2010 m. gruodžio 17 d., penktadienis

Kūčiukai ( su sviestu & pienu)

Prižadėjau, jog iškepsiu ir tokių :) Na ir ką: man nelabai... per saldūs, žymiai per saldūs. Minkšti iškepę, pastovėję- trapūs. Tešla įdomi ( nenorėjo ji man kilti visiškai ir nemanau jog mielės kaltos buvo, nes iš pradžių jos man suputojo). Žodžiu aš liksiu prie seniau keptų kūčiukų, bet jaučiu čia skonio reikalas ;)  o gal man čia nuo tų visų užpuolusių bacilų skonis pasikeitė ?
2 blėkutėms išsikepti reikia:

300 g miltų
40 g sviesto
100 g cukraus
( berčiau tik ~60 g)
20 g šviežių mielių
 50 g aguonų
( mažinčiau kiekį iki 40 g)
1/2 a.š. druskos
 1/2 stiklinės pieno
 1 kiaušinio trynio


Pieną pašildyti ( iki max 38°), įmaišyti 1 v.š. cukraus ir mieles. Leisti pastovėti 10 min, kol mielės suputos. Tada maišant šluotele įmaišyti kiaušinio trynį.
Miltus susiberti į didesnį dubenį, suberti likusį cukrų, druską bei sudėti gabaliukais pjaustytą minkštą sviestą. Supylus skystą masę, užminkyti tešlą. Pačiame gale suberti aguonas ir jas gerai įminkyti. Dubenėlį uždengti ir padėti šiltai mažiausiai 1 val, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą susignaibyti į 5 gabaliukus, kuriuos išvolioti į virveles. Susipjaustyti, dėti ant kepimo popieriaus ar miltuotos skardos ir pašauti į įkaitintą 180° orkaitę 15-20 min. Nepamiršti po pusės laiko juos "pakratyti"! Skanaus.
Šaltinis: mamanija.lt

7 komentarai:

  1. Prašom sudėti į dėžutę, aš nepatingėsiu prasukti pro šalį ir pasigriebti juos ir nesvarbu, kad tai bus po kalėdų, jie tikrai nesuges:DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal su mažiau cukraus šituos verta kept :) pradėjau svarstyt net gal reiktų pabandyt abiejus :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ok, Srove mielai, nes sie tikrai ilgiau uzsibus nei reiketu :DD

    Medeja: as liksiu prie seno recepto ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aguonele, tai kurie trapesni? noriu trapiu, traskiu.... o gal abu receptai nera traskus?!

    AtsakytiPanaikinti
  5. man asmeniskai be sviesto ir pieno yra kaip siemkos ;)
    as tik anksciau keptus visiems rekomduoju. va taip va :D kepkis Neringa is puses kiekio ir ziurek kas tau patiks. Zinai tas skonis toks skirtingas ♥

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, bet juk Kūčiukai ir turi būti be sviesto ir be pieno, jei jau visai teisingai ir pagal tradicijas :) Todėl tik geriau, kad anie ir skanesni, mažiau pagundų nusidėt :D Nors aišku atrodo tai vajetau vajetau, kaip skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails