2010 m. sausio 13 d., trečiadienis

Surio lazdeles

Prie alaus skanumelis !!! nemeluoju ; ) Labai greitai pasidaro ir yra kazkas kita nei is sluoksniuotos teslos. Taigi mums reikes:

75 g parmezano surio 

300 g miltu

1 pak. kepimo milteliu

6 v.s. pieno

6 v.s. aliejaus

150 g kremines neriebios varskes ( cia ji ne tokia kaip Lt, delto manau labiausiai kaip pakaitalas tiktu tepamas surelis)

ziupsnelis druskos

2 kiausiniu tryniai lazdeliu aptepimui + 1 v.s. vandens, taip pat sezamo seklu... jei norima galima aguonas bei kmynus naudoti, as taip pat ir plonom sonines juostelemis apvyniojau ...


Kieta suri susitarkuoti smulkiai. Is visu produktu (miltu, kepimo milteliu, 60 g surio,pieno, aliejaus,druskos bei varskes) uzsiminkyti tesla. Is pradziu maniau jog man niekas nesigaus, nes tesla labai keista buvo... tik poto atsiminiau jog tokia netasi tesla buna, kai varske dedas. Taigi pasimiltuojam stala ir ja issikociojam. Susipjaustom norimo dydzio juosteles, jas dedam i skarda ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimelio, uztepam kiausinio tryniu, uzbarstom likusiu suriu bei sezamo seklomis. Pasaunam i ikaitinta 175°-180° ~ 15 min. Skaniausi atvese ! 

Saltinis : zurnalas "Lecker"Nr.1+2.2010

5 komentarai:

  1. aguonele, jau seniai noriu isbandyti surio lazdeles. Kaip gerai, kad radau pas tave receptuka cia :) O lazdeles iseina traskios, kietos ar minkstos? nelabai isivaizduoju, kai nekepus niekad

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sitos iseina ne tokios traskios kaip butu is trapios teslos, sakyciau jog kietai trapios bet maloniai kietos ;) na kaip tik, net ir pastoveje 2 dienas jos skanios buvo. daryk is puses normos ir dar maziau, tada galesi isbandyti. As visada naujus receptus bandineju taip ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. laba :), visu pirma noriu pasakyti, kad puslapis jusu labai labai grazus ir patogus narsyti, ir turinys geras, o nuotraukos tai is viso be zodziu...tai istiesu vienas geriausiu mano matytu blogu.
    ir noriu paklausti del sio recepto, o kiek gramu yra kepimo miteliu pakelis? As visada tokiom dezutem didesnem perku, kazkaip nepastebejau pakeliu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Miela Siga: aciu uz tokius grazius. Dziaugiuos, kad turiu dar viena gerbeja!
    O kepimo miltelius naudoju, kur supakuoti po 18g. Sekmes kepant!

    AtsakytiPanaikinti
  5. 1 pak, kepimo milteliu? nesu girdejusi nei vienam recepte kad toki kieki det kepimo milteliu, manau cia nesamone yra, nes pakelis kepimo milteliu dazniausiai proporcingas 1 kg miltu o ne 300gr miltu, nebent cia su klaida iveltas receptas.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails