2010 m. gegužės 23 d., sekmadienis

Marinuoti kopustai

Kai atsyla orai, dazniausiai marinuoju tai agurkus, tai kopustus, paprikas ar dar velnias zino ka ... :) Labai liuks pavalgyti ju prie ant lauzo keptos mesytes! taigi si recepta man rodos pries kelis metus radau sm ir ji labai pamilau. Tikrai vykes ! Zodziu imu inda ( talpa 1 litro), pripjaustau sviezio kopusto pilna, itarkuoju 2-3 morkas ir idedu plonom riekelemis pjaustytas 2 cesnako skilteles. Uzslakstau alyvuogiu aliejumi ir ismaisau. Dabar belieka uzpilti marinadu, uzdengti lekstele ir palikti per nakti kambario temperaturoj, veliau laikyti saldytuve ;)

Marinatas:

0,5 l vandens

150 g cukraus

150 ml 9% acto

2 v.s. stambios druskos

Visus produktus sudeti i puoda, maisant uzvirinti ir nukelus nuo ugnies leisti atvesti. Pilti tik atvesusi ant kopustu!!!

16 komentarų:

  1. ooo. aš ir taip darau :) Vykęs tikrai receptas. Eisiu šiandien pat ir aš pamarinuot ;) Ačiū.

    P.S. tik marinaTas, o ne marinaDas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu Egle, pasitaisiau ;)
    o kopustus tai galeciau be sustojimo valgyti :DD

    AtsakytiPanaikinti
  3. joooo... marinuoti kopūstai ir man yra kažkas tooookio. Nors aš mėgstu viską, kas marinuotą. Absoliučiai viską :D bet kopūstai yra no. 1 :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. As panasu padaza visoms salotoms naudoju :) labai skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. kaip idomiai, tai tu AJ issiverdi toki marinata ir pili ant salotu? nes as salotoms tai dazniausiai tik balsamico acta su alyvuogiu aleijumi maisau ...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Imu aliejaus ir truputi vandens, istirpinu cukru jame, tada visa kita sudedu, ir dar prieskoniu kokiu pagal skoni iberiu. Man labai gera skoni cukrus duoda - toks saldziarugstis padaziukas. Kartais vietoj acto citrinos sultis pilu. Proporcijas visko tai ragauju, kiek man ko reikia. Sviezioms salotoms super! Ypac kopustu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ai, nu as irgi panasiai darau, tik stengiuos jokio cukraus nedeti o gera kokybiska balsamico acta ;) dabar turiu avieciu ir spanguoliu. Nu liuks skoni priduoda.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dabar kopūstus ruošiu tik šitaip. Nerealiai patiko. AČIŪ !
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  9. O jeigu neturiu stambios druskos :(

    AtsakytiPanaikinti
  10. tai žinoma, kad ir su paprasta biria pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kaip skanu, kaip skanu. Pavyko ir su paprasta druska, dariau jau du kartus. Ir dar darysiu. Neįsivaizduoju šaldytuvo be šių kopūstų.
    Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. O ką dar būtų galima marinuoti panaudojant šį marinato receptą? :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Na va kaip puiku! O dėl marinato panaudojimo dar kam nors tai tikrai nežinau, neeksperimentavus esu. Bet jei Jūs bandysite, būtinai dalinkitės idėjomis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai gardu! O galvoju jei pridėtume dar paprikos? Mačiau parduotuvėse yra pirkti su paprikomis, bet pačiai manau reiks pagamint pagal šį jau išbandytą receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  15. as panasu recepta darau ant 7 kg kopustu

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails