2010 m. gegužės 5 d., trečiadienis

Zuvies kukuliai

Labai megstam zuvies kotletus! Dazniau kepu ko gero nei normalius, tik niekaip neprisiruosdavau ir i bloga ideti :) Siandien prisikepiau zuvies kukuliu. Juos tiesiog kaip uzkandi galima patiekti su majonezu ar kaip silta patiekala su kokiu nors padaziuku! mmmh... taigi mums reikia ( man gavos 15 kukuliuku):

~ 450 g zuvies farso ( naudojau baltos zuvies file ir viena gabaliuka lasisos )
1 svoguno

4- 5 a.s. dziuveseliu

4-5 a.s. grietineles

1 kiausinio

1 a.s. smulkintu krapu

druskos & pipiru
Apvoliojimui : 1:1 santykiu dziuveseliu bei miltu

Taigi susimalti zuvyte, i ja musti kiausini, deti dziuveselius ir pilti grietinele. Svoguna pasikepinti ant sviestuko iki skaidrumo, leisti pravesti ir sudeti i farsa. Paskaninti druska, pipirais & krapais ir uzminkyti vienalyte mase. Dregnomis rankomis formuoti vienodo dydzio kukulius, kuriuos apvolioti dziuveseliu & miltu misiny. Kepti gerai ikaitusiame aliejuje vis kratant keptuve, kad kukuliai igautu savo apvalia forma ;) Kai graziai paruduoja isimti ant popieriniu ranksluosteliu,kad susigertu nereikalingas aliejus ir patiekti kaip sirdis geidzia ! Skanaus :)

6 komentarai:

  1. Kokie dailūs. Reikės būtinai išbandyt.
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ką tik pavalgėm šių kukulių. Išvaizda į taviškius nepanašus, bet buvo labai skanūs. Valgėm su konvekcinėje krosnelėje keptomis bulvėmis. Iki pilnos laimės trūko tik česnakinio padažo. :D Ačiū už puikų receptą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na labai saunu, kad patiko :) mes megstam saltus su majonezu o siltus su grietininiu padazu i kuri daug cesnaku bei krapu idedu :)
    kas isvaizda liecia, tai zinok laikui begant atrasi technika, kaip issikepti apvalius kotletukus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. kaip visad uzsukau permest naujienu ,o sedziu 20 min ir save, save, save :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails