~ 350 g lasisos gabalo
2 morku
druskos, pipiru, 1 a.s. zuviai prieskoniu
citrinos sulciu, 2 v.s. alyvuogiu aliejaus
1 skilteles cesnako, svieziu zoleliu
Kadangi pas mane lasisa buvo su skura, tai ja nupjoviau o pacia zuvyte susipjausciau juostelemis. Pabarsciau prieskoniais, pipirais, krapais ir padejau saldytuvan kelioms val.
Morkas susipjaustyti siaudeliais ir pakepti slakelyje sviesto iki norimo minkstumo,padruskinti & papirinti. Leisti atausti. Tada belieka issiimti zuvyte, uzbarstyti druska. Viename gale dedame morku ir susukame graziai. Statome i kepimo inda ir taip padarome su visais suktinukais.
Uzbarstome smulkiai pjaustytu cesnaku, petrazolemis bei uzspaudziame citrinos sulciu. As apslaksciau tik keliais saukstais alyvuogiu aliejaus, kadangi zuvyte pati pakankamai riebi yra ;) Pasauname i ikaitinta 180° orkaite 20 min. Kol zuvyte kepe as issiviriau ryzius bei garnyrui pasikepiau kubeliais morkas. Skanaus!
Man labai patinka lašišos suktinukai pavirti garuose su citrina ir minimaliai prieskoniu ir po to su majonezu - dieviškas skonis
AtsakytiPanaikintias irgi lasisa galeciau valgyti bet kaip paruosta ;)
AtsakytiPanaikintiVau... Koks grožis!!! Paprasta, bet atrodo super... o čia negalima balsuoti už kokį nors patiekalą, "metų skanėstas 2010", pvz.? :)
AtsakytiPanaikintikokie balsavimai :) as noriu tik pasidalinti paprastais kasdieniniais savom patiekalais, kam ideju pritruksta ;) manau uz mane yra geresniu pretendenciu ....aciu Ausra.
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už idėjas, jos nuostabios :)
AtsakytiPanaikintiI sveikata ;) malonu jei kam patinka ir pasidalina savo atsiliepimais.
AtsakytiPanaikintias siek tiek ne i tema, pasiskaiciau Neringos bloge, kad atsiuntete jai filo teslos, ir kaip suprantu Jus is Lietuvos?:) gal galetumet pasakyt, kur ja pirkot?:)
AtsakytiPanaikintiSiga nuvilsiu, as gyvenu ne Lietuvoje ... ;)
AtsakytiPanaikintiech..:)
AtsakytiPanaikinti