2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Varškės sūris

Ilona aš išbandžiau!!! Išbandžiau!! Ačiū, tikrai puikus jis ir kiekvienas kąsnis toks gardus ♥ Ačiu dar kartą už receptą tau :*
Iš tikrųjų tai bedarydama maniau  jog niekas nesigaus man. Kaitinau kaitinau masę ir kaip ji man netirštėjo taip :( tik pasilenkiu prie puodo...kvepia sūriu o puode skysta masė :( Nu maišiau maišiau gal kokį pusvalandį ir gavos! Pradėjo tirštėti ir galiausiai buvo ką į sūrmaišį pilti :) Na o didesniam sūriui reikia:

2 litrų pieno ( aš ėmiau 3,5%)
400 g grietinės ( ėmiau 24%)
5 kiaušinių
1 v.š. druskos

Kiaušinius išsiplakti. Į juos sukrėsti grietinę ir subėrus druską paplakti dar viską iki vientisos, skystokos masės. 
Pieną užsivirinti ir toliau virinant (va čia mano klaida pradžioj buvo. Aš ugnį prisukau žymiai.) ir šluotele plakant supilti grietinės&kiaušinių masę. Šluotele maišyti tol, kol puodo turinys pradės tirštėti. Tada sukrėsti viską į sūrmaišį ar kiaurasamtį, kuriame keturiais sluoksniais patiesta marlė, ir leisti ~ 20 min nuvarvėti. 
 Paslėgti kiek tai laiko ir šaldytuvan ;) Aš kažkaip nepakračiau visos varškės prieš slėgimą, tai gavos ne toks kompaktiškas man jis. Nu bet kaip pirmam kartui tai liuks! 

Šaltinis: čia 

7 komentarai:

  1. Pataisiau ;) Ačiū, nesupratau kaip ten ta reklama įsimaišė :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. O sūrio maišas iš kur? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oij kaip gerai :) Ieškosiu ir aš iš kur nors ir gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. nu tu mane ir zavi savo receptais, jau varskes suris tai yra dieviskas 'patiekalas'! SUPER!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonyte,matai pas jus ten gal visai kitokie pienai,grietines,bet suris gavosi vistiek tobulas.. kaip as dziaugiuosi, kad pavyko ir patiko:)Surmaisi irgi taip skaudziai su pavydu nuziurejau :DD

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails