2010 m. kovo 17 d., trečiadienis

Keksiukai su mascarpone

Ir vel keksiukai :)) 12 reikia:

200 g miltu

100 g krakmolo

150 g cukraus

65 g lydyto sviesto

65 g pieno

160 g mascarpones

2 kiausiniu

10 g kepimo milteliu

50 g jogurto ( tik ne naturalaus)

Kiausinius isplakti su cukrumi ir pienu. Toliau letai beplakant is leto supilti tirpinta sviesta, imaisyti mascarpone bei jogurta ( as turejau su maracuja)

Miltus susimaisyti su kepimo milteliais & krakmolu, viska isijoti i mascarpones mase ir atsargiai sluotele sujungti. Belieka tik sudeti i keksiuku formeles ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite 20-25 min. Skanaus!

P.S. as per velai pastebejau jog namie tik 50 g krakmolo teturiu, tai dar 40 g miltu imaisiau. Gavos tikrai ne kieti ir skanus. Kita karta reiks tiksliai viska sudeti ir ziureti ar skirtuma rasiu :)

Saltinis : cia 

6 komentarai:

  1. na ,įdomus variantas su mascarpone..kaži verta ją dėti į tešlą.. jaučiasi jos skonis ar nea?
    Man mascarpone toooks gėris!

    AtsakytiPanaikinti
  2. zinok, nesijaucia. Bet kai pas mus ji ne per daugiausiai kainuoja, nusiperku ir makliavoju bile ka :) bet keksiukai purus gavos, o gal tai ir buvo nuo mascarpones ...hm..

    AtsakytiPanaikinti
  3. man atrodo tiktu ir paprasta kremine varske, tik siaip jau mase gaunas ganetinai tirsta, tai reiktu daugiau jogurto deti ;) eksperimentuok is kokio puses kiekio ;) as pati asmeniskai nelabai su ricotta draugauju, nes ji suroka tai nevisada nutaikau ...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Fantastiški keksiukai, man patys pačiausi iš visokių išbandytų :) Truputį modifikavau receptą: dėjau mažiau cukraus, naudojau persikinį jogurtą ir įmaišiau džiovintų spanguolių. Tiesiog burnoje tirpsta ir mano brangiausiam labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. pasakiskas skonis, vyras sake liezuvi galima praryt ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails