Nugi labai net neblogas čia jis gavos. Šviežios uogos būtinos, nes jos duoda tokio gaivumo o apkeptos migdolo plokštelės tą cinkelį. Žodžiu, lengvas ir grieko vertas tortukas.
Aš dariau mažus tortukus, bet receptą rašau 22cm kepimo formai:
Biskvitui: 5 kiaušinių
žiupsnelio druskos
50 g cukraus pudros
55 g kvietinių miltų (šiaip org. dėjos tik 15 g kvietinių. Likusieji turėjo būti kukurūzų. Bet aš neturėjau, tad bėriau kvietinius)
1 a.š. kepimo miltelių ( 7g)
180 g maltų riešutų ( ėmiau migdolinius)
Pertepimui: 500 ml grietinėlės
60 g cukras pudros
150 g mascarponės
virto kondensuoto pieno
Sulaistymui: stirprios kavos su šiek tiek alkoholio (pyliau karamelinį likerį)
Orkaitę įsijungti iki 180°.
Kiaušinius atskirti. Baltymus išplakti su druska iki putų. Tada toliau iš lėto plakant suberti cukraus pudrą, vieną po kito kiaušinio trynius.
Į kiaušinių masę suberti likusius produktus ir atsargiai sujungti viską. Gautą tešlą paskleisti kepimo popieriumi išklotoje formoje ir pašauti kepti. Iki 40 min. Tiesiog tikrinti dantų krapštuku ar jau iškepęs. Palikti gerai ataušti ir persipjauti į 3 lygias dalis.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standumo, sujungti su mascarpone. Šios masės atsidėti torto šonams ;)
Rinktis tortą: biskvito padą sulaistyti kava, aptepti virtu kondensuotu pienu (proto ribose), uždėti grietinėlės masės, užkloti kitu, iš abiejų pusių laistytu, biskvitu ir vėl aptepti kondensuotu pienu, grietinėle ir t.t. Šonus aptepti grietinėlės mase, apdėlioti pakepintomis migdolo plokštelėmis ir padėti porai val šaldytuvan (geriausia per naktį). Papuošti šviežiomis uogomis ir skaaaanaus!
Šaltinis: čia
Nepatikėsi, šį savaitgalį ir aš gaminau tortuką. Paprastą biskvitinį su mascarponės pertepimu ir avietėmis. Sakė skanus gavosi. Tačiau Tavasis man gražiau ir skaniau atrodo ir skamba:)
AtsakytiPanaikinti:)) Pagal tavaji aprasyma, man taviskis irgi patikes butu ;)
PanaikintiOch gėda pelėda man - aš per savaitgalį elementaraus kekso neprisiruošiau išsikepti, nors ketinau, o čia žmonės tortus kepa tokius šedevrus - atrodo labai "apetitnai" :)
AtsakytiPanaikintiTai, kad Vilmute paziurek nera ka cia veikti prie sio tortuko ;) iki sedevru dar man toli!
PanaikintiDas sieht ja köstlichst aus! Was du aber auch immer für schöne Fotos machst!
AtsakytiPanaikintiviele liebe Grüße aus F
O i biskvita galima butu naudoti maltus zemes riesutus?
AtsakytiPanaikintiRiesutai yra skonio reikalas.
Panaikinti