikia:

150 g kambario temp. sviesto
70 g cukraus
1 trynio
1 stiklines maltu migdolo riesutu
1 stiklines miltu
ziupsnelio druskos
papuosimui cukraus pudros bei sokolado

Sviesta isplakti kartu su cukrumi iki baltumo. Imaisyti kiausinio tryni ir dar paplakti. Toliau plakant suberti migdolus.
Miltus susimaisyti su druska ir isijoti i mase. As minkiau toliau uzsidejus ant mikserio teslai skirtus antgalius. Gauta vienalyte mase ivynioti i maistine plevele ir padeti saldytuvan 30 min.

Orkaite ikaitinti iki 165°. Atsaldyta mase susignaibyti vienodo dydzio gabaliukais ir ciut dregnomis rankomis pasidaryti rutuliukus. Juos deti ant kepimo popieriumi isklotos skardos ir kepti ~ 20-30 min. Atausinti ant groteliu ir atvesusius pasidekoruoti sokoladu ar cukraus pudra. Skanaus!   P.S. laikyti butina sandriai uzdarius, tada jie islieka trapus ;)

Saltinis: cia 

8 komentarai:

  1. O man atrodo, kad laikyti sandariai uždarius reikia tam, kad negundytų atvirai padėti, nekvepėtų per pusę namų ir kitokių negerumų nedarytų. Ar aš klystu? :)

    Gundo, nū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu zinok gundo gundo :)) as isvis kai prisedu prie visokiu sausaineliu, isipilo pieno ( ka cia isipilu, vos ne litra sone pasistatau) ir kapoju :DD a kai taip salta, reikia gi daugiau kcal...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neperseniausiai ieškojau migdolinių sausainių recepto (ir neradau), mat turiu maltų migdolų. Tu kažkokia stebuklinga, nes telepatiškai pataikei... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kokius miltus naudoti ? tie kur uzrasyta patys kylantys miltai ar be jokiu priedu ir kepimo miltelius det?
    Inesa

    AtsakytiPanaikinti
  5. Stebuklinga diena stebuklinga ♥ aciu Ausrra:*

    Inesa as nenaudoju tu superduper ispudingu miltu isvis... cia dejos taip pat paprasti ir jokie kepimo milteliai nereikalingi ;) Sekmes isbandant!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Užskaitau, išsisaugau ir noriu dabar pat :) Aišku, migdolų miltų neturiu, bet gal ir namų sąlygomis smarkiai susmulkinti tiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Stiklinė šiame recepte - tai 200 ar 250 ml?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails