2010 m. gegužės 28 d., penktadienis

Varskines riestes

Pavaisinsiu skaniomis varskes riestemis-juostelemis. Megstu visokius gaminius is varskes, kurie kartais pavyksta o kartais niekas isvis nesigauna. Sis receptas tikrai vykes ir paprastas. Man gavos 15 riesciu ~10 cm ilgumo. O sunaudojau:

250 g minksto sviesto

250 g kremines varskes ( paprasciausiai sublenderiuoti normalia)

300 g miltu

50 g cukraus

Aptepimui: kiausinio trynio & 1 v.s. pieno

Aptepimui( tepiau ne visus, nes norejau paziureti kas skaniau bus. Pasakysiu, jog ir tas ir tas varijantas skanu :) bet jei noresit visas riestes tepti cukraus pudros misiniu, tai jo reiks pasidaryti daugiau nei cia nurodau:

30 g cukraus pudros

5 a.s. citrinos sulciu

Deti sviesta i inda ir uzbarsyti miltais, minkyti tesla. Kai ji bus daugmaz vientisa, sudeti varske ir cukru ir uzminkyti. Suvynioti i maistine plevele ir leisti 1 val saldytuve stoveti. Isemus perminkyti ir vel padeti 1 val saldytuvan.
Po teslos saldymo gnybti vienodus gabaliukus ir issivolioti juosteles. jas viena su kita susukti. Geriausiai , kad riestes butu vienodo storio ir dydzio , tada kepimo laikas nesikeis. Riestes aptepti kiausinio trynio & pieno plakiniu ir pasauti i ikaitinta 180° orkiate 20-25 min kol graziai parus. Atvesusias aptepti citrinos & cukraus pudros misiniu. Skanaus! Gaunas labai skanios, trapokos bet varske kvepiancios riestes ;)

Saltinis :cia 

6 komentarai:

  1. Nu sitas teks isbandyti :) labai jau apetitnai atrodo.

    P.S. Visur ieskau tokiu serveteliu (roziniu su zirniukais)... Man taip graziai jos atrodo nuotraukose :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu AJ uz komplimenta :)
    O serveteles su zirniukais siuo metu pas mane einamiausios ... prie retro kazkaip traukia.Ju pas mus siuo metu Aldi'nese uzvezta visokiu spalvu ;)jei ka tau sako si parduotuve :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba diena,

    O kokia cia varske naudojote? nes Vokietijoje gi ju visokiausiu rusiu buna; taip ir nesuprantu kuri geriausia kepiniams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas rytas :)
    Kepiniams vis delto geriausia yra Megerquark.Ji sausesne ir man labiausiai patinka su jai kepti(skaniausia aisku yra 40% ). O jei netingiu nuvaziuoti iki lenkisku parduotuviu, tada perku tokia kaip LT ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labas :)
    Apetitnai atrodo, bet ar cia reikia su kuo nors kildint, mielem ar panasiai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nea Betty , nesideda nei mieles nei kepimo milteliais o iskepe gaunas labai trapus :) as irgi is pradziu skeptiskai ziurejau, bet nepabijojau issikepti ir nenusivyliau.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails