2010 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Žąsies kulšelės kopūstų patale

Daug girdėtas  ir pagaliau išbandytas kepimo būdas ;) tinka ir ančiai .Mums reikės:

2 žąsies kulšelių ( pas mane buvo ~ 850 g)
500 g raugintų kopūstų
250 ml sultinio
1 a.š. kalakutienos prieskonių
1 a.š. druskos
1 a.š. kmynų
2 a.š. majonezo
kelių skiltelių česnako
kelių čiobrelio šakelių
1 ar 2 mažų svogūnų

Žąsies kulšeles nuplauti, nusausinti, keliose vietose įpjauti ir įtrintus kalakutienos prieskoniais, druska, kmynais, česnaku & majonezu palikti kelioms val pasimarinuoti. Geriausiai būtų per naktį, aš tam neturėjau laiko ... Įkaitusiame skystam svieste apkepti jas iš kiekvienos pusės ~ 5 min.  

Raugintus kopūstus nusunkti, jei labai rūgštūs, tai dar ir nuplauti ir paskleisti kepimo inde. Ant jų sudėti žąsies kulšeles,  svogūną bei  čiobrelį. Viską užpilti sultiniu, kad apsemtų kopūstus.

Indą uždengti ir pašauti į įkaitintą orkaitę 175° ~ 1 val. Tada atidengti ir kepti toliau, kol žąsis iškeps. Pas mane užtruko dar 30 min.

P.S. Po val kepimo pamaniau jog čia niekas nesigaus, nes labai jau rūgštu pasirodė. Bet ko gero tas atviras kepimas padarė stebūklus :D  Mėsytė buvo minkšta, sultinga ir tikrai nerūgšti, o kopūstai tai išvis pasaka... šis receptas įtraukiamas į mėgstamiausių žąsies receptų sąrašą ;)

4 komentarai:

  1. Kaip as noreciau raugintu kopustu...o jau zasis, zasis! Pasaka! As kazkaip cia pas mus nepastebejus atskirai tik zasies ar anties kulseliu pirkti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu uz skanu komentara ;) pas mus cia dar "sezonas"... ziema randu , nes dairaus ... bet logiskai galvojant, nezinociau kur visa nusipirkus deti, kai kulseles jau beveik 1 kg sveria... beto, bent D tai visa zasis ganetinai brangi, tai kulseles jau ir ekonomiskiau man atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super receptas ir nuotraukos. Seiliu pilna burna, nu, taip skaniai atrodo!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. anonimiskas aciu ! tikrai siulau isbandyti, verta ;) ir svarbu nesudetinga!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails