2016 m. balandžio 1 d., penktadienis

Keksas su morkomis

Vienas skanesnių keksų. Ir dar taip greitai pasidaro! Reikia (mažesnei keksinei formai):

120g cukraus (dejau cukranendrių. Jis ne toks saldus.)
2 mažesnių kiaušinių

90g miltų (dėjau speltos)
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus (dėjau maltos ankšties)
šiek tiek cinamono
žiupsnelio druskos
30 g maltų migdolų
75 ml neutralaus aliejaus
130 g smulkiai tarkuotų morkų (2 tokios vidutinės)

Orkaitę įsijungti iki 170°.
Kiaušinius kartu su cukrumi išplakti iki purumo/baltumo. 
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, druska, cinamonu bei riešutais ir įmaišyti atsargiai į kiaušinių masę. Belieka supilti aliejų, suberti morkas ir išsukti viską. 
Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Sukrėtus kekso tešlą pašauti kepti 45-50 min. Tiesiog žiūrėti dantų krapštuku kada iškeps. Ataušinti ir aplieti cukraus pudros & citrinos sulčių glaistu. Turiu pasakyti, jog dariau iš akies. Ir pusės citrinos sulčių buvo tiesiog per daug. Glaisto atliko.
 Šaltinis:čia

4 komentarai:

  1. O morkas su kuo tarkavote? Smulkiai burokine tarka? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanus! Cia buvo mano pirmas kepinys su morkomis, bet jau zinau, kad ne paskutinis :) as ant glaisto dar pabarsciau kepintu migdolu ploksteliu.. ju traskumas idealiai papilde keksa.. mmhmm..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geras keksas, mėgstu gaminti su morkomis, tikrai skanu. :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails