2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis

Duona su pomidorais & mocarela

Lietuviskuos bloguose pasipyle duonu su mocarela bei pomidorais! Nuo pirmo pamatymo norejau isbandyti. Vienur maciau kepta geliu vazoneliuose, kitur visa pyne. Kai prie zuvies masciau ka cia tokio garnyrui pasidaryti ir bevartant bloginius psl uztikau sia nuotrauka, zinojau kas garuos ant stalo!!! Taigi, vienai duonikei, kurios kaip tik uzteko prie zuvies ir mazas gabaliukas liko, reikia: 

250 g miltu

10 g svieziu mieliu

1 a.s. druskos

1 a.s. cukraus pudros

~ 80 ml silto vandens

100 g naturalaus jogurto

Idarui:

50 g mocarelos

100 g mazu pomidoriuku

sviezio baziliko bei pipiru

(mes nusprendem , kad visai ir cesnakas cia deretu.Kita karta desiu biskiuka)

Aptepimui:

kiausinio trynio bei slakelio pieno

Miltus susiberti i dubeneli ir susimaisyti su druska. Mieles itrinti pirstais i miltus, suberti cukraus pudra bei supilti silta vandeni. Biski paminkyti. Galiausiai sukresti jogurta ir uzminkyti tesla. Ji man lipo is pradziu prie ranku, bet minkiau ant stalo 10 min ir kuo puikiausiai ji uzsiminke.  Idejau atgal i dubeneli, uzdengiau ranksluosteliu ir palikau 1 val kambario temperaturoje, kad pakiltu dvigunai. 

Isemiau pakilusia ant miltuoto stalo ir iskociojau i staciakampi. Ant jos paskleidziau mocarela, pomidorus, pagardinau baziliku bei pipirais. Is ilgio susukau ir idejau i kepimo forma, kuria pries tai istepiau sviestu bei pabarsciau miltais. Uzdengiau ir leidau vel min 1 val kilti siltai ( tiksliai nezinau kiek kildinau, nes ja palikus ramiausiai isvaziavom apsipirkti o kai gryzau ji kuo graziausiai padvigubejus buvo ;)

Aptepiau ir pasoviau i ikaitinta 180° orkaite 45 min. Kadangi ji buvo skirta prie zuvies, tai sone zuvies kartu kepiau ;) Nusoviau du zuikius vienu metu :D Valgeme dar silta. Nuostabi! Neturiu daugiau net ka pridurti. Minksta, puri ir dar su pomidoru gaivuma!  

Saltinis : cia

15 komentarų:

  1. Kaip gerai atrodo ! Reikia ir man prisiruošti.
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu Fausta ;) Sekmes isbandant, skanu ir varijantu n kokia tesla minkyti noretumei ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip skaniai atrodo!!! Super..bandysiu ir as ;)butinai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sekmes Grazus gyvenime , lauksiu atsiliepimu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ajajajaj, kokia skanuma, fantastika!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pagaliau susikaupiau šitai duonai :)Aš dar dėjau gerą saują juodųjų alyvuogių. Labai labai skanu. AČIŪ!
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  7. Fausta, i sveikata ;) nu dziugu kad pavyko! Ir netruko kur nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Neee, netrūko niekur. Iškepė tokia pat graži kaip ir pas Tave :) MB užsiprašė šiandien pakartot, tik pomidoriukų nebeturiu, bandysiu su saulėj džiovintais.
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  9. laba diena ,pabandziau ir as sia duonele prie zuvies troskinio ,labai jau skani gavosi .Tokia truputi gumine ,greiciausiai nuo jogurto ,kita syki desiu kitoki idara ,aciu

    AtsakytiPanaikinti
  10. Malonu Jurgita skaityti tokį komentarą. Man ši duona prie žuvies tai ideali. O kas liečia tąsumą, tai visos duonos, į kurių sudėtį įeina jogurtas yra tokios ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. sveika, nesu ne karto bandziusi kepti duonos, taciau tavo blogas is tiesu suzavejo, o ypac si duona! privalau pabandyti!:) tik va kilo klausimas: is nuotraukos panasu, kad duonyte yra ideta i kazkokia forma, ar butina kepti ja formoje? Jei taip, ar ji kazkuo ypatinga?:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pradėti duoną kepti reikia drąsos. Aš ilgai kaupiaus bet tikrai nesigailiu. Skanu, visada šviežia ir malonu turėti savo keptą duoną! tad tikrai sėkmės išbandant tiek daug visokių receptų!
    O ši duonytė buvo kepama paprastoj keksinėj formoj (čia stiklinė pas mane). Kadangi į ją dėjos nemažai įdaro, tai pabijojau jog ji man į šonus pasiduos dėlto joj ir kepiau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. negaliu patiketi, bet pirma karta gyvenime kepta duona pavyko PUIKIAI! tokia mikstute:) dar dejau cesnaku ir alyvuogiu aliejaus. toks azartas dabar pagavo, manau, kad prasidejo mano virtuveje duonos kepimo era:D nekantrauju isbandyt kitus tavo receptus:) nuostabus blogas, tikras atradimas man, ACIU!:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveikinu!!! Labai džiugu, kad pavyko viskas ir patiko! Česnakas joje idealiai turėjo tikti. Dabar jau su nekantrumu lauksiu atsiliepimų apie kitas duonikes ir aišku palinkėsiu sėkmės.
    P.S. tiek ne daug prie jų iš tikrųjų to darbo o rezultatai puikūs ir su niekuo nepalyginami ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Neturiu šviežių mielių, turiu tik pakeliais (sausų). Norint išsikepti šią duoną dėti visą pakelį, ar mažiau?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails