2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Juru velnias ant baravykais kvepianciu perliniu kruopu

Kuo toliau , tuo graziau... viskas kvepia pas mane :DDD bet taip ir yra ! tik si nuotrauka nevykus... nes valgyt norejos dar silta, o cia abu komponentai vos ne tos pacios spalvos gavos...

Norejau isbandyti sia zuvi, tai kai uzmaciau ir prigriebiau. Skani, nesubyra bekepant, bet kad butu kazkas ispudinga ar tokio nepakartojamo tai tikrai ne ir ne uz tokia kaina. Bet zodziu 2 asmenims reikes:

Zuviai:

400 g juru velnio

druskos, pipiru, zuvies prieskoniu, svieziu petrazoliu

Perlinems kruopoms:

150 g perliniu kruopu

500 ml baravyku sultinio

10 g dziovintu baravyku

2 skilteliu cesnako

sviesto, 1 svoguno

svieziu petrazoliu 

Zuvi susipjaustyti gabaliukais, pabarstyti prieskoniais, druska, pipirais ir smulkintomis petrazolemis ir padeti saldytuvan.

Sausus baravykus butu geriausiai per nakti uzpylus vandeniu palaikyti, bet kadangi mano zuvies pirkimas buvo ganetinai spontaniskas, tai ir grybus turejau tik kelias val laiko pabrinkyti. Juos uzpyliau karstu vandeniu, kad apsemptu, ir palikau kelias val. Tada nusunkiau ir susmulkinau, vandenuka persikosiau ir panaudojau i kruopas. 

Perlines kruopas perplauti vandeniu, uzpilti sultiniu ir uzdengus virti kol isvirs. Jos megsta prisvilti, delto butina daznai pamaisyti! Jei truksta vandenuko vis dapilti, taip pat supilti nuo baravyku likusi vandeni.I ta laika kol jos verda, pasikepinam skystam svieste svoguna su baravykais, kol svogunai bus skaidrus, iberiam smulkiai pjaustyta petrazole. Kai isverda kruopos sumaisom baravykus su jomis, padruskinam ir ispaudziam cesnako. Lai uzdengus pastovi o i ta laika issikepam zuvi. Ja tiesiog dedam i ikaitinta skysta sviesta ir apkepam is visu pusiu. Ir viskas, servyruojam! 

7 komentarai:

  1. Wow kaip skanu, kaip mėgstu jūrų velnią!!! Tik kur jo gauti nusipirkti Lietuvije?

    AtsakytiPanaikinti
  2. va sito tai negaliu pasakyti ...hm.. nors internete kai skaitinejau, tai supratau jog patys pasigauna zvejai Baltijos juroj.Nejau motina Maxima neuzveza? butu keista, nes maniau jog Lietuvoj visko galima rasti :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Bandyk ieskot per tiekejus, pas mus i darboviete tiekia ji

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kokios kruopos gražios :))) Ir šiaip, aguonele, labai geri receptukai :) Pasisemiu idėjų,kaip iš paprastų dalykų greitai ir gardžiai pagaminti vakarienę :) Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. juros velnias geras dalykas ,tikrai lietuvoje negausite jo nes jis plaukoja tik okeane ir raudonoje juroje ir indijos okeane ,ir jo kaina grazi .o aguonele ateityje kai as ji gausiu fischmarkte( nes butinai pasidarysiu pagal jusu recepta,atrodo gundanciai aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ingrida: nežinau kokioj šalyje gyvenate, bet jei D (pagal Fischmarkt sprendžiu :)) tai Metro labai neblogos kokybės dažnai turi jų!

      Panaikinti
  6. Jūrų velnias paplitęs visose Atlanto vandenyno pakrantėse, Viduržemio ir Juodojoje jūrose, taip pat Baltijos jūros pietvakarinėje dalyje, Skagerako, Kategato ir Orezundo sąsiauriuose. Jūrų velniai dažniausiai sugaunami kaip priegauda tralais, gaudant kitas žuvis ar krevetes, tačiau pastaruoju metu prasidėjo tikslingas jų gaudymas. Tai vat klystate Ingrida.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails