2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Jogurtines bandeles su sezamais

Siandienines musu pusryciu bandeles su sezamais :) Tesla uzminkoma is vakaro ir kildinama per nakti, ryte belieka tik susiformuoti ir issikepti. Man tesla gavos laaaaabai lipni ir sakyciau netgi skystoka. Nezinau, miltu bijojau deti daugiau kad jos kietos nesigautu. Iskepe patiko, buvo su daug skyleliu ir kaip visos jodurtines bandeles tokios tasios, kaip MB sako turkiskas primenancios!!! Kas mums patinka. kai iskepe man jos, pasirode kieta plutele tai kelias aptepiau sviestu. Be reikalo. Vis delto neapteptos buvo skanesnes ir plutele suminkstejo. Man gavos 9 bandeles o reikia:

400 g naturalaus jogurto
3 g svieziu mieliu
300 g miltu
90 g rupesnio malimo miltu (1050 rusies)
10 g druskos
sezamo apibarstymui

Kambario temperaturos jogurta sumaisyti su mielemis. Miltus su druska issijoti ir uzminkyti tesla. Ja minkiau is pradziu kombainu 1 greiciu 4 min, tada greiti pastaciau ant 2 ir dar 6 min minkiau. Gavos tikrai skystoka mase. Ja beliko uzdengti ir palikti kambario temperaturoj 10-12 val.

Gerai pakilusia tesla issiversti ant miltuoto stalo ir lankstant suformuoti staciakampi, kuri susipjaustyti i 6 gabaliukus. Deti ant silikoninio kilimelio ar kepimo popieriaus, aptepti vandeniu bei uzbarstyti sezamo seklomis ( siaip reiktu bandeles ispausti i sezama, nu bet man to daryti tiesiog neimanoma to buvo! Jis ir taip iskepes puikiai laikes.) Uzdengti ir palikti 45 min pakilti. Orkaite kartu su skarda ikaitinti iki 250°. Ant ikaitusios skardos perkelti bandeles su kilimeliu ar popieriumi ir kepti ~15 min. Atausinti ir megautis. Skanaus!  

Saltinis: cia 

3 komentarai:

  1. Vaizdelis nuostabus!!! Jau iš nuotraukos matosi, kad jos tokios purios ir minkštos:)
    Rašausi receptuką į eilę, tikrai bandysiu!
    O mielių tik 3g reikia?
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha Daiva, dedas tik 3 g svieziu mieliu ;) uz tai tiek ilgai kildinas. Bet zinok, jos minkstos bet ne tokios purios, ju konsistencija yra kitokia. Jos tokios kaip "gumines"...tasios, gal labiiau tiktu apibudinti.nu nemoku aprasyti...bet jei esi kepus su jogurtu duonike ar bandeles tai turetum zinoti ka as turiu omeny... (:

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aišku dėl mielių:)
    Nekepiau su jogurtu, bet tikrai šias išbandysiu, kai tik eilė joms ateis:)))
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails