arba kitaip si zuvis zinoma pas mus kaip karaliskoji dorada ;)
Pasitaikius progai butinai isbandykite sia zuvyte. Nesvarbu kur ja kepsite ar ant griliaus ar orkaiteje ji vistiek tirps burnoje. Balta nepasileidus mesyte, beveik jokiu atsaku ... ir ja paruosiant uztruksite neilgai. As sykart kepiau orkaitej. Mums dviems drasiai uzteko 2 zuvyciu (~1 kg). Zuvytes gerai nuploviau ( pirkau jau darinetas), is visu pusiu gerai istryniau druska. I vidu dejau po rozmarino sakele, po pjaustyta cesnako skiltele, dvi riekeles citrinos bei po puse svoguno. Jas sudejau i kepimo inda, pabarsciau svieziais pipirais ir uzslaksciau alyvuogiu aliejumi. Pasoviau i ikaitinta 180° orkaite 40-45 min.
Karts nuo karto apslaksciau issiskyrusiomis sultimis. O i ta laika kol zuvyte kepe pasidariau padaza is : saujeles sviezio baziliko,keliu stiebeliu svieziu krapu, cesnako skilteles, alyvuogiu aliejaus bei citrinos sulciu. Viska paskaninau druska bei pipirais, kol sau norima skoni isgavau.
Gamyba tokia: bazilika su krapais seblenderiuoti, ispausti cesnako ir ipilti alyvuogiu aliejaus. Kad mase taptu skystesne ispaudziau citrinos sulciu, tik neperdauginti! ir beriant druska & pipirus ragauti ragauti kol skonis patiks. as net laseli vandens pyliau bet rezultatas liuksiskas ♥
Belieka iskepusia zuvyte susideti i lekstes, nusiimti skura , uzsipilti padazo ir skanauti ;) lengva soti vakariene. Prie sio derinio megavomes silta duona su pomidorais & mocarela.
Su malonumu paragauciau, jei tik pas mus butu........Atrodo labai skaniai
AtsakytiPanaikintiO manai ju LT nera? Vokietijoj jos labai populiarios, tai manau i LT ir turetu atvezti ;)
AtsakytiPanaikintiAš dorados niekad nevalgius, karališkosios tuo labiau ;)) Kaip pas jas su ašakom reikalai? :D
AtsakytiPanaikintiBeje, paprastas doradas aš dažnai IKI matau. Jeigu ką :)
Fausta
zinok sakyciau fausta si zuvis laaaaabai mazu atsaku turi. Tik pagrindinis stuburas ir dar kokias 4 mazas teradau. vsio! isbandykit tikrai tikrai, nuostabi zuvis.
AtsakytiPanaikintiO kuo paprastosios nuo karaliskuju skirias ...hm ... neisivaizduoju :DD gal kaina :D
nesu tikra ar atrasysite man iki Kaledu vakarienes,bet pabandysiu.Sia zuvi noreciau pagal jusu pateikta recepta pagaminti per sias Keledas.Musu bus 4zmones ir neturiu as tokio didelio stiklinio karsciui atsparaus indo.Taigi jei geciau ant folijos ja pirma patepusi alyvuogiu aliejumi ar man veliau isimant zuvis nesutrupes?Ar butinai reikia ieskotis stiklinio,karsciui atsparaus indo?Nes kai mes dorada kepame orkaiteje ir apipyle stambia rupleta druska,tai ji aptrupa,bet kaip pietums gerai.O sventinei vakarienei noretusi nesutrupejusios.aciu
AtsakytiPanaikintiKa Jus turite omenyje "sutrupa"? Kad bekepliant ji luzta per puse? Siaip ji tvirta zuvele ir kiek esu kepus, niekad nesutrupejo. Galbut Jus perkepate...hm...
AtsakytiPanaikintiNeieskokite jokio indo pirkti, tikrai neapsimoka. Patarciau galbut geriau ant kepimo popieriumi isklotos skardos kepti. Kepimo popierius ne taip pritraukia odele kaip folija. Tada tik uzsikiste medine mentele ir ja graziai i lekste perkelsite ;) Skanaus! As irgi mastai antrai dienai ant lauzo ja kepti :)