2016 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Trapūs čirviniai blynai su aguonomis

Sprendžiu, jog trapumas dar ir nuo miltų priklauso. Aš dėjau speltos. Ir man, jau tikrai išbandžiusiai begalę receptų, vieni skanesnių blynų! Mums, 3 asmenims, užteko pilnai šio recepto, kad prisivalgytume iki soties :))

75g minkšto sviesto
5 nubrauktų v.š. cukranendrių cukraus
žiupsnelio druskos
3 kiaušinių
225 g miltų (speltos idealiausiai)
3 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
250-300 ml pieno
4 a.š. aguonų

Minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakant. Per kelis kartus suberti miltus, maišytus su kepimo milteliais ir supilti pieną. Pačiame gale įmaišyti aguonas ir tešlą palikti 1 val stovėti. Neišsigąsti, jog ši skystoka bus. Man irgi keista buvo, jog ji tokia, bet pavyksta viskas puikiai.
Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails