120g cukraus (dejau cukranendrių. Jis ne toks saldus.)
2 mažesnių kiaušinių
90g miltų (dėjau speltos)
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus (dėjau maltos ankšties)
šiek tiek cinamono
žiupsnelio druskos
30 g maltų migdolų
75 ml neutralaus aliejaus
130 g smulkiai tarkuotų morkų (2 tokios vidutinės)
Orkaitę įsijungti iki 170°.
Kiaušinius kartu su cukrumi išplakti iki purumo/baltumo.
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, druska, cinamonu bei riešutais ir įmaišyti atsargiai į kiaušinių masę. Belieka supilti aliejų, suberti morkas ir išsukti viską.
Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Sukrėtus kekso tešlą pašauti kepti 45-50 min. Tiesiog žiūrėti dantų krapštuku kada iškeps. Ataušinti ir aplieti cukraus pudros & citrinos sulčių glaistu. Turiu pasakyti, jog dariau iš akies. Ir pusės citrinos sulčių buvo tiesiog per daug. Glaisto atliko.
Šaltinis:čia
Šaltinis:čia
O morkas su kuo tarkavote? Smulkiai burokine tarka? Ačiū.
AtsakytiPanaikintiBūtent. Sėkmės išbandant ;)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus! Cia buvo mano pirmas kepinys su morkomis, bet jau zinau, kad ne paskutinis :) as ant glaisto dar pabarsciau kepintu migdolu ploksteliu.. ju traskumas idealiai papilde keksa.. mmhmm..
AtsakytiPanaikintiGeras keksas, mėgstu gaminti su morkomis, tikrai skanu. :)
AtsakytiPanaikinti