Skanios, purios, netgi kitą dieną (kas nebūdinga mielinei tešlai) išlieka purios. Tik reikia nepamiršti šias į rankšluostėlį susukti. 20 vienetų išsikepti reikia:
300 g miltų
140 ml pieno
60 g sviesto
9 g šviežių mielių
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
2 v.š. cukraus
30 g cukraus
1 a.š. cinamono
šiek tiek šviežio muskato
Į pieną suberti mieles, 1 v.š. cukraus ir padėti šiltai, kad mielės suputotų.
Į kombaino indą suberti miltus, druską, likusį cukrų, gabaliukais pjaustytą sviestą (tik 30g!!!), įmušti kiaušinį ir supylus suputojusias mieles užminkyti tešlą. Taip 10 min, kol šios gražus kibumas matysis. Suformuoti kamuoliuką ir uždengus padėti šiltai kilti, kol padvigubės. Gali iki 2 val užtrukti.
Pakilusią išsiversti ant lengvai miltuoti stalo, padalinti į 2 dalis ir šias iškočioti į stačiakampius. Aptepti likusiu sveistu (lydytu), užbarstyti cinamoniniu cukrumi, kiekvieną tešlos stačiakampį supjaustyti į 10 mažų dalių ir šias sulankstyti į tris dalis. Padėti kilti. Man kažkodėl sunkiai kilo, bet po 1 val pašoviau ir pastebėjau jog orkaitėj jos vis dėlto puikiai iškilo.
Šaltinis: čia
Koks grožis, nes seilės susikaupė į nuotraukas pažiūrėjus :) Aš vis neprisiruošiu švediškų kanelbullar išbandyti, bet įsivaizduoju, jog jos labai panašios į šias. Labai pasakiškai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiCiao buonissimo ! very good !
AtsakytiPanaikintio kiek gaunasi iš šio kiekio ačiū
AtsakytiPanaikintiParašyta recepto pradžioje ;)
Panaikinti