2010 m. sausio 4 d., pirmadienis

Trupininis pyragas

Ziema sugryzo ir i musu kiema vel ... aisku ne su tokiais salciais kaip LT, bet sniego uztenka ;) Sis trupininis pyragas net nepamenu is kur nusirasytas ...bet jis adaptavos  musu seimoje ;) tik pastabele: jo gaunas daug !
Reikes :
200 g  sviesto
200 g cukraus
500 g miltu
2 kiausiniu
1 mazo pak.kepimo milteliu
kepiniams skirto dzemo ( as sunaudojau Geroves abrikosu daugiau nei puse stiklainiuko)

Sviesta supjaustyti mazais gabaliukais ir sudeti i didesni inda. Ant jo suberti miltus, kepimo miltelius, cukru bei kiausinius ir uzminkyti tesla. Ji is pradziu gausis tik trupiniukais, bet ilgiau minkant susidarys vienalyte. Tada atsiskirti daugiau nei puse ir iskloti ja nemaza skarda ( as dedu skardoj dar ir kepimo popieriu, kad geriau viskas issiimtu). Dzema paskleisti ant teslos ir likusia tesla uztarkuoti ant dzemo. Kepti 180° ~ 45 min. 

24 komentarai:

  1. Tokios paprastos sudedamosios dalys, bet taip skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu :) as megstu paprasta maista, kuris greitai pasigamina bet tuo paciu skanus turi buti ; )

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai labai didelis aciu uz toki paprasta ir skanu pyrago recepta! Pirmakart gyvenime kepiau pyraga ir isejo toks, kad net pirstus galima apsilaizyti :) Dar karta aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Agne nu prasom :) puiku, kad pavyko!

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kiek tas yra mazas pakelis kepimo milteliu,pas mane dezutem ,tai kiek man imti,kiek gramais ar sauksteliais butu? noriu rytoj kepti,butu saunu jei spetumet atsiliepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O tu bandai visus mano receptus :D
    Kepimo milteliai supakuoti po 18g o vanilinis cukrus po 10 g ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ne ,nevisus,bet daug :D Kol kas nenuvyle niekas,tik zagareliai ne visai mano skonio buvo,sausoki :)Nusipirkau siandien raudonuju serbentu dzemo,tai rytoj kepsiu si trupinuka ir pietum darysiu vistienos sparneliu troskini su perlinem kruopom,vakare bus komentaras ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sustojau dabar viduri proceso,nesigauna man vienalyte mase,kodel? gal kiausini dar viena ideti?Smulkiais trupiniais gaunasi,jei sugniauziu i kumsti susigniauzia kaip ir i vienalyte,bet labai lengvai istrupa patrupinus,kad reiktu tarkuoti tai tikrai ne,rankom susitrupina lengviausiai...i viena dideli vienalyti kamuoli nesusilipdo,tik i mazucius.
    ka daryti ?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Issiminke siaip taip,as kantrybes gal neturejau,o ir pagimdyt pabijojau :D nes spausti jegu reikejo nemazai,kol isminkiau,nenorejau taip presa itempt,bo man gimdymas ant nosies,maniau isprovakuosiu anksciau laiko :D Paslapinau kelis kart ranka,ir susiminke geriau,bet jegos vistik reikejo,gal as siek tiek pachalturinau,vistik negalejau tiek spaust,kaip nuo dusios...Dabar kepa,ziuresiu kaip pagal skoni gausis,pagal didi tai nepasakyciau,kad didelis,man tik puse skardos gavosi,maniau visa issiklos,bet gavosi tik 18cm plocio ir 35cm ilgio. Man tai nedidelis,bet gal kam ir didelis toks jau atrodo,mum cia vienam kartui pavalgyt,nu dar kaimyna pavaisint :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nu laikau kumscius kad skanus bent butu :DD Zinok nezinau kodel taip tau gavos su ta tesla...o tu turi stacionaru man rodos kombaina? su juo si tesla kuo puikiausiai gaunas ;)
    del kiekio tai zinai, man pasirode jo daug nes tikrai tris dienas valgom kai ji iskepu :))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Viskas gerai,labai labai skanu,su pienu valgau dabar,nors dar nevisai pilnai atsales,siek tiek dar siltas,bet jau neiskenciau,valgau :D Traukiu irgi i savo sasiuvini,labai skanu :)Tik perspejimas tom,kurios keps dar ir kartais taip kaip man nesusidarytu visa pilna skarda,imkit mazesne,kad neliktu vietos tuscios,kad pilnai ta skarda pasidengtu tesla,galima manau ne tik skarda naudoti ir inda stiklini,ar forma kokia...nes man kai liko vietos,tai siek tiek pabego to dzemo is pyrago,nes jam buvo kur sunkiasi erdves ir laisves :D
    Aguonele,o cia galima buvo ir kombainu isminkyti? as kazkaip pamaniau,kad butinai rankom reikia,ir vargau :D Kita kart bus viskas daug paprasciau ir viens du trys gatava :D Nors ir pirmas kartas vistik gerai gavosi,tik forma mazesne reikejo imti man,kad dzemuko daugiau pyrage like butu,o ne ant kepimo popieriaus pasklidusio :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. Uf, galiu baimės prakaito lašelius nusivalyti nuo kaktos :) DŽIAUGIUOS!
    Šitam kepiniui aš ir rekomenduoju geriau kepinių džemą. Arba daryti bortelius skardoje, kad neturėtų kur pabėgti jis ;)

    Aš kvailelė tik po pusės metų supratau kam toks antgalis skirtas kombaine:
    http://www.le-grand-chef.de/mod_show_image.php?user=koeln&urlimage=Kitchenaid-K5thcb.jpg&width=270

    su juo idealios tokios tešlos gaunas! jokio vargo, greitai užsiminko.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Neradau cia pas mus pirtki specialaus kepimui dzemo,tai paprasta naudojau,bet jis irgi labai gerai tinka,tik apsaugos borteliu kai nebuvo ir pabego,kita kart jau zinosiu ir nepabegs :D Reiks paziuret ar mano kombaine yra toks antgalis,as retokai naudoju,tingiu issitraukinet is spinteles :D is seno iprocio,kas greiciau vis paprasta rankini mikseri issitraukiu ir susiplaku,kai mazai ka reik,o kad paminkyt tesla siandien butu topteleje,tai butu geris,kaip man nedavejo paziureti,virtuvines amunicijos namie pilna,bet kaip reikia,tai ir pamirsti paziureti ka turi :D Prisipirke visokiu mikseriu,sulciaspaudziu ir pan...o ar naudojam? aisku,kad ne :D,tingim issitraukt :D panaudoji pradzioj ir uzmirsti po to...Reiks kombaina gal i dienos sviesa traukt,ir laikyt pastoviai ant stalvirsio,bo ruosiuosi namie sededama su vaiku daznai kulinarinius sedevrus isbandineti,laiko bus marios,tai gaminsiu ir gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai skanus pyragas, vaikyste man primine. Taciau antraja dali teslos reiketu uzsaldyti, n es labia jau sunku tarkuoti tesla.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Žinok aš irgi seniau šaldydavau, bet dabar dar kitaip darau ;) Dabar kai minkau tešlą ir kai susidaro trupiniai, kol nesušoka jie į gumulą, atsidedu jų į šoną, kiek manau viršui reikės. Tada net tarkuoti nereikia, juos tiesiog paskleidžiu ir vsio!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki, o kiek gramu tas mažas pakelis kepimo miltelių?

    AtsakytiPanaikinti
  17. aukščiau komentaruos parašyta ;) 18 gramų.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Hm, na nesulaukiau ats tai dejau pagal save 1 Arb.š. Viskas pavyko labai skanu ir labai daug ;D

    AtsakytiPanaikinti
  19. Nu džiugu tada jog pavyko ;) Skanus jis skanus! ir skanaus tuo pačiu.

    AtsakytiPanaikinti
  20. pirma karta gaminau trupinini pyraga, bet pagal kita recepta, pavyko! nuostabus skonis puikiai tinka prie kavos ar arbatos, jei ji be nieko valgyti tai sausokas, bet prie kavytes tai super

    AtsakytiPanaikinti
  21. Aciu uz nesudetinga,bet laaabai skanu recepta.noriu pasidalinti ideja,toms kurioms uogiene isbega,laselis vandens ir jame istirpintas krakmolas sustandina uogiene.isbandyta,ne kart nepavede;-)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Nu va, o man nesigavo. Bent jau nuo tos vietos, kai reikia tarkuoti tesla, nes ji gerokai per lipni isejo, tai bandziau ir miltu det, bet neisejo tu trupiniu padaryt ant virsaus;(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taigi tokiu atveju reikia imesti tesla i kamera ir palaukti, kol si sukietes ;) sviestas gi sustings ir veliau be problemu eis tarkuoti ar tarp ranku sutrinti. Nenukabinkit nosies o kita karta butent taip ir padarykit.

      Panaikinti
    2. Tai laikiau valanda tesla saldymo kameroj ir vis tiek nesukietejo tiek:( kita karta ilgiau reikes laikyt turbut:D

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails