Oi, koks pavadinimas :)) Iš tikrųjų visai pamiršau kokią aš čia žuvį nusipirkau. Man rodos plekšnę, bet pagalvojau jog jos buvo tokia balta apačia, kad bus ko gero otas. Na koks skirtumas, taip galima ruošti bile kokią baltą tvirtą žuvytę. Skaaaaaaanu!!!! Aš dėjau daugmaž viską iš akies, bet čia suklysti neįmanoma. Taigi 2 asmenims ėmiau:
4 plekšnių filiukes
1 pakuotę krabukų (~100 g)
pusę baltos bandelės (tai galbūt 2-3 batono riekelės būtų)
50-60 g minkšto sviesto
gardinau druska, pipirais, citrinos žievele bei svogūno laiškais
bulvių
1 pankolį
česnako skiltelę
Bulvytes bei česnaką susipjaustyti mandolina ( na tiesiog plonomis riekelėmis), pankolį taip pat.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant šio paskleisti daržoves. Paskaninti, užlašinti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę ~10-15 min. Tiesiog žiūrėti, kad bulvės būtų iškepę, bet dar neperkepę. Į tą laiką kol bulvės kepa, pasiruošti sviesto masę: sviestą paplakti kelias min iki purumo. Tada sudėti į trupinius sutrintą bandelę ar batoną, krabukus, paskaninti ir išmaišyti viską. Žuvytę pabarstyti druska bei pipirais. Dėti ant apkepusių bulvyčių ir pašauti į orkaitę ~5-10 min. Traukti lauk, orkaitėj įjungti griliaus rėžimą. Ant žuvytės paskleisti tolygiai sviesto masę ir pašauti po griliumi 5 min. Tiesiog žiūrėti, kad viršus šiek tiek paskrustų.
Seniau esu taip pat kažką panašaus darius, patiko abeji receptai! Skanaus!
Patiekalas kaip is prabangaus restorano meniu:) atrodo fantastiskai! kad man kas tokius pietus pagamintu...
AtsakytiPanaikinti