Tortą kepiau savaitgalio pasilepinimui. Tai galima sakyti su šiokiomis tokiomis pertraukėlėmis susėdę ir suvalgėm per dieną sode :) Tikrai skanus tortas, kepsiu dar ne kartą. Org. recepte siūlo žiemos sezonui jį!!!, nu bet man kuo puikiausiai ir vasarai tiko. Nėra jis visiškai sunkus. Taigi, 18cm kepimo formai ėmiau:
Biskvitui:
3 kiaušinius
75 g cukraus pudros
125 g aguonų
1 v.š. maltų riešutų
60 g miltų
1 v.š. kukurūzų krakmolo
1/2 a.š. kepimo miltelių
Pertepimui:
150 g balto šokolado
250 g grietinėlės
poros šaukštų abrikosų uogienės
Sulaistymui:
apelsinų sulčių
Orkaitę įjungti iki 180°.
Kiaušinius atskirti. Baltymus plakti iki standumo, palaipsniui suberiant cukraus pudrą. Toliau plakant sudėti po vieną kiaušinio trynius. Mikserį išjungti.
Miltus susimaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir įsijoti į kiaušinių masę. Suberti aguonas bei riešutus ir atsargiai, keliant iš apačios į viršų, išmaišyti viską. Sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir pašauti kepti 35-40 min. Tiesiog tikrinti dantų krapštuku. Išimti iš orkaitės ir mesti iš ~ 60 cm aukščio ant žemės. Padėti šonan ir leisti ataušti. Tada persipjauti į 3 ar 4 lygias dalis.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų, baltą šokoladą ištirpinti garų vonelėje ir leisti šiam praaušti. Tada dėti palaipsniui grietinėlę ir išsukti viską. Šis procesas ganėtinai komplikuotas. Jei atsitiktų taip, jog masė tokia kaip sviestinė gautūs, tada tiesiog pakaitinti viską ir statyti šaldytuvan porai val ir vėliau gerai išplakti iš naujo (taip sakant ganašą darytis).Man pasisekė, gavos viskas iš pirmo karto gana neblogai. Gana sakau todėl, jog nesu didelė tortų kepėja ir ta masė valgoma pasirodė. Sunku nupasakoti, bet nei vienas galutiniame variante jokių priekaištų neturėjo :)
Belieka rinkti tortą: dėti biskvitą, gerai sulaistyti apelsinų sultimis, užtepti geru šaukštu uogienės ir dėti kažkiek pertepimo. Daryti tol, kol visi biskvito lapai sunaudoti bus. Palikti kelioms val šaldytuve ir skanauti. Kas nori, tas dar puošias ;) Pertepimo šonams nelabai užtenka. Skanaus!
Šaltinis: čia
"Išimti iš orkaitės ir mesti iš ~ 60 cm aukščio ant žemės" - čia rimtai? :-D
AtsakytiPanaikintiAha :)) esu skaicius daug kur, apie mestus biskvitus. Pati vis pabijodavau, bet taip sio torto norejau kad nesiaus ta biskvita i kolidoriu (nes tik ten kilimelis yra, kad kuo minksciau kristu :)) ir eksperimentavau. Nezinau, tas biskvitas kaip biskvitas, tik va pati zinau jog jis "skrides" :)
Panaikintipatarkite prašau, ką daryti , kad biskvitas neiškiltų į didelį kalną kepdamas:(
AtsakytiPanaikintiNu zinokit nesu didele as tortu kepeja, tai man sunku net ka patarti. Kiek kur skaicius esu, tai daznai nuo orkaites priklauso. Taip pat esu skaicius, jog negalima tortines kepimo fomros sonu riebalais istepti. Delto as irgi to niekad nedarau.
PanaikintiAš irgi kepiau kartą tortą, kurio biskvitą mėčiau :D taip ir nesupratau, ką tai davė :)
AtsakytiPanaikintipatiko ir man šis reseptukas, o nuotrauka jau nepaprastai viliojančiai skani. Reiks ir man išbandyti blėką su biskvitu pamėtyti - visai smagus tas receptas :)
AtsakytiPanaikintiŠitą būtinai kepsiu ateinančią savaitę! Niam :)))
AtsakytiPanaikintiO koks kepimo skardos diametras?
AtsakytiPanaikintiTa prasme? Esu pacioj izangoj paminejus, jog is nurodytu kiekiu 18cm skersmens formeleje kepiau.
AtsakytiPanaikintikepsiu kaledom ,tik kai perskaiciau ,kad kremo sujungimas komplikuotas ,tai truputi issigandau ar pasiseks ,tai kremas turetu toks purus gautis kaip suprantu ,ir ji su kaukstu sumaisyti ,o ne su mikseriu ?
AtsakytiPanaikintiJus dar turit laiko, tad pasiplanuokit taip, jog sokolada is vakaro grietinele uzsipiltumet ir palikite saldytuve stoveti. Beliks tik persiplakti ir sutepti ;)
PanaikintiJis nekomplikuotas gamyboje, tik baltas sokolodas toks kaprizingas ir siek tiek nori i gumuliukus susokti. Bet tikrai, skoni man nesjaute niekas.
Ačiū už puikų torto receptą! Labai patiko, netgi nustebino! Tortas nepersaldus, biskvitas purus.
AtsakytiPanaikintiPagaliau ir aš išsikepiau! Nuostabus tortas, įrašytas į top'inių sąrašą! Ačiū už receptą!!!
AtsakytiPanaikintiMaciau maciau Vilma Tavaji! Labai puikiai pavyko ;)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus. Tik as dejau maziau aguonu ir daugiau grietineles pertepimui naudojau, o siaip ir abrikosu uogienes imeciau, nes turejau ir saldziu apelsinu sultim sulaisciau- labai priduoda gaivumo ir sudrekina. Megavausi ne tik as bet ir sveciai nuo pirmo iki paskuninio kasnelio!
AtsakytiPanaikintiO kažin be abrikosų uogienės išeitų? Arba kokia kita galima pakeisti?
AtsakytiPanaikintiDekit kokios apelsinu uogienes. Ji priduoda cinkelio tokio. Be jos taip pat viskas pavyktu.
PanaikintiNa ačiū. Pvayko puikiai. dėjau vis gi persikų uogienę, irgi labai gerai tiko. Kepsiu dar ir dar.
Panaikinti